Към съдържанието


Снимка

74% от потребителите на iOS вече ползват последната й версия


  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 lpa

lpa

    Потребител

  • Moderators
  • 28 Мнения:

Публикувано 08 декември 2013 - 11:35

74E0_52A1C732.jpg

Седмата версия на мобилната операционна система на Apple е налична само от около три месеца, но вече е достигнала до по-голямата част от собствениците на iPhone и iPad. Така поне твърдят от самата компания, анализирайки посещенията в магазина им за приложения App Store. Според данните им, 74% от устройствата с iOS вече ползват последната й версия.
 
Това е с 10% повече от октомври - последния път, когато от Apple споделиха тази статистика.
 
22% от останалите потребители изглежда все още използват шестата версия на платформата, а останалите проценти са разпределени между още по-старите й версии. Казано по друг начин, 96% от собствениците на мобилни устройства на Apple използват двете най-популярни версии на платформата им.
 
Ако сравните тези данни със статистиката на Google, която ви предоставихме съвсем наскоро, ще се уверите, че потребителите на iOS получават ъпдейтите на софтуера много по-бързо, отколкото тези, които ползват Android.
 
Това е и причината, поради която много повече разработчици предпочитат да работят за платформата на Apple, отколкото за Android. При iOS с един и същ приложно-програмен интерфейс могат да се създават приложения, които да достигнат по-голямата част от потребителите на мобилни устройства на Apple. При Android, обаче, за да се осигури толкова голяма потребителска база, трябват поне три различни интерфейса. Източник: калдейта.

www.dice.bg
0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни