Към съдържанието


Снимка

Какво представлява и как се изпозлва Jawbone UP24

Jawbone UP24 гривна безжична

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 lpa

lpa

    Потребител

  • Moderators
  • 28 Мнения:

Публикувано 14 ноември 2014 - 01:29

vecieu.jpg

 

 

Технологията в днешно време е толкова навлезнала в живота ни, че се е изградила някаква зависимост между нея и човека.  Независимо дали сме си вкъщи или навън, тя е около нас с цел улесняване и подобряване на малкото време ,което ще прекараме на Земята. Jawbone залага точно на тази изградена зависимост и представя Jawbone UP и UP24 тракери за целодневно активно следене на организма Ви. UP е система, която поглежда на здравословния начин на живот под друг ъгъл. Jawbone UP24 следи вашите движения, независимо дали сте активни през деня или спите през нощта. Това всичко се извършва на заден план и се синхронизира с приложението на UP, даващо на Вас всичката информация, която Ви е нужна. UP тракерът има няколко особености, които ще направят ежедневието на всеки по-продуктивно и приятно:

-         Безжично синхронизиране: гривната е винаги свързана с Bluetooth, което дава възможност на обмена на информацията да става без никакво закъснение. Това е идеалният начин да останете мотивирани, като получавате моментално нужната информация.

 

-         Водоустойчивост: Jawbone UP тракерите са направени да издържат на влага, затова не се притеснявайте от дъжда или потта от тежката тренировка. Внимание: гривната не трябва да се потапя изцяло в вода, затова я сваляйте, преди да влезнете в банята !

 

 

-         Така наречената „Бездействаща аларма” (Idle Alert). Стоенето на работното място или във вкъщи, забавя метаболизма. С тази функция, може да направите така, че тракерът да ви напомни когато сте се застояли продължително време. Така може да сте сигурни, че ще бъдете активни през целия ден.

 

-         Умна аларма (Smart Alarm): вече ставането сутрин ще е много по – здравословно и приятно. Персонализирайте времето (до 30 минути) преди аларма, за да може тракерът с нежна вибрация да ви настрой за ставане.

 

 

-         Постоянни обновявания: непрекъснато се правят промени и подобрения на софтуера, чрез приложението UP.

 

-         LED индикатори : двата индикатора по елегантен начин Ви показват режима, в който се намирате.

 

-         Стъпки: вградения акселометър отброява стъпките Ви независимо къде отивате и как носите тракера. Това дава възможност да поставяте определени цели и да следите техния прогрес с течение на времето. Националния институт по здравеопазването препоръчва дневно човек да прави по десет хиляди стъпки, за да поддържа здравословен начин на живот и UP тракерът Ви помага да го правите.

 

-         Изгаряне на калории: UP измерва изгорените калории, като изгражда Вашата Основна метаболична норма (Basal metabolic rate). Това става с помощта и на информацията за Вас (като възраст, тегло, височина и др.) и активните нива, които са въз основа на най-новите медицински стандарти. Разбирайки как Вашите активни занимания, помагат да се изгорят калориите, които са в Основната метаболична норма, е ключовият елемент за да имате контрол над теглото Ви.

 

-         Приятели и семейство: UP позволява да се свържете със семейство и приятели, за да можете да постигате зададените цели заедно. Когато UP  членовете имат по трима или повече приятели в отбора си, те извървяват по 15 километра повече месечно. Това са доста калории.

 

-         Вкарване на храни и напитки: подобрява Вашата диета и спомага за постигането на желаното тегло, като вкарвате храненията си в UP приложението. Следи за храната, напитките, калориите и хранителните вещества в приложението, като сканирате кода на опаковката или вкарате любимата си храна от любимият ресторант. Даже има и Хранителен резултат (Food Score), който от скалата от 1 до 10, Ви казва колко полезна е всъщност храната, която смятате да консумирате.

 

-         Важни събития: получавате привилегии, когато достигнете целите си и следене на прогреса Ви за по-добри резултати.

 

-         Цели: фокусирайте се върху наградата, като си поставяте персонални цели: от определен брой стъпки на ден, часове за сън дневно, до определено тегло, което желаете да постигнете. UP системата Ви помага да постигнете зададените цели, като Ви предлага специфични занимания, полезни бележки и окуражаващи известия.

 

-         Днес ще успея: Smart Coach Ви мотивира, когато имате нужда от помощ с предизвикателства, като например да останете хидратирани за известно време или да си повишите активността.

 

Дойде време да се запознаем по-обстойно със самата гривна, да разгледаме какво идва заедно с нея, как може да си проверите статуса на батерията и как може да я свържете към компютър.

 

Jawbone UP тракерът идва заедно с USB кабел за зареждане и свързване към компютър и упътване за употреба. Гривната има два индикатора за буден и заспал режим. Тя има и само едно единствено копче, което позволява бързо и лесно да се постигнат и четирите неща, които може да правите с него:

 

-         Проверка на статуса: просто натиснете само един път и вижте индикатора какво показва.

-         Смяна на режима: натиснете копчето и го задръжте докато гривната не извибрира.

-         Хронометър: натиснете веднъж и след това го натиснете и задръжте,  докато гривната не извибрира.

-         Енергична дрямка (Power nap) : Тя ви помага да си отпочинете. Енергичната дрямка изчислява оптималния сън, който Ви трябва и решава кога ще е най – подходящото време да ви събуди  (между 27 – 45 минути). Събуждането става с любимото на всички в UP обществото – Умна Аларма (Smart Alarm). Натиснете бутона два пати, след това го натиснете и задръжте докато гривната не извибрира. 

След като се запознахме с основните функции на тракера, нека обясним и  как точно се използва и как се свързва с Вашето устройство, независимо дали е с iOS или Android система.

Първо трябва да обърнем внимание на това как всъщност може да заредите своята UP гривна: махнете капачката (тя се намира на другия край на тракера, не този на който е бутона), свържете единия край на  USB кабела с Jawbone UP тракерът, а другия свържете в добре захранен компютър. Не се препоръчва да се зарежда от USB хъб. Индикатора , който прилича на слънце, мига когато се зарежда и свети постоянно, когато е напълно заредена. Батерията се зарежда до 85% след 45 минути и се зарежда до 100 % за 80 минути.

 

    Свързване на Jawbone UP24 гривна с Android или iOS                         устройства

Ако това е първият Ви път, в който свързвате Jawbone UP24 с iOS или Android устройство (телефон или таблет). Моля следвайте стъпките описани по-долу.

Първа стъпка: Включване на Bluetooth-a, независимо дали е за телефон, таблет или компютър!

-         Изберете „Настройки” (Settings) от менюто.

-         Влезте  в Bluetooth настройките на Вашето Android или iOS устройство и го включете

Втора стъпка: Сваляне на UP приложението и конфигуриране на Jawbone UP24

За да свържете Вашата Jawbone UP24 гривна, ще е нужно да свалите приложението UP (by Jawbone) от Appstore (за iOS ) или Google Play Store (за Android). След това следвайте инструкциите ,описани по-долу:

-         Отворете UP приложението

-         Ако имате вече съществуващ акаунт, натиснете “Sing In”, ако нямате регистриран акаунт, изберете “Sign Up”

-         Когато ви попита кое устройство притежавате, изберете UP24

-         Следвайте инструкциите на екрана

-         След това приложението ще се опита да намери Вашата UP24 гривна. Ако всичко е наред трябва да Ви се появи една картинка на UP24 гривна и над нея да е написано “Found it!”

-         Следвайте инструкциите на екрана

-         Ако всичко е изпълнено, както трябва ще изпише “Your UP Band is Paired“

След като веднъж UP24 гривната е свързана успешно с Вашето iOS или Android устройство (телефон или таблет), те автоматично ще се свързват помежду си, когато се включат (и Bluetooth-a на телефона или таблета е включен). 

Ако искате да добавите ново Jawbone UP устройство, следвайте инструкциите по-долу. В зависимост дали имате свързано в момента UP устройство или не, вариантите са два:

Ако НЯМАТЕ свързанa Jawbone UP гривна в момента:

-         Влезте в UP приложението

-         От началното меню, натиснете иконката най-горе в дясно, наподобяваща на гривна с червено плюсче

-         След това излиза едно падащо меню с опции и натиснете червената кутийка с плюсче вътре в нея,  срещу “No Band Paired

-         Изберете внимателно за коя UP гривна ще са настройките и следвате Първа и Втора стъпка, описани в началото

Ако ИМАТЕ вече свързана UP гривна, към Вашето iOS устройство в момента:

-         Влезте в UP приложението

-         От началното меню, натиснете иконката най-горе в дясно, наподобяваща гривна, но този път няма да има червено плюсче

-         След това ще ви излезе известие, в което ще Ви попита дали сте сигурни че искате да замените вече съществуващата гривна. Натиснете OK”!

-         Изберете внимателно за коя UP гривна ще са настройките и следвате Първа и Втора стъпка, описани в началото.

 


www.dice.bg
0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни