Към съдържанието


Снимка

Вградени функции в iOS

iPhone iOS функции вградени

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 21 ноември 2014 - 05:40

Всички знаем, че вашият iPhone вероятно е най-интересното нещо, което сте имали след кубчето на Рубик. Препълвате го с приложения, които отмерват пусла ви, намират неравности по стените, измерват височината на дърветата и дори ви казват кога сте прекалено пияни за да шофирате. Имате ли идея, обаче, какво може да извършва iOS без тези допълнителни приложения? Ето няколко примера:

 

CAPS LOCK

 

Звучи просто, но повечето хора, използващи iPhone не знаят, че устройството им поддържа този режим на писане. Влезнете в настройките -> General -> Keyboard. Там ще намерите опция за включване на CAPS LOCK. Ако вече е включена, просто цъкнете два пъти бутона SHIFT докато пишете съобщение – иконката му ще се промени, което означава че режимът за писане само с главни букви е включен.

vqnwab.jpg

 

Удвоeна скорост при гледане на Podcast

 

Ако сте пристрастени към гледането на Podcast-ове, и имате списък със стотици от тях, които искате да изслушате, имате 2 опции: или си освободете цял месец от работа, за да наваксате, или просто ги слушайте на двойна скорост. Докато слушате Podcast, просто цъкнете иконката “1x”. Лесно, нали?

21d4ww4.jpg

 

Детайлно време

 

Приложението за времето ви показва цялостната прогноза само за един ден. Това не помага, когато сутринта е ясно и слънчево, но докато си тръгнете от работа стане дъждовния сезон. Дръпнете надолу страницата с прогнозата за седмицата и приложението ще изобрази прогнозата почасово, за сегашния ден.

2j4ebo6.jpg

 

Организирайте снимките си

 

Няма нищо по-дразнещо от човек с iPhone, който иска да ви покаже някаква страхотна снимка, а рови 5 минути на ръка през списъка със всичките си снимки. Защо просто не разпредели снимките си в папки? Ако имате iOS 6 или 7, цъкнете на Photos -> Edit -> Add. Можете да именувате папката и да изберете кои снимки да сложите вътре.

jhwv84.jpg

 

Ако имате iOS 8, старият Camera Roll е заместен със новите „Recently Added / Recently Deleted“ секции. Тук се добавя нов албум от бутона „+“.

3307p5k.jpg

 

Инверсия на цветовете

 

Това е леко безсмислена функция. Може би ще ви свърши работа за шега с някого. От менюто с настройки влезнете в General -> Accessibility, цъкнете три пъти Home бутона и отметнете “Toggle White on Black””. Сега гледайте какво се случва всеки път като цъкнете три пъти последователно по главния екран.

29m239i.jpg

 

Проследяване на устройството

 

Ако изгубите своя iPhone, или ви бъде откраднат, можете да го проследите от всякo друго Apple устройство. За да се възползвате от това, трябва да включите опцията „Find My Phone“ от менюто „Location Services“ в настройките. Сега можете да накарате устройството да включи аларма, да изтрие важна информация, или дори да го заключите отдалечено!

if779c.jpg

 

Известия на място

 

Случвало ли ви се е да излезете от супермаркета, да подкарате колата нанякъде и на половината път да почнете да ругаете, защото сте забравили да купите нещо? С новото приложение “Reminders“ можете да настройвате известия да се активират, когато вашия iPhone открие че сте на определено място. Примерно, когато влезнете в магазина може да получите известие „Купи 500г сирене“.

2s91zjr.jpgСъщо тагнете с една или повече от следните думи: iPhone, iOS, функции, вградени

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни