Към съдържанието


Снимка

Apple купи и компанията за анализи в социалните мрежи Topsy

topsy apple

 • Моля, влезте в системата, за да отговорите
3 отговори към тази тема

#1 Gochev

Gochev

  Потребител

 • Members
 • 8 Мнения:
 • LocationЯмбол

Публикувано 03 декември 2013 - 11:32

Компанията все още не е коментирала мотивите за сключването на сделката

topsy-600x353.png

 

Apple потвърди, че е купила компанията за анализи Topsy Labs, която може да помогне на технологичния гигант по-добре да разбира какво говорят хората в социалните мрежи като Twitter, съобщава New York Times.

Topsy се фокусира върху анализа на половин милиард съобщения, изпратени в Twitter всеки ден. Компанията индексира всеки туийт и помага на клиентите си да анализират туийтовете в търсене на различни бизнес тенденции.

Все още не е ясна причината Apple да е толкова заинтересована от дейността на Topsy, за да купи компанията и до момента от ръководството ѝ не са посочили мотивите си.

„Apple купува малки технологични компании от време на време, но като цяло ние не обсъждаме нашите цели или планове“, заяви говорителят на Apple Кристин Хюет.

Анализаторът от Reticle Research Рос Рубин твърди, че Apple може да използва анализа на данни от Topsy, за да разбере по-добре популярните тенденции в социалните мрежи и да създаде „по-умни“ препоръки за неща като намирането на приложения, музика и филми, които потребителите купуват.

Topsy може да е привлекателна за Apple, защото има опит в търсенето и индексирането на огромно неструктурирано съдържание, каквото е това в Twitter, обясни Роб Бейли, изпълнителен директор на DataSift, компания конкурентна на Topsy. Според него Apple може да използва технологията, за да подобри възможностите за търсене на гласовия асистент Siri.

Прогнозата на Wall Street Journal е, че с помощта на Topsy Apple ще търси начини да подобри услугата за качване на музика и снимки в реално време в социалните мрежи.

 

Източник: Bulgaria On Air#2 lpa

lpa

  Потребител

 • Moderators
 • 28 Мнения:

Публикувано 04 декември 2013 - 01:02

В последно време Apple закупиха доста малки компании. Последната, за която се сещам разработваше 3D технология, което пък веднага ни подсказва че следващото поколение iPhone най-вероятно ще е с 3D камера или нещо подобно :)


www.dice.bg

#3 Gochev

Gochev

  Потребител

 • Members
 • 8 Мнения:
 • LocationЯмбол

Публикувано 04 декември 2013 - 01:46

Да, доста интересни неща се случват. Преди броени дни даже купиха една друга, разработваща кинект технологията на Майкрософт.#4 Adamov

Adamov

  Администратор

 • Administrators
 • 64 Мнения:
 • LocationРазлог

Публикувано 04 декември 2013 - 02:07

То да не стане така, че накрая от много покупки, та нищо. Стив Джобс липсва страшно много на тази компания!


MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography


Също тагнете с една или повече от следните думи: topsy, apple

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни