Sign in to follow this  
Followers 0
F.P. Filipov

Решения за 9 често срещани проблеми в iOS 8.1.1

1 post in this topic

След представянето на iOS 8 бяха пуснати множество ъпдейти, които целяха поправка на определени бъгове в новата система. За съжаление обаче, всеки от тези ъпдейти донесе свои собствени бъгове. Това важи и за най-скорошния - iOS 8.1.1. Нека разгледаме деветте най-често срещани проблеми в новата OS на Apple и да видим как да се справим с тях:

 

Проблеми при инсталацията на iOS 8.1.1:

Няма нужда да се лъжем - те са неизбежни. При почти всеки ъпдейт има опасност устройството да замръзне по средата на инсталацията. Решението тук е просто - задръжте Home и Power бутоните за няколко секунди и устройството ще се рестартира (това се нарича Hard Reset). Нормално инсталацията ще продължи автоматично. Ако не - просто ще почне отначало.

 

Проблеми с живота на батерията:

Това също се среща след всеки голям ъпдейт. Изведнъж, като че ли от нищото, батерията на вашия iPhone или iPad почва да държи тройно по-малко. Пробвайте да направите отново Hard Reset по начина описан по-горе.

 

--Ако това не оправи проблема, отидете в Settings > General > Usage > Battery Usage и вижте кое приложение хаби най-много батерия. Най-често това са приложения, които използват интернет за да се обновяват на заден план. Очевидния избор е да експериментирате с изключване на тази възможност за определени приложения и да видите дали това ще реши проблема. Можете да направите това от Settings > General > Background App Refresh.

2q80ec5.jpg

 

--Също е добре да изключите автоматичната яркост на дисплея от Settings > Display & Brightness > Auto-Brightness > Off. Прекалено често се случва системата да зададе прекалено висока яркост, което хаби батерията ви тройно повече.

10n73w3.jpg

 

--В случай че опитате всичко това и не намерите нищо, което би могло да хаби батерията, може да имате хардуерен дефект, при което трябва да занесете устройството си директно в сервиза за диагностика.

 

Проблеми с WiFi:

Форумите на Apple от години се пълнят с оплаквания относно този проблем. Едно от най-често използваните решения е Reset на мрежовите настройки от Settings > General > Reset > Reset Network Settings. Имайте в предвид, че това ще изтрие запаметените ви пароли. Ако не помните някоя от тях, по-добре си я запишете преди да пробвате този метод. Също имайте в предвид че ще бъдете питани за парола, както и че това ще рестартира устройството ви.

 

Проблемите с WiFi могат да бъдат породени и от дефектен рутер. Ако проблемите се случват само вкъщи, например, виновника е ясен.

 

Проблеми с клетъчните данни:

Не можете да се свържете с 3G/4G или постоянно губите връзка? Първо пробвайте просто рестарт на устройството. Ако продължи, спрете и включете наново връзката за данни от Cellular > Cellular Data > Toggle Off/On. Друг вариант е да оставите устройството си в самолетен режим около 30 секунди.

 

Проблеми с Bluetooth:

Най-често този проблем се оправя след изтриване на всички настройки от Settings > General > Reset > Reset All Settings. Единственото неудобство е, че ще трябва да правите всички настройки на устройството си наново.

 

Проблеми с приложенията:

Това зависи единствено от разработчиците на дадените приложения. Просто ги ъпдейтвайте редовно, или включете автоматичните обновявания от Settings > iTunes & App Store > Toggle Updates on.

 

Проблеми с производителността:

Не би трябвало да се появят на най-новите устройства. Ако имате по-старо устройство пробвайте да изключите някои от анимациите, или отново Reset All Settings.

 

Проблеми с функцията iMessage:

Най-очевидното нещо, което можете да пробвате, е да я изключите и включите отново. Другия метод е отново Reset Network Settings или рестарт на устройството.

 

Ако продължавате да имате проблеми единствената ви опция е връщане към фабричните настройки, при което ще се изтрият всички данни от устройството. Това се прави от Settings > General > Reset > Erase All Content and Settings.

 

Ако никой от тези методи не проработи, занесете устройството си на експертите в сервиза. Имайте в предвид, обаче, че и те не могат да оправят проблеми, за които са виновни самите Apple.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0