Към съдържанието


Снимка

Качване на музика, снимки и видео през iTunes


  • Заключена тема Тази тема е заключена
Няма отговори в тази тема

#1 Adamov

Adamov

    Администратор

  • Administrators
  • 64 Мнения:
  • LocationРазлог

Публикувано 09 ноември 2013 - 04:20

Купили сте си нов iPhone/iPod Touch или iPad. Каквото и да е все е хубаво. Въпросът обаче, който възниква сега е: Как да си качите снимки, музика и видео на устройството.

В следващите редове ще се опитам да ви направя възможно най-опростеното ръководство за това. Да се залавяме…

 

МУЗИКА:

 

1. Отваряте iTunes и от падащото меню в горният ляв ъгъл избирате Music. 

2qtibth.png

 

2.  Избирате директориите (папките, фолдърите или както ви е удобно да ги наричате) с музика и с влачене пускате в празното пространство.

260qyif.png

 

Ако сте направили всичко както трябва до момента, iTunes трябва да изглежда по този начин.

v80g15.png

 

3. След това, като разбира се сте включили кабела от едната страна в компютъра, а от другата в устройството, натискате на бутона (в случая iPhone) в горния десен ъгъл.

2nbukbq.png

 

4. От табовете избирате Music.

213np5x.png

 

5.  Ако искате да качите всичката музика, която се завлекли в iTunes, маркирайте първата опция Entire music library. Ако искате само някои от нещата, изберете Selected playlists, artists, albums and genres. След което, селектирайте албумите, които искате да качите и натиснете бутона Sync.

kbwq45.png

 

Воала! Музиката вече е синхронизирана и готова да ви радва. 

 

Много важно е да знаете, че при всяко синхронизиране, iTunes проверява дали музиката, е там откъдето сте я сложили. Пример: Ако след синхронизирането премахнете папките от десктопа (както е в това ръководство) и синхронизирате повторо, iTunes няма да открие песните на десктопа и ще ги изтрие. 

 

Ще ви кажа аз лично как съм направил. В директорията на iTunes съм направил поддиректория iPhone и в нея съм сложил поддиректории Music, Photos, Ringtones. И те ми стоят постоянно там. 

 

 

СНИМКИ:

 

Снимки се качват по същия начин, само преминавате директно на стъпка 3. Щракате на отметката Sync photos from и избирате директорията със снимките. Ако искате всичко да ви е подредено по албуми трябва да изберете основната директория, като в нея сте сложили отделните албуми. Т.е. правите една директория Photos и вътре слагате отделните албуми. Пример: Birthday, Nature, Friends. Отново имате избор. Или всички албуми, или тези, които желаете. Натискате Sync.

21dn1h4.png

fd4syh.png

 

Забележка: Когато отворите приложението Photos на вашето устройство, ще видите, че освен албумите, снимките ги има и в Camera Roll. НЕ СЕ притеснявайте. Снимките ви не са копирани на 2 различни  места и не заемат двойно място.

 

 

ВИДЕО:

 

1. От падащото меню горе вляво избираме Movies.

2. Влачиме видео файловете в прозореца.

f03w9t.png

 

3. Отново натискаме на устройството вдясно и отиваме на раздел Movies. Слагаме отметка на Sync Movies. Избираме видео файловете, които искаме да качим и натискаме… да, точно така :) Sync!

2zi2ef6.png

 

Това са начините, по които можете да качите снимки, музика и видео на вашата Ябълка 


MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни