Към съдържанието


Снимка

iPad Pro: Ревю

Apple iPad iPad Pro ревю

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 19 октомври 2015 - 06:17

     iPad Pro е устройство, което малцина биха очаквали - това е първото навлизане на Apple в корпоративния сегмент, но както с Macbook серията, карат и нормалните хора, които не се занимават с бизнес, също да се замислят дали не се нуждаят от него.

 

     Причината е проста - той има масивен дисплей с впечатляваща резолюция и куп нови трикове, които в комбинация с възможностите на iOS предлагат доста привлекателно изживяване.

 

     Главното, което ще забележите за това устройство е, че то е огромно. Изглежда дотолкова голямо в ръката ви, че ви кара да се чувствате все едно можете да го използвате за защита от доста груба атака с нож, ако го хванете по правилния начин.

 

Дизайн

 

     Малко е тежък - над 700г, но това не е най-важното - това е таблет със страхотен дисплей, силни високоговорители и страхотна екосистема от аксесоари.

 

2q1upld.jpg

 

     Може да ви дойде наум, че Стив Джобс би имал нещо да каже относно Apple Pencil, новия стилус, който позволява да анотирате, скицирате и още куп други неща. Ако сте видяли Adobe да подготвя дизайни на страници за списания на сцената с малкото бяло стълбче, бихте разбрали защо.

 

     Дизайнът на iPad Pro може да звучи все едно е направен за корпоративния сектор, но всъщност е просто стабилен работен инструмент, комбиниран с таблет от висок клас. Тъй като тази година не бе предложен iPad Air 2, това е флагманския таблет, поради което трябва да се възприема и като консуматорска стока.

 

2uh4p4j.jpg

 

     Беше очевидно че изгледа с разделен екран в iOS 9 е бил измислен за iPad Pro, тъй като има доста неща, които могат да се вършат с толкова място на екрана. Докато се ядосвате на компании, рекламиращи колко е силен таблета им, позволявайки да смалите филма, който гледате, до размера на пощенска марка, за да можете да вършите други неща на заден план, Apple отново са направили стъпка напред.

 

     Това наистина показва колко е силен таблета в мултитаскинга, но това не е нов трик - Samsung Galaxy S3 можеше да прави същото нещо още през 2012г.

 

24qprex.jpg

 

     Изгледа с разделен екран е добър главно, защото през повечето време не е цялостен разделен екран и това е правилния избор. Това все пак е таблет, а не заместител на лаптопа, поради което не се нуждаете от милиони прозорци отворени наведнъж по което и да е време. Възможността да четете новините и през това време да правите документ в Excel (или нещо друго - защо бихте избрали тази комбинация не е особено очевидно) е удобно, когато представлява просто колона, изтеглена от едната страна на екрана.

 

Apple Pencil и Smart Keyboard

 

     Силата на iPad Pro е чисто и просто, че е фантастично производителен таблет, който може да върши почти всичко, предлагано от разработчиците на приложения в момента. Графика с висока резолюция, различни нива на натиск от Apple Pencil... всичко е по възможностите му.

 

erd3zp.jpg

 

     Apple Pencil е леко странна добавка. Много е добър за скициране - един от най-добрите на пазара, особено при разпознаване на ръкопис, и не се повлиява от търкането на ръката в дисплея докато пишете, но за $99 е доста скъп аксесоар към и без това скъп таблет.

 

2uiyu00.jpg

 

     Но възможността за светлосенки и анотации е доста впечатляваща, а времето за реакция на iPad Pro е перфектно.

 

6rq98h.jpg

 

     Smart Keyboard е друго устройство от Apple, което очаквахме да видим от години, и е също страхотна добавка. Макар че е скъпа, клавишите се натискат доста стабилно, въпреки гуменото покритие. Мислите си, че не сте успели да натиснете шпацията и няколко букви, но поглеждате към екрана и осъзнавате, че всичко е въведено перфектно.

 

105cpkx.jpg

 

     Много е подобна на клавиатурата на новия Macbook, където натиска няма традиционен усет, но все още работи доста добре. Магнитния док върши добра работа като покритие за масивния таблет, а Smart Connector може да отвори някои доста добри възможности по-нататък, тъй като позволява изпращане на енергия и данни магнитно от покритието към устройството.

 

2r5zuvp.jpg

 

     Тук няма USB-C конектор, слава Богу, а само очаквания Lightning порт. Батерията пък изглежда е с подобен размер като на iPad Air, въпреки лудия брой пиксели в 12.9-инчовия Retina дисплей, което е впечатляващо постижение.

 

Последни думи

 

     iPad Pro е голям звяр, за това спор няма, но е направен в същия стил, поради който ни се хареса iPad Air, и комбинацията е използвана да създаде нещо, което се вписва перфектно, едновременно в корпоративния сегмент и мързеливия живот на дивана вкъщи.

 

     Дали ще бъде комерсиалния пробив като някои други таблети? Новия Surface 3 на Microsoft определено е постижение за марката и Apple се надяват, че подобния на Macbook таблет ще бъде възприет по същия начин. Много зависи от цената, разбира се, но с интуитивните модификации по софтуера и аксесоарите, които ни подхвърлиха Apple, има много от което да бъдем заинтригувани - дали това ще доведе до добри продажби остава да се разбере.

 

    Леко жалко е, че този таблет вероятно няма да стигне продажбите на iPhone, което означава че разработчиците няма да бързат със софтуера, а докато Тим Кук побърза да отбележи сътрудничеството с IBM и Cisco при пускането на новия iPad Pro, той все още изглежда повече като консуматорско устройство.

 

    Вижда се защо това би било перфектно устройство за разгръщане из вестника или няколко комикси в спокойния неделен следобед, или страхотен заместител за нежелаещите да прекарват часове в гледане на Netflix на лаптоп в леглото. И дори не е чак толкова скъп, което определено звучи странно да се каже за продукт на Apple (въпреки че ще се наложи леко да се охарчите ако също искате стилуса и клавиатурата).Също тагнете с една или повече от следните думи: Apple, iPad, iPad Pro, ревю

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни