Към съдържанието


Снимка

Андроид таблет и 8 лесни стъпки като за начало


 • Моля, влезте в системата, за да отговорите
7 отговори към тази тема

#1 Adamov

Adamov

  Администратор

 • Administrators
 • 64 Мнения:
 • LocationРазлог

Публикувано 08 ноември 2013 - 04:19

Андроид таблетите (и не само те, разбира се) са изключително лесни за използване устройства, на които можете да правите ежедневни неща като: проверка на поща, сърфиране в интернет, слушане на музика, гледане на видео, играене на игри и още доста приятни неща. Също така можете да правите снимки и разбира се видео. Въпреки всичко това, Андроид таблетите са мако по-различни от Андроид телефоните. И се различават не само по хардуера, но има разлики и в потребителския интерфейс, сиреч софтуера.
 
Ето няколко стъпки/съвета/информация, които биха ви били полезни по един или друг начин.
 
1. За да можете да сваляте програми и игри от Google Play, трябва да имате акаунт във Google. Ако вече разполагате с поща в gmail значи сте готови.
 
2. Всеки Андроид таблет разполага с 3те си основни тъч бутона (бутони, които реагират на докосване). Това са:
Home (хоум) бутона - Този бутон ви позволява, чрез натискането му да отидете директно на основия екран на таблета. Ако играете игра или използвате програма и натиснете Хоум бутона, приложението не се затваря, а продължава да работи на заден план или т.нар. бекграунд.
Back (назад) бутона - с него просто се връщате една страница/стъпка назад.
Multi-tasking бутона - Всички таблети с версия 4.0 и нагоре имат мултитаскинг бутон.Натискайки го ще ви се отвори списък с всички програми, които работят в мултитаскинг режим (в бекграунда). Плъзвайки определена програма наляво или дясно по екрана практически я затваряте. По този начин освобождавате РАМ паметта и повишавате производителността на таблета.
По-старите Андроид версии нямат този бутон, а разполагат с Menu бутон, който дава на потребителя възможност за допълнителни настройки на приложението, което е активно в момента. 
 
3. Проверете версията с която работи таблета ви. Различните таблети, разбира се работят и с различни версии на Андроид OS-а. Версията можете да проверите, като отидете в Settings > About Phone. Повечето таблети работят с версия 4.0 или по-висока. Колкото по-висока е версията, толкова по-добре :). Някой по-стари таблети може да работят и с версия 3.0 Honeycomb, която обаче не е съвместима с телефоните. 
 
4. Сваляне на игри и програми. Google Play Store има доста внушителна колекция от програми и игри, които можете да свалите безплатно или да закупите по всяко време. Можете да си свалите някое офис приложение (въпреки, че Андроид таблетите идват с вградени такива). Можете да използвате календара или навигацията. Всичко, което ще направи животът ви по-приятен. :)
 
5. Андроид OS е платформа с отворен код, която ви дава възможност да персонализирате вашето устройство по всевъзможен начин. Можете да си настроите умни действия (smart actions), които да изпълняват определени неща, при определени условия. Настройте времето на зспиване на устроиството, защото ако оставите таблета да работи през повечето време дори, когато не го ползвате, капацитета на батерията, ще бъде съкратен осезаемо. 
 
6. Увеличете скоростта на работа на таблета. Това може да направите по няколко начина: 
- инсталирайте последната налична версия на софтуера: производителите редовно пускат нови ъпдейти, за да отстранят разни бъгове и да подобрят производителността. Това е един от начините, да увеличите скоростта на работа на таблета.
- ако вашият таблет няма мултитаскинг мениджър си свалете един. Ще ви помогне за затварянето на апликациите, с които не работите и по този начин ще освободите рам памет и скоростта на таблета ще се увеличи.
- махнете всички ненужни приложения и добавки. Добавките на екрана ви дават бърз достъп до функции и програми, но същото така заемат и доста изчислителна мощност.
 
7. Настройте опциите за синхронизиране (Sync). Синхронизирането е удобен начин да прехвърляте различна информация, като музика, снимки, видео, различни файлове, между различните ви устройства, включително и персоналния ви компютър. Настройката се намира в Settings > Accounts & Sync
- синхронизиране на вашите gmail писма, контакти и календари с Windows Outlook.
настройте server type на IMAP. Въведете incoming mail server imap.gmail.com и outgoing mail server smtp.gmail.com. Въведете потребителското си име и парола в gmail. Отидете на "More Settings", и отворете Advanced таба. Настройте incoming server на 933 със SSL encryption, а outgoing server-а настройте на 587 сTLS encryption.
 
8. Направете резервно копие на информацията която имате, на компютъра, флаш памет или опитайте да си архивирате нещата на Google Cloud. Така ще сте спокойни, че по всяко време имате актуален архив на важните за вас неща и при евентуален проблем (какъвто не пожелавам на никого) можете спокойно да си върнете всичко.
 
Ако имате допълните въпроси, не се притснявайте да ги зададете тук :)
 

MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography


#2 Guest_bega4ki__*

Guest_bega4ki__*
 • Guests

Публикувано 29 май 2014 - 06:35

Здравейте ,бихте ли ми казали коя програма трябва да сваля за да може да се играе онлаин игри за таблет

Asus Fonepad 7 ME175#3 Guest_baba2@dir.bg_*

Guest_baba2@dir.bg_*
 • Guests

Публикувано 30 юли 2014 - 01:41

извинете а как се изтриват снимки и клипове на таблета Vonino Onyx Z,къде да намеря тази опция#4 Guest_Гост_*

Guest_Гост_*
 • Guests

Публикувано 31 юли 2014 - 08:59

здравейте. таблетът vonino onyx z заби и не може да отпецне. нито като натисна някакви копчета или каквото и да било. как да го оправя?#5 Adamov

Adamov

  Администратор

 • Administrators
 • 64 Мнения:
 • LocationРазлог

Публикувано 21 август 2014 - 01:34

С изчистване на кеш паметта.


MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography


#6 Guest_Lavish_*

Guest_Lavish_*
 • Guests

Публикувано 21 август 2014 - 03:57

И как се изчиства кеша от паметта, като не може да се влезе в таблета?#7 Adamov

Adamov

  Администратор

 • Administrators
 • 64 Мнения:
 • LocationРазлог

Публикувано 25 август 2014 - 10:12

Колкото и да е забил би трябвало с натискане на power и копчето за намаляване/усилване на звука да стане. Ако по една или друга причина продължава да не става просто трябва да го занесеш на специализиран сервиз :)


MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography


#8 Guest_glori_*

Guest_glori_*
 • Guests

Публикувано 29 ноември 2014 - 09:26

Искам да знам как да си снимам екрана, дискусии, те моля?? :)
0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни