Към съдържанието


Снимка

Премислете покупката на Apple Watch ако имате татуировки

Apple Apple Watch татуировки

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 02 май 2015 - 12:41

     Ако имате намерение да ставате собственик на новия Apple Watch, трябва да си зададете доста важен въпрос - "Имам ли татуировки?". На пръв поглед може да звучи странно, но потребител на Reddit с име Guine55fan наскоро отбеляза, че носимото устройство не работи правилно, когато го сложите върху татуирана кожа.

 

     Guine55fan закупил 42мм SS варианта и открил, че не получава никакви известия, когато го сложил на китката си. Часовникът се заключвал и искал парола след като изгасне екрана. На този етап трябва да отбележим, че въпросния потребител има татуиран ръкав, който покрива лявата му ръка, включително китката, където се слага часовника. При преместване по-надолу по ръката върху част без татуировки, Apple Watch отново заработил нормално.

 

     Apple Insider обясняват проблема: Оказва се, че носимото устройство на Apple използва процес, наречен асфотоплетизмография (англ. asphotoplethysmography) - с помощта на инфрачервени LED-та, часовникът отчита циркулацията на кръвта под кожата, за да засече, че е поставен на ръката. Самите Apple също си признаха, че мастилото от татуировките пречи на нормалното действие на този сензор, както и на другите функции, свързани с отчитане на сърдечния ритъм, защото пречи на преминаването на светлината през кожата.

 

     Разбира се, Guine55fan е успял да накара часовника да работи сравнително нормално върху татуираната си ръка, след изключване на режима на засичане на китката. Както споменах по-горе, обаче, това ограничава функционалността на часовника, тъй като много функции работят точно чрез този сензор. На този етап можем единствено да чакаме и да се надяваме, че от Apple ще измислят начин да решат проблема на софтуерно ниво.

 

4k8d8p.jpgСъщо тагнете с една или повече от следните думи: Apple, Apple Watch, татуировки

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни