Към съдържанието


Снимка

10 страхотни приложения за тренировка на ума

приложения iOS Android тренировка ум

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 16 февруари 2015 - 06:53

     Много хора отделят доста време за физическа тренировка на телата си, но отнася ли се това и за умовете ни? Мозъкът също се нуждае от тренировка, за да е здрав и да имаме гъвкава мисъл. Проучвания показват, че игри от тип пъзел спомагат за увеличаване на умствения капацитет. Приложенията за тренировка на мозъка комбинират най-актуалните изследвания за мозъка с пъзели и други игри за ума с цел упражнение на различни части от мозъка:

 

1) Lumosity (Android / iOS) (Безплатно / Премиум абонамент)

2822vxf.jpg

 

Това приложение комбинира доказани когнитивни техники от програмата "Human Cognition Project" с игрови подход, за да предложи на потребителите забавни мини-игри, които ефективно спомагат за упражнения на ума. Просто си правите акаунт и избирате кои части от ума искате да упражнявате. Приложението ще ви направи дневна програма с игри, свързани с дадените умения. Проследява се успеха ви, като трудността се променя в зависимост колко добре се справяте, за да се осигури постоянно предизвикателство. Платения абонамент добавя повече упражнения и функции.

 

 

2) Fit Brains Trainer (Android / iOS) (Безплатно / Премиум абонамент)

2wpuyhf.jpg

 

Програмка за тренировка на ума от типа всичко в едно. Fit Brains Trainer е ядрото на програмата, съдържащо над 360 игри и тренировъчни сесии, целящи изостряне на ума, концентрацията и други аспекти. Приложението поддържа и сравнение на резултатите ви с тези на други потребители със същата възраст и пол. И тук трудността се променя според вашето представяне.

 

 

3) Eidetic (iOS) (Безплатно)

2gyblew.jpg

 

Вместо да се разпростира по много аспекти на ума, Eidetic се фокусира единствено върху паметта. Помага ви да запомните всичко от рода на бележки, списъци, телефонни номера, цитати и други неща, които могат да ви послужат във всекидневието. Използва се опростен интерфейс, който ви позволява лесно въвеждане и организиране на информация, която искате да помните. Можете да настройвате интензитета на тренировките, а приложението ще ви напомня кога е добре да се упражнявате.

 

 

4) CogniFit Brain Fitness (iOS) (Безплатно / Премиум абонамент)

53recz.jpg

 

Като другите програмки, тази комбинира неврология и игри, които правят умствените упражнения забавни. След като си направите акаунт ще бъдете преведени през серия от тестове, целящи оценяване на способностите ви и по-нататъшна тренировка в области като памет и концентрация. Можете да си създадете собствени списъци с тренировки, или да играете игри поотделно. Приложението позволява и да предизвиквате приятелите си да победят успеха ви.

 

 

5) Happify (iOS) (Безплатно / Премиум абонамент)

243gg2d.jpg

 

Както си личи и по името му, Happify се фокусира върху подобряване на емоционалната ви интелигентност с цел изграждане на позитивен изглед към живота. Чрез кратки мини-игри, пъзели, ръководени медитации и т.н., приложението цели да подобри емоции като благодарност, емпатия и спокойствие. Безплатните потребители получават програми, свързани със специфична цел, докато платения абонамент добавя повече функции, медитации и програми.

 

 

6) Personal Zen (iOS) (Безплатно)

28bgzye.jpg

 

Personal Zen използва техника за модификация на отклонението на внимание с цел намаляне на тревогата, чрез проста мини-игра. Играчите трябва да проследят пътя на усмихнатата иконка, избягвайки намръщената, като в процеса се учат да отбягват вредните влияния и да се фокусират върху позитивни такива.

 

 

7) Brain School Training (iOS) (Безплатно)

350829d.jpg

 

Тук ви се предлагат 20 различни игри за тренировка на ума, направени за тестване на всичко от рода на вербален, пространствен, броен и дори музикален разсъдък, с включени изпити и отчитания на прогреса. Получавате повече свобода с игрите и нивата на трудност се настройват ръчно, за разлика от други подобни приложения.

 

 

8) Brain Trainer Special (Android) (Безплатно)

33pen3c.jpg

 

Уникалното в тази програмка е аркадния подход към игрите. Получавате различни прости упражнения, фокусирани върху различни аспекти на ума. Нивата на трудност могат да варират, можете да променяте дължината на игрите и имате проследяване на успеха, както и система за напомняне кога трябва да се упражнявате. Можете да си закупите допълнителни режими на игра от самото приложение. Цялостна организирана тренировъчна програма липсва.

 

 

9) Clockwork Brain (iOS) (Безплатно)

2prz242.jpg

 

Още едно уникално приложение. Интерфейса е с т.нар викторианска стиймпънк естетика. Получавате 4 базови игри, допълнителни се закупуват с точки спечелени чрез игра. Ако предпочитате лесния начин, можете и да ги закупите с пари.

 

 

10) New York Times Crossword (iOS) (7-дневна пробна версия / Платено)

2zygyn4.jpg

 

Класическа тренировка за поддържане на гъвкавостта на ума и речника - именно кръстословица. Получавате същите кръстословици, които се публикуват в Gray Lady, както и класически такива от повече от 20-годишен архив на New York Times. Имате неограничен достъп за 7 дни, след което ще трябва да се абонирате за програмата, или ще получавате само по 2 кръстословици на седмица.Също тагнете с една или повече от следните думи: приложения, iOS, Android, тренировка, ум

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни