Моята Кошница
Продукти 0
Цена 0,00лв.


Apple ще взима комисионна от всяко мобилно разплащане през iPhone 6


12.септември.2014 разглеждания: 2779
Новите iPhone 6 и iPhone 6 Plus, които бяха обявени вчера, са оборудвани с NFC технология и мобилната система за разплащане Apple Pay. Благодарение на това, потребителите ще могат да извършват транзакции само като поставят своите смартфони на съответния пункт за плащане като за идентификация ще се използва Touch ID системата за пръстови отпечатъци на Apple.
 
Според сайта Bloomberg обаче, Apple ще печели директно от новата разплащателна система.
 
Позовавайки се на източници, запознати със ситуацията, сайтът твърди, че договорката на Apple с отделните банки се простира отвъд простото интегриране на техните карти в Apple Pay; гигантът всъщност ще прибира такса върху всяко направено по този начин разплащане. 
 
Подобно споразумение очевидно ще бъде благоприятно и за двете страни - Apple получава допълнителни приходи, а самите банки ще се ползват от това, че все повече пари се харчат през системата на компанията.
 
Apple Pay използва динамичен еднократен код за сигурност, който елиминира нуждата търговските обекти да съхраняват личната информация на клиентите. Това на свой ред ще намали разходите по компенсации за измами и друг тип неправомерни действия.
 
Очаква се мащабите на мобилните разплащания да се увеличат четирикратно за следващите 3 години, което също поставя Apple в много добра позиция.

 


Източник: www.kaldata.com

Продължете с пазаруването
Вижте кошницата