Към съдържанието


Снимка

Какво да очакваме от света на технологиите през 2014 година?


  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 lpa

lpa

    Потребител

  • Moderators
  • 28 Мнения:

Публикувано 08 декември 2013 - 11:37

3358_52A1CBB7.jpg

Всяка година анализаторът и СЕО на компанията Strategic News Service споделя своите прогнози за развитието на технологиите през следващата година. Вече е декември и Марк Андерсън е готов с новата си прогноза - този път за 2014 година. Ето как си представя технологичния свят през идните дванайсет месеца анализаторът:
 
На пазара ще се появят повече продукти подобни на Siri. Според Андерсън, освен това, прецизността на подобни гласови асистенти, която сега е между 60 и 80 процента, ще достигне 90% и повече.
 
Визуализацията ще стане част от мейнстрийма. Все повече и повече компании започват да се интересуват от анализиране на данни и през 2014 година хората, които могат да представят тези данни по един много по-приемлив визуален начин, ще бъдат изключително търсени.
 
Цените ще определят популярността на потребителската електроника. Уникалните характеристики на устройства като таблетите и смартфони ще останат на второ място след цените им. Най-популярни ще са смартфоните за около $100 и таблетите за максимум $250.
 
В бизнеса софтуерът ще е по-важен от хардуера. През 2014 година можем да очакваме нововъведения главно в софтуера, който използват компаниите и корпорациите. Облачните услуги ще продължат да са приоритет.
 
Microsoft може би ще си върне загубените позиции. Според Андерсън, това ще стане при успешна организация на ръководството. Той самият предвижда формула "един СЕО и двама президенти с голяма власт в ръцете".
 
Ще бъдат представени първите технологии за навигация в затворени пространства. Тези технологии ще се използват главно в търговията и рекламата и ще имат за цел да ни накарат да намираме желаните стоки и да ги купуваме без дори да чакаме на опашка (благодарение на иновативните методи за плащане, които също ще се развият още повече през 2014 година).
 
Ще ходим при доктора много по-осведомени за здравословното си състояние. Това ще стане благодарение на все по-популярните сензори отчитащи дейността и показателите на тялото ни.
 
И накрая, компаниите ще започнат масово да криптират данните, с които боравят. В крайна сметка, твърди Андерсън, дори китайските хакери ще започнат да се затрудняват с това да пробиват защитата на големите компании. Източник: калдейта.

www.dice.bg
0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни