Sign in to follow this  
Followers 0
F.P. Filipov

15 страхотни приложения за iPhone, които трябва да пробвате

1 post in this topic

     Най-вероятно вече сте напълнили догоре вашия iPhone с любимите си приложения като Facebook, Spotify и Angry Birds, но има изобилие от страхотен софтуер, ако се разровите по-надълбоко в App Store. Можете изненадващо много да разширите функционалността му само срещу $1-2, или дори безплатно, без значение дали искате да го превърнете в перфектен организатор на документи, или в мощна камера:

 

1. VSCO Cam (безплатно)

Правете по-добри снимки отвсякога, благодарение на "VSCO Cam". С най-новата версия на приложението за iOS 8 можете да настройвате опции като фокус, време на експозиция, баланс на бялото и компенсация на експозицията. Разделете зоните на фокус и експозиция за по-добра композиция на снимката. След като направите самата снимка, можете да я обработите с инструментите на приложението и да я споделите в общността на VSCO, Facebook, или Instagram.

302mnty.jpg

 

2. Iconical ($1.99)

Иска ви се вашия iPhone да има гъвкави настройки като Android? "Iconical" е перфектното приложение за вас. Тази програмка ви позволява да създавате собствени икони за всичките си приложения, като накрая ще се озовете с главен екран, направен по вашия собствен вкус. Една от най-удобните функции в приложението позволява създаването на преки пътища за действия на определени приложения. Вече можете с едно натискане да напишете мейл или да пуснете нов Tweet.

dr5d1h.jpg

 

3. Dark Sky ($3.99)

Това приложение използва прогноза за времето от ново поколение, за да предвиди кога ще вали дъжд или сняг. Повечето такива програми предлагат почасови прогнози, но Dark Sky отива на следващото ниво - прогнози с точност до минута. Също ви представя радарни снимки в реално време, с информация за движението на циклоните, и дори ви известява точно преди да завали на вашето местоположение.

23i6psw.jpg

 

4. Dayre (безплатно)

Подобно на Tumblr, но по-красиво. Запишете моменти от живота си чрез снимки, клипове, звукозаписи, или просто бележки. След това ги качете на специалния сайт на Dayre, където получавате личен URL, така че приятелите ви да могат да следят вашите преживявания. Вградените стикери и красивия дизайн превръщат блогването в лесно и радващо занимание.

2940vuv.jpg

 

5. Horizon ($0.99)

Ако ви прилошава при мисълта за вертикално снимани клипове, свалете "Horizon". Това приложение за камерата ви позволява да правите хоризонтални клипове, докато държите iPhone нормално (вертикално, разбира се), и дори използва жироскопа, за да държи снимката винаги приравнена към земята, без значение под какъв ъгъл държите устройството. Може да снима в три съотношения: 1:1, 16:9, 4:3; има и 8 филтъра, ако искате леко да разкрасите снимката. В случай, че нямате търпение да се похвалите с клиповете си, Horizon поддържа споделяне чрез Instagram, Facebook и Twitter.

2utm17d.jpg

 

6. WeChat (безплатно)

Сред функциите на тази програмка са: изпращане на текстови съобщения, видео и гласови разговори, гласова поща и групови разговори. Има огромен брой анимирани емотиконки, както и функция Walkie-Talkie, позволяваща с едно докосване да разговаряте с до 40 човека наведнъж! Комуникацията се осъществява чрез интернет.

2rp9oib.jpg

 

7. Fleksy ($0.99)

Омръзнала ли ви е старата скучна клавиатура на iOS? Fleksy не само ще обнови и разкраси клавиатурата ви, но ще ви помага и да пишете много по-бързо. Освен т.нар. "swipe" писане (писане без повдигане на пръста от екрана) и преките пътища чрез жестове за добавяне на пукнктуация и специални символи, самата клавиатура може да се преоразмерява, за да ви даде повече пространство на екрана. Функциите за автоматична поправка и предвиждане на думи са толкова точни, че можете да пишете дори без да гледате екрана.

vo7ns6.jpg

 

8.CamDictionary ($4.99 / безплатна пробна версия)

Ако сте в чужбина и не знаете местния език, "CamDictionary" е вашето спасение. Това приложение може да превежда между 16 различни езика, и то чрез камерата на телефона! Поддържа също превод на текст гъм глас и е пълно с речници на Collins, така че можете да учите китайски, японски, немски, руски и др. Без значение дали искате да направите поръчка в ресторант, или просто да се запознаете по-добре с нов език - CamDictionary заслужава място във вашия iPhone.

2mynnso.jpg

 

9. Venmo (безплатно)

Винаги ще се намери някой приятел, който казва, че ще ви върне парите от вечерята, но така и не го прави. Вече няма измъкване, благодарение на "Venmo". Това безплатно приложение за транзакции ви позволява да възлагате разноски на приятелите си, за да плащате разни неща. Можете спокойно да се измъкнете от неудобния момент при разделянето на на сметката в ресторанта. Venmo се свързва с банковата ви сметка, без допълнителни разноски, а 256-битовото крипиране осигурява безопасността на финансовата ви информация.

oro4lt.jpg

 

10. Wikitude (безплатно)

Благодарение на "Wikitude" никога повече няма да се изгубите в града. Това приложение с аугментирана реалност показва информация за барове, ресторанти и забележителности на базата на това, което вижда вашата камера. С филтрите можете да задавате да се търсят само близките кръчми, или най-интересните събития в околността. А в случай, че ви доскучае, докато се разкарвате из града, има вградени игри за AR (аугментирана реалност), като "Alien Attack" и "Bubble Tap", чрез които да се позабавлявате с вашата околност.

2n81xrq.jpg

 

11. Doorsteps Swipe (безплатно)

Изваяно перфектно за недвижими имоти приложение, спасител за хора, търсещи нов апартамент или къща. Къщите, или стаите, се изобразяват като ред карти и скролвате надясно, или наляво, за да запазите, или отхвърлите предложението. Дори и да не е наложително, Doorsteps Swipe поне ще ви даде добра идея какво е налично. Също изучава поведението ви, за да ви покаже какви къщи предпочитате да избирате. Търсете къщи в близката околност, според местоположението ви, или изкарайте чертеж на някой район чрез картата в приложението.

rvy07d.jpg

 

12. Sleep Time ($1.99)

Помощ за по-спокоен сън. Използва акселерометъра във вашия iPhone, за да отчитa движения по време на сън и да анализира навиците ви. Алгоритмите му отчитат фазата на съня ви и алармата се пренастройва така, че да не ви събуди от дълбок сън, ако не искате. Също ви се предоставят седмични доклади за вашите навици и ви се предлага озвучаване с лек бриз, като помощ да заспите.

16lba06.jpg

 

13. Humin (безплатно)

Стандартното приложение за телефонния указател изглежда древно в сравнение с "Humin". С него можете да преглеждате контакти не само по име, но и според кога сте ги срещнали, къде, с кой са приятели и т.н. Та ако търсите номера на човека, с когото сте се срещнали на купона на Иван миналата седмица, просто попитайте Humin за "приятели на Иван", или "срещнати миналия месец". Humin използва вашия указател, Facebook, Gmail и други акаунти като източници на информация. Също може да разпознава кой търсите според вашето местоположение, час и други фактори.

2yuesxx.jpg

 

14. Hotspot Shield VPN (безплатно)

Защитете вашия iPhone с това приложение, подсигуряващо WiFi връзките и преноса на данни. Hotspot Shield VPN скрива вашия IP адрес, за да попречи на някого да открадне личните ви данни. Чрез VPN (Virtual Private Network) получавате достъп до блокирани сайтове. Програмката също открива вируси и малуер, опитващи се да прихванат устройството ви.

11jmd6b.jpg

 

15. FileThis (безплатно)

Губите ли постоянно разни важни сметки и документи? FileThis е мобилна цифрова услуга, която улеснява подреждането на всичките ви книжа. Правете снимки или импортирайте сметките си от големи доставчици като банки, мобилни оператори, или магазини. Запазете информацията в цифров вид и получете достъп до нея, където и да отидете. Също има търсачка за намиране на определени документи според ключови думи, съдържащи се в тях, за да не ви се налага да ровите през куп бележки на ръка.

2mracg9.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0