Към съдържанието


Снимка

14 Aктуални приложения за добавена реалност

приложения добавена реалност iOS Android

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 06 юли 2015 - 06:29

     В последните две десетилетия научния прогрес пренесе добавената (аугментираната) реалност от сферата на научната фантастика в реалността. По-просто казано, това представлява наслагване на виртуални проекции с информация и цифрово съдържание върху обкръжаващата ни среда. С такива приложения можете например да видите трейлъра на някой филм само с насочване на камерата на телефона към плаката му на улицата, да получите информация за някое заведение и много други. Всяко от изброените тук уникални приложения работи директно на смартфона, без нужда от допълнителен хардуер.

 

Anatomy 4D (Android, iOS) (Безплатно)

 

DAQRI е пионер в добавената реалност, а това е едно от най-интересните им творения - приложение за виртуална разходка из човешкото тяло. Просто принтирайте даденото изображение, поставете листа на плоска повърхност и насочете камерата към него. Приложението ще покаже триизмерно изображение на човешкото тяло и различните му системи от органи. Можете да преоразмерявате образа, както и да променяте ъгъла, под който го виждате чрез местене на смартфона. Една от новите функции е поддръжка на триизмерен модел на човешкото сърце.

 

10799wh.jpg

 

Layar (Android, iOS) (Безплатно)

 

Лидера в т.нар. интерактивна преса. Позволява на потребителя да разглежда вградено съдържание в различни източници, като списания, плакати, вестници, реклами и QR кодове. Свръзките могат да водят до разнообразно съдържание - филмови трейлъри, кодове за отстъпка при пазаруване, клипове, сайтове или други версии на страницата или плаката. Вградена е и функцията Geo Layers, позволяваща намиране на близки заведения, ресторанти, събития и други. За повече информация относно изображенията, които можете да сканирате с приложението вижте тук.

 

1hqobd.jpg

 

Blippar (Android, iOS) (Безплатно)

 

Това приложение иска да добави нова дума в техническия ни речник, именно 'блип', означаваща мигновеното добавяне на цифрова интерактивност към каквото и да е от заобикалящия ни свят. Можете да използвате камерата си за сканиране на плакати, реклами и етикети на стоки и да извличате информация като интерактивни реклами, линкове, трейлъри, промоционални клипове, или мини-игри. За примерни изображения, вижте в главния сайт.

 

1r2hp3.jpg

 

Aurasma (Android, iOS) (Безплатно)

 

Приложение за разглеждане на вградено съдържание (в този случай наречено аура) от различни печатни реклами, местоположения, или пакети. Страхотна функция тук е възможността за създаване на лични аури от ваши собствени изображения и клипове, или чрез библиотека от готови аури, достъпни онлайн. Просто изберете ефекта на аурата, след което изберете задействащо изображение и сте готови.

 

fpb2qh.jpg

 

Augment (Android, iOS)

 

Насочено главно към продажби и маркетинг, както и визуализация на дизайн. Чрез Augmentedev акаунта си, дизайнери и хора, занимаващи се с маркетинг, могат да качват 3D изображения, които се асоциират с избрани от тях изображения, които се принтират и се ползват за визуализация на образа на място, в реалността, чрез приложението. Може да се използва за дизайн на опаковки за продукти, демонстрация на външния вид на нови устройства, мебели и играчки или за създаване на собствена интерактивна изложба.

 

2h3pg0x.jpg

 

Mybrana (Android, iOS) (Безплатно)

 

За разлика от изброените досега, които бяха с комерсиална насока, това малко приложение е по-скоро за лично ползване и упражнение на креативността ви. Можете да наслагвате различни графики, стикери и анимации върху снимки и кратки клипове и да ги споделяте с приятели и семейство. Редактирането е лесно и потребителите могат да избират различни безплатни и платени добавки за своите снимки и клипове.

 

2hoebyb.jpg

 

Google Goggle (Android) (Безплатно)

 

Приложение за визуално търсене чрез камерата на таблета или смартфона. Позволява сканиране на бар-кодове, QR-кодове, известни забележителности, както и превеждане на текст на чужди езици и много други. Просто пускате приложението, насочвате камерата към сграда, рисунка, книга, или почти каквото и да е било друго, и ще получите различна информация, от исторически факти до статии в енциклопедия, информация за публикуването, свързани продукти, ревюта и т.н., стига да има такава в базата данни.

 

65bfr8.jpg

 

Field Trip (Android, iOS) (Безплатно)

 

Целта на това приложение е да служи като мобилен туристически съветник. Можете да избирате от различни категории, като исторически забележителности, музеи, или просто място, където да хапнете. Ще получите известие, като сте близо до подобна локация, заедно с изскачаща картичка с информация за нея. Можете да разглеждате места и на карта, както и да ги тагвате, за да ги посетите по-късно. Приложението може да чете картичките на глас по време на шофиране.

 

2cdblvq.jpg

 

iOnRoad Augmented Driving (Android, iOS) ($4,99)

 

Помага ви по време на шофиране, като дава известия за възможен сблъсък, тревоги и други данни. Визуалния "радар" използва камерата и сензорите на устройството ви за определяне на скоростта ви, както и на разстоянието до колите пред вас, след което ви дава визуални и звукови предупреждения за възможен сблъсък, както и известия за напускане на лентата и превишена скорост, дори когато са отворени други приложения на екрана. Има и провизия за записване на пътуването, за правене на снимки с геолокация, за пътни аналитици и други данни. Ще се нуждаете единствено от добра стойка, която държи камерата на устройството ви добре насочена напред и с добра видимост.

2ee98ia.jpg

Wikitude (Android, iOS) (Безплатно)

 

Приложение за добавена реалност от тип "всичко в едно", поддържащо разглеждане на локации, разпознаване на изображения и аугментирана преса. Напишете в търсачката нещо като например "Thai restaurants" (тайландски ресторанти) и завъртете камерата наоколо - ще видите цифов слой с информация за търсенето ви в близостта. Можете да избирате и определени категории, ако търсите ресторанти, забележителности, събития или друга информация. Функцията за разпознаване на изображения ви позволява да виждате съдържание, като реклами, линкове, клипове и анимации в печатни реклами и опаковки.

2eq4b6c.jpg

Theodolite (iOS) ($3,99)

 

Цифров визьор с данни, който много прилича на изпозлваните от военните. Комбинира различни инструменти за навигация, като компас, инклинометър, измервател на разстояние и картографски функции, заедно с вградените в камерата сензори и GPS. Можете да правите клипове и снимки с геолокация. Допълнително се закупуват възможността за споделяне на местоположението с отбор от хора, както и по-прецизни пакети с данни. Без значение дали сте професионален изследовател или просто спортист, това приложение ще ви бъде много полезно.

24q0c4o.jpg

Star Walk (Android, iOS) ($2,99)

 

Използва сензорите на устройството и данните за местоположението, за да ви даде допълнителна информация за небесните тела. Просто трябва да насочите камерата си към небето и ще получите образите на съзвездия, планети, и други, като всичко се обновява в реално време. Можете да натиснете даден обект, за да видите повече информация, както и да ползвате функцията Time Machine, за да видите вида на небето на дадено място както е изглеждало в миналото или както ще изглежда в бъдеще. Страхотно приложение за използване в безоблачна нощ или по време на къмпинг.

20zpq4n.jpg

Snapshop (iOS) (Безплатно)

 

Позволява да видите как ще изглежда дадена мебел в стаята, преди да сте я закупили. Използва камерата или галерията на iPhone или iPad, за да изобразява мебели от големи марки, като IKEA, Crate & Barrel, Pier 1 и други. Можете лесно да разглеждате продуктите и размерите им, както и да използвате живи слоеве чрез камерата, допълнени с опции за промяна на цвета и други визуални инструменти. Можете да запаметявате тези превюта, да ги пращате на приятели, или да отидете директно в сайта на производителя за покупка или повече информация.

 

2s12oaf.jpg

 

Ingress (Android, iOS) (Безплатно)

 

Мултиплеъйр игра, възползваща се от добавена реалност. Картата е реалния свят около вас. Влизате в ролята на членове на тайни общества, борещи се за контрол над мистериозен енергиен източник. Обикаляте различни локации и използвате смарфона си за да събирате "XM" и да взимате контрол над портали около сгради или забележителности. Поемете знамето на Просветените или Съпротивата в игра, която ви насърчава да разглеждате околния свят.

 

2ius70x.jpgСъщо тагнете с една или повече от следните думи: приложения, добавена реалност, iOS, Android

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни