Към съдържанието


Снимка

Ръководство за употреба нa Fitbit Flex

fitbit flex

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 lpa

lpa

    Потребител

  • Moderators
  • 28 Мнения:

Публикувано 30 октомври 2014 - 02:52

     71gvwi.jpg

 

 

1.    Свързване на Fitbit Flex с вашия компютър

За да свържете гривната към компютър, първо трябва да се инсталира Fitbit Connect. Това е програмата, която я свързва (сдвоява) с услугите и контролното Ви табло в Fitbit.com. Fitbit Connect позволява да се синхронизира вашата информация с контролният панел на Fitbit.com и също така позволява да контролирате настройките на устройството. 

Тези стъпки е нужно да се изпълнят само веднъж. След като Fitbit Flex е настроен успешно е нужно единствено да влезете в www.fitbit.com за достъп до контролния панел.

 

Свързване на Fitbit Flexустройство с Fitbit Connect:

 

Първа стъпка: Влизате в http://www.fitbit.com/setup/, избира се между Mac или Windows и след това се натиска бутона Download Here .

 

Втора стъпка: След като е приключено свалянето, се отваря файла и започвате да следвате оказаните инструкции.

Ако сте с Mac, отворете dmg файла. Ако не може да го намерите на работния плот, потърсете за Fitbit Connect в търсачката.

Ако сте с Windows, отворете .exe файла от директорията, в която е свален. Ако го няма на работния плот, потърсете за Fitbit Connect от търсачката в Старт менюто.

 

Трета стъпка: След като инсталирането на програмата завърши, ще Ви излезе главното меню на Fitbit Connect (Fitbit Connect Main Menu).  От него изберете Set up a New Fitbit Device.

 

Четвърта стъпка: Настройки на акаунт.

-         Изберете New to Fitbit, ако вече нямате съществуващ акаунт.

-         Изберете Existing User, за да влезнете и използвате вече съществуващ акаунт.

 

Пета стъпка: Ще ви бъдат поискана малко информация свързана с Вас, за да може да се подобри точността при изгарянето на калории и изминатото разстояние. По – късно може да си настроите личните настройки, за да ограничи информацията, която се споделя с останалите.

 

Шеста стъпка: След като се попълните личната информация, ще бъдете попитани кое устройство точно ще използвате. Внимателно изберете правилното устройство!

 

Седма стъпка: Вкарайте безжичното USB синхронизиращо устройство в компютъра (това е малкото USB устройство, а не кабелът за зареждане) и доближете гривната до него за да започне сдвояване. Сдвояването става като се следват инструкциите и бързо се доближи до USB-устройството. След като натиснете Next, Fitbit Flex устройството ще бъде свързано с Вашия Fitbit.com акаунт.

 

Осма стъпка: След като Fitbit Flex е свързан може да се иска да се въведе потребителско име (той може да е името Ви или някаква комбинация от осем букви или цифри).

Ако всичко е било успешно, Fitbit Connect ще ви уведоми и ще ви бъдат показани няколко основни инструкции за употреба на устройството.

 

2.   Свързване на Fitbit Flex с iOS устройства

За да използвате Fitbit Flex с iOS устройство, трябва да свалите приложението на Fitbit oт Appstore. След като го свалите, може да използвате приложението за да създадете несдвоено устройство с вашия нов или вече съществуващ акаунт.

За разлика от останалите Bluetooth устройства, Fitbit устройството се свързва директно с Fitbit приложението, а не през Bluetooth-a в настройките на самото iOS устройство. Затова няма да се вижда като сдвоено устройство в списъка със сдвоено устройства в Bluetooth настройките. Следвайте инструкциите описани по-долу за да настроите Fitbit Flex, ако сте с нов или вече съществуващ акаунт.

 

 

-         Отворете Fitbit приложението

-         Натиснете Join Fitbit

-         Изберете своя продукт

-         Натиснете set up опцията

-         На следващите няколко страници въведете Вашите лични данни. Тази информация ще бъде използвана за да се изчисли основната скорост на метаболизма Ви, който определя отброяването на калориите, които са изразходени.

-         Въведете Вашето име, електронна поща и желаната парола. След това натиснете All Done!

-         Следвайте инструкциите на екрана за завършване.

 

Настройки за замяна на едно устройство с друго:

Ако вече имате съществуващ Fitbit акаунт и искате да смените вече съществуващо устройство с друго, следвайте инструкциите описани по-долу.

-         Отворете Fitbit приложението

-         Влезте в (Log in)  приложението.

-         Натиснете върху Account

-         Натиснете върху Set up a New Fitbit Device

-         Следвайте инструкциите, описани на екрана

 

Свързване с вашето iOS устройство, ако вече е настроен от компютър:

Ако сте използвали компютър за да настроите Вашето Fitbit Flex устройство, ще е нужно да следвате описаните по-долу инструкции за да го свържете и към iOS устройство.

-         Отворете и влезте в приложението на Fitbit.  Ще ви се появи един pop-up прозорец с описание Sync-on-the-go

-         Натиснете Yes  за да потвърдите, че сте съгласни да включите синхронизирането. Приложението започне търсене на Вашето устройство. Ще видите съобщенията „Linking to Fitbit” , последвано от „Linking successful!”

-         Натиснете „Готово” (Done). Вече може да виждате Вашите статуси.

 

3.   Свързване на Fitbit Flex с Android устройства

За да използвате Fitbit Flex с Android устройство, трябва да свалите приложението на Fitbit oт Google Play Store. След като го свалите, може да използвате приложението за да създадете несдвоено устройство с вашия нов или вече съществуващ акаунт.

 

Настройване за първи път:

-         Отворете Fitbit приложението

-         Натиснете Set Up

-         Изберете внимателно Вашето устройство

-         Въведете Вашата електронна поща и желаната парола. След това натиснете Next

-         Въведете Вашата основна профилна информация и натиснете Save. Тази информация ще бъде използвана за да се изчисли основната скорост на метаболизма Ви, който определя отброяването на калориите, които са изразходени.

-         Следвайте инструкциите на екрана

 

Ако имате вече съществуващт Fitbit акаунт:

-         Отворете Fitbit приложението

-         Влезте в акаунта Ви (Log On)

-         Натиснете Меню (Menu)

-         Изберете Устройства (Devices)

-         Изберете Set up New Device

-         Изберете внимателно Вашето устройство

-         Следвайте интрукциите на екрана


www.dice.bg
0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни