Към съдържанието


Снимка

Ръководство за работа с Find my iPhone или намерете вашето устройство бързо и лесно

Find my iPhone

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 toniko

toniko

    Administrator

  • Administrators
  • 18 Мнения:

Публикувано 02 юни 2014 - 05:02

sdn3wk.png  

 

     Сценарият винаги е един и същ. Излизате с вашите приятели в петък или събота вечер. След второто, третото питие или 10-я шот, който сте изпили, вечерта преминава бързо и забавно. В следващият миг се събуждате вкъщи поглеждате към нощното си шкафче и забелязвате, че нещо липсва, замисляте се и осъзнавате - вашият скъпоценен iPhone, го няма. Проверявате къде ли не, но в крайна сметка се оказва, че сте изгубили любимото си устройство.

 

   В това ръководство ще изясним, точно как работи и как се конфигурира, този невероятен софтуер. Разбира се, няма да ви помогне, ако изгубите вашия iPhone преди да сте активирали Find my iPhone. Намерете време и начин, да инсталирате и активирате програмата на вашия iPhone.

 

Стъпка 1. Проверете минималните изисквания.

 

  Въпреки, че е оптимизирана за iPhone 5, Find my iPhone работи с всички iOS устройства с версия iOS 5 или по-нова. Софтуера е напълно безплатен и може да бъде ползван от iPhone 3GS, 3-та генерация iPod Touch, iPad и разбира се всички по-нови iOS устройства като iPhone 5S, iPhone 5C, iPad Air и други. Освен това, ви е нужен и валиден профил в iCloud, придружен от постоянен достъп на телефона до интернет, за да може да бъде локализиран по всяко време.

 

Стъпка 2. Свалете и инсталирайте програмата (Find my iPhone)

 

   Отворете App Store на вашето iOS устройство, потърсете "Find my iPhone" в търсачката и изберете програмата от изброените в листа. Инсталирайте я по стандартния начин като кликнете бутона "install".

 

sl7805.png

 

Стъпка 3. Активирайте Find my iPhone

 

      След като я инсталирате се върнете до главното меню (натиснете Home бутона) и кликнете на иконата "Settings". Намерете подменю "iCloud" и влезте в него. Въведете вашите Apple ID и парола. След като влезнете във вашия iCloud профил, ще видите и опциите, които щсе отворят пред вас. В дъното на изброените настройки за функции, ще виждате Find my iPhone опция, кликнете на бутончето от дясната страна, така че да стане зелено.

 

4vkc29.png

 

Повторете процеса използвайки същия iCloud акаунт  за всяко устройство, което желаете да следите, чрез Find my iPhone.

 

Стъпка 4. "Изгубете" вашето iOS устройство.

 

      Разбира се, не е препоръчително да губите вашия телефон, но да намерите вашия iPhone, след като сте го изгубили е основната причина да използвате Find my iPhone :). Все пак трябва да изпробвате, дали програмата работи коректно.

 

 

Стъпка 5. Локализирайте вашия iPhone.

 

     След като сте го изгубили, може да използвате друго iOS устройство или вашия iCloud акаунт през Web, за да намерите изгубеният или откраднат телефон. Имайте в предвид, че няма да локализирате вашето устройство, ако не сте активирали Find my iPhone преди това.

 

 

     Инстркукции, когато използвате друго iOS устройство: Стартирайте програмата. Въведете вашия iCloud акаунт и влезте в профила си. След като влезнете във вашия акаунт, ще видите всички устройства, които сте добавили предварително. Селектирайте търсеното устройство. Ще излезне карта с точното местоположение на телефона в момента. В средата на долната част на дисплея, ще видите бутон "Actions". Ако кликнете ще може да избирате между няколко опции. Ще може да изпратите звук, който търсеният телефон ще издава, за да може да бъде намерен по-лесно. В допълнение имате "Lost Mode"("Режим изгубен телефон") и още една опция "Erase iPhone"("Изтрии всичко от моя iPhone").  Ако изберете "Lost Mode" ще може да заключите вашето устройство с 4-цифрен код и ще изпратите съобщение до изгубения телефон с номер за обратна връзка.

 

2n172ix.jpg

 

   В горният десен край ще видите бутон с дизайн на кола. Ако го кликнете, на дисплея ще се покаже карта как да стигнете до вашия телефон с кола.

 

 

    Инструкции за работа, ако изберете да намерите вашия телефон от iCloud акаунта ви през Web:  Отворете любимият ви Интернет браузър и отидете нa официалната страница на iCloud, като влезнете във вашия профил. След това кликнете на голямата икона "Find my iPhone", въведете вашите име и парола на iCloud акаунта ви отново. Отново ще се появят опциите, които имате и при първия начин описан по-горе.

 

2di1u7c.jpg

 

6. Предприемане на действие.

 

    Веднъж локализиран, изберете някоя от опциите, които имате. Ако кликнете на опцията "Play Sound", ще направите така, че вашият телефон ще издава звук в продължение на 2 минути. Ако кликнете на "Erase iPhone" и потвърдите желанието си, ще изтриете информацията и направените настройки от вашия iPhone. Ако вашия смартфон е версия iOS 6 или по-нова имате още една възможност "Lost Mode". Чрез нея може да въведете телефонен номер и съобщение, чрез които, някой добронамерен човек може да се свърже с вас и да върне вашия iPhone.

 

ztc686.png

 

 

Не е гаранция, че звъненето, изтриването на информация или заключването на вашия iPhone, ще ви помогнат да си го върнете. Но все пак е вариант. Като допълнение, ако телефонът е откраднат винаги може да сигнализирате и помогнете на полицията да го намерят максимално бързо.

 

Историята помни, че има смисъл, и не един или двама човека са намирали своя iPhone или друго iOS устройство, след като е било забравено или изгубено в някой храст или парк.Също тагнете с една или повече от следните думи: Find my iPhone

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни