Към съдържанието


Снимка

50 Страхотни приложения за iPhone (Част 1)

приложения iPhone iOS

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 29 март 2015 - 05:30

     Няма спор по въпроса, че iOS не би била толкова успешна без огромния набор приложения в App Store. Все пак, поради броя им, е трудно да се намери най-доброто приложение за определена задача. Целта на този списък е да ви представи разнообразие от апликации с различни насоки. Струва си да огледате информацията тук, дори и в момента да не притежавате iPhone, за да имате добра представа за широката функционалност на смартфоните на Apple:

 

1) Air Video HD ($2.99)

2j4djt1.jpg

     Дори най-скъпия iPhone има ограничена вградена памет. Това е доста голям проблем ако имате голяма видео колекция. Air Video HD ви позволява да стриймвате (и дори да прекодирате) файлове от PC или Mac директно към iPhone. Има поддръжка и за AirPlay, и дори имате достъп до собствения си сървър през Интернет.

 

2) Byword ($4.99)

2h5v12w.jpg

     Приложение за текстообработка, притежаващо баланс между функционалност и опростен интерфейс. Шрифта е добре изгладен, а в лентата с инструменти има обновяващ се в реално време брояч на думи. Документите могат да се запазват в различни формати на самото устройство, в iCloud, или в Dropbox акаунт.

 

3) Sky Guide ($1.99)

b62dsm.jpg

     Най-красивата и фунционална програмка за наблюдение на небето в iOS. С местене на пръста си можете лесно да ориентирате екрана към частта от небето, която се вижда от вашето местоположение. Джаджата Today View може постоянно да ви дава информация за видимостта на различните планети, както и за Слънцето и Луната.

 

4) Day One ($4.99)

33jpnba.jpg

     Доста нетрадиционен журнал, в който можете да съхранявате съобщения, снимки, локации и много други, след което да ги намирате лесно с търсачка. Със страхотния си дизайн, това е приложение от висока класа.

 

5) Fantastical 2 ($3.99)

25jdp5l.jpg

     Това приложение е доста по-добро от традиционния календар на iOS поради функционалния си интерфейс, както и заради лесния начин за работа с известия и въвеждане на нови събития. Докато добавяте ново събитие имате на разположение превю как ще изглежда то в списъка.

 

6) Figure ($0.99)

2s6v8zk.jpg

     Ако се занимавате с електронна музика, или пък просто искате да си поиграете, Figure ще ви представи голям и удобен за използване инструментариум. Чрез опцията за експорт можете бързо и лесно да атакувате слуха и на приятелите си. Приложението е добра добавка към джобния инструментариум дори за професионалисти.

 

7) iMovie ($4.99; Безплатно при новите устройства)

ibb5on.jpg

     Успешен опит за въвеждане на пълноценна програма за видеообработка в iOS. Присъстват опции за ефекти, теми, добавяне на саундтрак и много други.

 

8) Launch Center Pro ($4.99)

fxrplj.jpg

     С бързия си достъп до често извършвани действия, тази апликация пести доста време. Можете да си направите преки пътища за неща като качване на последната си снимка в Twitter или добавяне на нова тема в Tumblr.

 

9) Transmit for iOS ($9.99)

ftmxk.jpg

     Доста важен инструмент, който липсва на много хора в iOS - файлов мениджър. Приложението се интегрира и с облак, както и свързани в мрежа Mac-ове. Перфектно за местене на документи, преименуване на файлове и създаване на архиви.

 

10) Unread ($4.99)

t05lxd.jpg

     Има и по-ефикасни RSS четци, но този е най-удобният за използване. Има и набор от опции за споделяне на съдържанието. Можете безплатно да изтеглите и пробвате демо версията преди да закупите самото приложение.

 

11) Weather Pro ($2.99)

qz4uw4.jpg

     Не е най-красивото, но определено е най-точното метеорологично приложение, пълно с детайлни прогнози за любимите ви местоположения.

 

12) Pocket Casts ($3.99)

992xoi.jpg

     Доста по-удобно от фирменото приложение за подкастове на Apple. Интерфейса е смесица от елегантност и характер и е много лесен за използване. Можете да филтрирате абонаментите си и да стриймвате епизоди на шоута, които все още не сте свалили.

 

13) Soulver ($1.99)

2ntvh50.jpg

     Това не е традиционен калкулатор, а по-скоро нещо с вида на изчисленията, които правите на хартия, като се изключи факта че може да използва стойности директно от изречения. Вградено е и конвертиране на валута в реално време, както и възможност за съхранение на изчисленията и синхронизация със Dropbox или iCloud.

 

14) The Elements ($13.99)

2qxrw5d.jpg

     Богата дигитална книга, разказваща историята на различните елементи от периодичната таблица. Дори можете да си поиграете с изображението на даден елемент преди да почнете да четете.

 

15) Vert 2 ($1.99)

29m0nyq.jpg

     Една от многото програмки за конвертиране на стойности, но със страхотен и изчистен интерфейс. Чрез умно филтриране и персонализация можете лесно да я ползвате директно от главния екран. Ако темата не ви харесва, можете лесно да си направите собствена такава.

 

16) vividHDR ($1.99)

14ag8ci.jpg

     Никой не е особено впечатлен от HDR функцията на Apple, но определено ще се впечатлите от наситените с перфектни детайли снимки на vividHDR, както и от самата скорост на заснемане.

 

17) ProCamera 8 ($3.99)

260a62s.jpg

     Ако не ви стига функционалността на вграденото приложение за камерата, обърнете се към ProCamera 8 с големия ѝ набор от режими, инструменти и филтри. Ако искате да комбинирате с други апликации, можете да си закупите vividHDR директно от приложението.

 

18) GarageBand ($4.99)

oavh5i.jpg

     Благодарение на това приложение на Apple, можете да използвате iPhone като звукозаписно студио. Получавате синтезатори, цикли, барабани и много други, както и лесна за използване MIDI таблица. Еднакво подходящо за професионалисти и аматьори.

 

19) ToneStack ($9.99)

28831ir.jpg

     С огромния си набор от усилватели и ефекти, ToneStack е перфектен за китаристи, които искат да се позабавляват, като закачат китарата си към iPhone. Присъства и ABY за разделяне на сигнала при по-комплексни конфигурации. Можете да си закупите и много допълнителни усилватели и функции от самото приложение.

 

20) Editorial ($6.99)

2871bhv.jpg

     Ако искате огромен контрол върху текста, който въвеждате и Byword не ви стига, пробвайте Editorial. Интерфейса е функционален и можете бързо да добавяте персонализирани отрязъци, за да спестите време.

 

21) Bloom ($3.99)

29fdlcp.jpg

     Създадено благодарение на колаборация между Брайън Ено и Питър Шилвърс, фокуса на това приложение е създаването на аудио чрез докосване. Резултата е релаксиращо музикално пътешествие.

 

22) OmniGraffle 2 ($49.99)

2hs6xwj.jpg

     Познатото от Mac свръх-популярно приложение от висок клас, предназначено за работа с различни видове диаграми, сега и в мобилен вариант. Скъпичко е, но си струва.

 

23) Fragment ($1.99)

2quu7td.jpg

     Искате да добавите страхотни ефекти към снимките си, но ви е омръзнало от класическите опции, които се намират в App Store? Fragment добавя стряскащо различна функционалност, като ви позволява да превърнете изображението в експолозия от огледални ефекти, нещо като личен калейдоскоп.

 

24) Procreate Pocket ($2.99)

sv0wo5.jpg

     За илюстратори, нуждаещи се да работят в движение, това е необходимо приложение. Получавате голям набор четки и инструменти, действащи със страхотен енджин, както и пълноправна система за наслагване на пластове.

 

25) Workflow ($4.99)

334utld.jpg

     Фокуса на тази програмка е автоматизацията. Можете да си свалите готови набори от действия или да сглобите собствени. Сред функциите присъства стартиране на приложения, създаване на икона за обаждане на приятел на главния екран, създаване на икона, чрез която с едно натискане да получавате насоки към най-близкото кафене и много други.

 

Част 2 ТУКСъщо тагнете с една или повече от следните думи: приложения, iPhone, iOS

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни