Към съдържанието


Снимка

Backup в iCloud и защо понякога телефонните номера просто изчезват


  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
2 отговори към тази тема

#1 Adamov

Adamov

    Администратор

  • Administrators
  • 64 Мнения:
  • LocationРазлог

Публикувано 12 ноември 2013 - 11:03

Доста се чудих откъде да започна тази тема. Често при мен идват хора, които с ужас ми съобщават, че телефонните им номера са изчезнали. Разбира се, в телефона ви не е влязал хакер, нито пък сте пипнали вирус. Проблемът се корени в това, че двама различни потребители ползват един и същ акаунт в iTunes (Apple ID). Един път станала белята, трудно се поправя (а в повечето случаи и не се). За това, моя съвет към вас, е просто да не давате акаунта си на друг човек и да не използвате чужд акаунт. Следвайки тези два простички съвета ще живеете в мир и любов с устройството си.

 

Откакто Apple пуснаха услугата iCloud, запазването на информацията на облака стана едно доста лесно и приятно занимание. Лично аз не си държа вече никакъв архив на компютъра. Причината да не го правя е следната. Когато всеки ден правя някакви промени по телефона като добавяне на контакти, запазване на бележки, римайндъри (да ме прощавате ама дума подходяща не намерих на български) и други, всяка вечер трябва да обновявам архива на компютъра. А аз забравям. iCloud обаче позволява всяка една промяна да се синхронизира автоматично. А с включен Backup от телефона можете да сте спокойни, че всичко ви е запазено, щом включите телефона в зарядното и е с активна wi-fi връзка.

 

Ето ги и стъпките

 

1.Отваряте Settings мнюто

n3rcdg.png

 

2.Избирате iCloud

wu1lb8.png

 

3.От менюто избирате всичко, което искате да ви се синхронизира и запазва на облака. 

11sz1x2.png

 

4.Отивате на Storage & Backup

2mopf1c.png

 

5.Отивате на iCloud Backup и го включвате. Съобщението, което се изписва под настройката е следното: Автоматичен бекъп на camera roll (снимки и видео), акаунти, документи и настройки, когато устройството е включено с кабел (към зарядно или компютър), заключено (стендбай режим), и свързано към wi-fi мрежата.

28sle79.png

 

 

При това положение знаете, че винаги имате актуален бекъп на вашият телефон, който бекъп при рестор на телефона или смяна с друго устройство на Apple можете да върнете само с въвеждането на Apple ID-то си при първоначалната настройка, като изберете опцията Restore from iCloud.


MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography


#2 Guest_de6ko_*

Guest_de6ko_*
  • Guests

Публикувано 18 октомври 2014 - 08:19

Здравей, имам един въпрос. Предишния ми телефон беше iphone 4 сега съм с iphone 5 и на него имам 2 back up. На единия пише This iPhone следователно това трябва да ми е back up на новия iPhone 5, а другия на стария iPhone 4. Та въпроса ми е мога ли да изтрия този back up, който ми е стария и нещо ще загубя ли като контакти, снимки и тн... ?



#3 Adamov

Adamov

    Администратор

  • Administrators
  • 64 Мнения:
  • LocationРазлог

Публикувано 25 октомври 2014 - 07:32

Няма да изгубиш нищо, ако изтриеш стария бекъп. Хубаво е нещата от стария бекъп да ги има и на новия, разбира се :)


MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography





0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни