Към съдържанието


Снимка

18 неща, които не знаете, че вашия iPhone може да прави

iPhone 5 iOS 7 Siri

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 toniko

toniko

    Administrator

  • Administrators
  • 18 Мнения:

Публикувано 10 юли 2014 - 01:34

    Вашия iPhone може да прави доста "магически" неща, за които може да не знаете. Ето и някои от тях:

 

1. Разклатете телефона за стъпка назад (undo)

 

28lt5xs.jpg

 

Направили сте грешка, докато пишете или редактирате снимка? Няма проблеми! Просто разклатете iPhone-a си - все едно, че правите мартини и ще бъдете попитани дали желате да върнете стъпка назад. Наздраве!

 

2. Заредете батерията си по-бързо, като превключите на "самолетен режим" (airplane mode)

 

28v5dn5.gif

 

Стартирането на този режим, спира връзката с мобилни клетки и безжичен интернет, и зарежда телефона ви до два пъти по-бързо

 

3. Накарайте Siri да прочита вашата електронна поща, вместо вас.

 

2h83hx4.jpg

 

Просто кажете магическите думи "Read my email" и Siri моментално ще прочете всички ваши съобщения на високоговорител. Също така, ако желаете може да прочете само последните ви писма с фразата "Read my latest email" или такива, от определени хора - "Do I have email from Mark?".

 

4. Научете Siri да произнася правилно думи

 

2q3b0cj.png

 

Най-добрата част от този трик е, че ви кара да се чувствате по-умни от Siri. Ако не ви харесва как произнася дадени думи, просто кажете "That's not how you pronounce [думата]" и умното приложение, веднага ще ви предложи алтернативи. Може да изберете, които са най-подходящи за вас.

 

5. Автоматично спиране на музиката с таймер

 

27yo121.jpg

 

Ако обичате да заспивате, докато слушате любимата си песен, може да използвате този таймер, който ще спре музиката автоматично. Влизате в "Timer" и избирате опцията "When Timer Ends", отивате най-долу от менюто и избирате "Stop playing". Таймерът ще спре автоматично музиката след изтичането на зададеното от вас време.

 

6. Направете снимка използвайки бутоните за регулиране на звука

 

b5077k.gif

 

Понякога е трудно да направим снимка със стандартния бутон за това. Примерно, ако носите ръкавици зимата, просто натиснете един от бутоните за регулиране на звука и проблемът е решен.

 

7. Направете множество снимки от един път

 

2hrjyxl.gif

 

Ако задържите "Capture" бутона, вашия телефон ще направи множество продължителни снимки в една бърза сесия. Това е изключително полезно, ако желаете да заснемете движещ се обект. По-късно може да прегледате всички снимки и да подберете, тези които са най-добри.

 

8. Вижте часа на изпратените съобщения

 

vn2wqa.gif

 

Просто прокарайте пръстите си от дясно на ляво (направете слайд) и ще видите, точният час, когато са направени вашите съобщения. Ще разберете, колко много време губите в писане на съобщения.

 

9. Използвайте вашия iPhone като нивелир

 

htg3cz.gif

 

Трябва да закачите нова картина на стената? От "Compass" на вашия iPhone, просто слайднете наляво и вашия телефон се преобразява в перфектният нивелир за целта.

 

10. Накарайте вашия iPhone да "говори" маркиран текст

 

33y00on.jpg

 

Готина функция, която може да използвате, за да шокирате хората :). Първо трябва да активирате "Speak Selection". Отидете на Settings > General > Accessibility > Speak Selection. Следтова бутона "Speak", ще се появи винаги, когато маркирате текст. Бонус: може дори да избирате измежду различни акценти или да контролите скоростта на говорене, на маркираният текст. Повярвайте ми, ще изгубите много време с тази функция.

 

11. Започнете ново изречение, просто като кликнете два пъти на шпацията "Space"

 

mb3cxl.gif

 

Когато и да ви се наложи да стартирате ново изречение, докато пишете , просто кликнете два пъти на "spacebar" и автоматично редактора ще прибави точка (".") и разстояние.

 

12.  Вижте календара със задачите си в подробен вариант

 

15et0l.jpg

 

Стартирайте календара си и обърнете телефона си хоризонтално (Landscape). По-този начин ще видите календара си разширен и по-полезен.

 

13. Заключете автофокусът и експозицията, докато снимате.

 

2m7vz1y.jpg

 

Доста е досадно и дразнещо, докато се опитвате да снимате, вашата iPhone камера да продължава автоматично да фокусира образа отново и отново. Имате възможност да "заключите" фокуса, като кликнете и задържите върху дисплея си, докато не видите жълтия квадрат да примигне два пъти. След това ще се появи жълт надпис "AE/AF Lock", което означава, че функциите autofocus и exposure, са заключени. Функцията ще се запази, докато не направите вашата снимка.

 

14. Добавете разширение към уебстраницата, която търсите бързо и лесно

 

111uqsg.png

 

Когато пишете адрес в браузера, просто задръжте "." , намиращата се най-долу на клавиатурата и ще се появи меню с най-използваните разширения на домейни в интернет. (.com, .net, .edu, etc.)

 

15. Бърз достъп до вашите имейл чернови съобщения

 

oglvr7.jpg

 

За този трак знаят много малко хора. Следващият път, когато използвате вашия Mail, задръжте "Compose" бутона в долният десен край на вашия дисплей. ЩЕ бъдете бързо препратени към папка "drafts". Доста полезна функция

 

16. Създайте различни вибрации за известяване

 

r1abu0.jpg

 

Тази функция ви позволява да настроите начина на вибрация на телефона така, както на вас ви допада. Отидете в Settings > Ringtone > Vibration > Create New Vibration. Може да настроите телефона си да вибрира по различен начин, според това, кой ви звъни. Настройката става по същия начин, само че за всеки отделен контакт.

 

17. Създайте парола с букви (не с цифри)

 

mab9lf.jpg

 

Стандартно, вашия iPhone изисква да въведете цифри, когато създавате защитна парола. Тази опция може да се промени. Отидете на Setting > General > Passcode Lock > и изключете "Simple Passcode". Ще бъдете подканени да промените паролата си и едновременно с това, ще се появи клавиатура. Тя ще излиза всеки път, когато отключвате вашия телефон.

 

18. Направете така, че вашият телефон да пресветва от светкавицата, когато ви звънят

 

b4tgk9.jpg

 

Вместо да ви звъни или вибрира, може да направите така, че вашия iPhone да пресветва, когато ви звънят. Отидете на Settings > General > Accessibility, скролирайте и активирайте "LED Flash for Alerts". Внимание: свети доста силно!

 

Това са някои от функциите, за които може би незнаете. Надявам се бяхме полезни. Ако са ви харесали триковете, споделете ги с ваши приятели.

 

може да прочетете статията на английски от тук


0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни