Към съдържанието


Снимка

Нови функции в iOS 8

iPhone iOS iOS8 функции приложения

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 21 ноември 2014 - 04:54

Въпреки, че толкова много хоря бяха ядосани заради времето, което им бе отнето за изтегляне и ъпгрейд до новата iOS 8 на Apple, има много причини чакането да си е струвало. Нека разгледаме някои новости сред вградените функции на най-новата версия на тази ОС:

 

Заглушаване на съобщения

В случай че се намирате на важна среща или просто сте заети и не искате да ви отвличат вниманието, вече можете да заглушите известията за съобщения от определени номера с опцията „Do Not Disturb“ в менюто „Details“ от екрана на чата.

og9frl.jpg

 

Повече контрол върху съобщенията

Ако изберете текстово съобщение и цъкнете на „More“, можете да триете едно по едно съобщенията от разговора.

33o1r9w.jpg

 

Сканиране на кредитната карта

Докато правите покупка онлайн, браузърът Safari ви позволява да сканирате вашата кредитна/дебитна карта, вместо да въвеждате данните на ръка. Просто изберете „Scan credit card“ точно над клавиатурата. Браузърът ще освети определена рамка и ще трябва да задържите картата си в нея, за да може програмата сигурно да запише информацията за покупката.

15ponet.jpg

 

По-лесен достъп до известията

Сигурно ви се е случвало да получите съобщение, докато вършите нещо друго на телефона, и да ви се наложи да прекъснете работата си, за да отговорите. Този проблем е решен в iOS 8 - хванете известието от горната лента, издърпайте го надолу, напишете отговора си и цъкнете „Send" Можете веднага да продължите каквото сте вършили.

10qcsxk.jpg

 

Медицински картон

В случай на беда, в iOS 8 съществува медицински екран, който може да се изкара с бутон в долния ляв ъгъл на заключения ви екран от всеки, дори да не знаят паролата ви. Така могат да позвънят на избрани от вас хора. Тази опция се появява след като въведете медицинската си информация в приложението "Health"

il9ggj.jpg

 

Селфита с таймер

В епохата на селфитата камерата вече ви позволява няколко секунди подготовка да се нагласите преди да щракнете снимка. Просто докоснете иконката с часовник най-отгоре на екрана на камерата, изберете си продължителност и почвайте да снимате. Ако искате повече снимки наведнъж изберете "Burst Mode" като задържите бутона за снимане и камерата ще направи автоматично няколко снимки една след друга.

2wqwshi.jpgСъщо тагнете с една или повече от следните думи: iPhone, iOS, iOS8, функции, приложения

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни