Към съдържанието


Снимка

Безопасна комуникация чрез P2P с приложението Bleep на BitTorrent inc.

Bleep BitTorrent P2P комуникация

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 26 юни 2015 - 06:35

Гореща тема в последно време е неприкосновеността на личните ни съобщения и разговори. Ако трябва да споделите важна информация, която не трябва да става публично достояние, е добре да избягвате популярните услуги с такива, предлагащи безопасна криптирана комуникация. Най-новата услуга на компанията BitTorrent, занимаваща се със софтуер за трансфер на файлове чрез P2P протокола, обещава точно това. Приложението се нарича Bleep и е налично за Android, iOS, Mac OS X и Windows. Самата услуга ви дава достъп до безопасен чат и видеоразговори.

 

2n9me13.jpg

 

Според компанията, сигурността тук е осигурена от факта, че се използва P2P мрежата за криптирано прехвърляне на данните директно между потребителите, без да се съхранява каквато и да е информация в облака или сървърите. Разбира се, за обективна оценка на надеждността на криптирането в услугата спрямо нейните конкуренти е добре да се изчака официално проучване от трета страна.

 

Имайте в предвид, че точно поради липсата на участието на централни сървъри и облак, функционирането на това приложение силно зависи от скоростта на връзката с интернет както на вашето устройство, така и на устройството на лицето, с което осъществявате комуникация.

 

Ето как се използва услугата:

 

Първо свалете и инсталирайте приложението. Уверете се че посочения автор е BitTorrent, Inc., а не някой друг.

 

10oms78.jpg

 

Отворете приложението и напишете име по ваш избор. Добре е да зададете и правилната държава, иначе приложението може да не работи правилно.

 

okyf6d.jpg

 

Чрез бутона Connect Address Book можете да свържете приложението с телефонния си указател за лесно откриване на приятели, които ползват услугата или за изпращане на покана. Ако не искате, можете да натиснете Skip This Step.

 

313mw3t.jpg

 

Изберете контактите, които искате да поканите или добавите в приложението. Можете да пращате покана за услугата и на приятели, които все още не я използват.

 

28l6kk4.jpg

 

Натиснете името на някой, за да почнете да им пишете. В нормалния екран на чата се пазят всички съобщения, докато не ги изтриете.

 

vyvdpj.jpg

 

С бутона Go to Whisper се прехвърляте в режим, при който съобщенията се пазят само по 25 секунди.

 

2qimsms.jpg

 

В този режим или името на подателя, или съобщенията в чата, могат да бъдат цензурирани. Можете да избирате между двете с натискане на иконката с вид на око в горния десен ъгъл.

 

245d5hf.jpg

 

Имайте в предвид, че ако направите скрийншот, подателя или разговора задължително ще бъдат цензурирани.

 

e96etj.jpg

 

Можете да изпращате снимка от камерата или албума в телефона чрез бутона с кламерче.

 

a3c9p5.jpg

 

За да се върнете към нормалния режим на чат трябва просто да натиснете Go to Messages.

 

20gfkvc.jpg

 

Провеждане на разговори

 

Докато сте в чата, натиснете слушалката в горния десен ъгъл, за да се обадите на дадения контакт.

 

mtpmpv.jpg

 

Добавяне на контакти

 

Можете да добавяте нови контакти с плюса от горния десен ъгъл в списъка. Можете да добавяте хора чрез телефонния им номер, e-mail адрес, или потребителско име в услугата.

 

2hyhtao.jpg

 

Ако човека се намира до вас има по-лесен начин - можете да добавите един-друг в списъците си чрез QR кодове. Това става от същото меню, чрез бутона Add Friend Via Bleep Code, чрез който се генерира код, който трябва да бъде сканиран от телефона на другия човек.

 

2z68svp.jpg

 

След като човека до вас направи същото, всичко е готово.

 

24dpxlc.jpg


0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни