Sign in to follow this  
Followers 0
F.P. Filipov

Най-добрите приложения за любители на виното

1 post in this topic

5vbqyh.jpg

 

     Света на виното може да изглежда мистериозен и непроницаем за страничните наблюдатели, но това може лесно да бъде преодоляно, благодарение на големия брой мобилни приложения, които помагат да се справите дори с най-мистичните термини и да намерите правилната комбинация на вино и храна за всякакви обстоятелства. Тук са изложени 10 страхотни приложения за начинаещи в тази област, достъпни за Android и iOS.

 

 

Hello Vino (Android / iOS) - Безплатно

 

24bt0fr.jpg

 

     Направено с цел да бъде вашия личен съветник за виното. Не е насочено към напредналите ентусиасти, а по-скоро към всекидневните купувачи, като предлага най-доброто вино за дадено ястие. Можете да снимате покупките си и да добавяте бележки към любимите такива. Разширения съветник на приложението позволява да четете както за самото вино, така и за различните сортове грозде. Има и премиум функция за сканиране на етикетите, чрез която можете да получите информация за рейтинга, вкуса и подходящи ястия за покупката си. Дори можете да се обадите на портиер, базиран в Калифорния, за съвети при избора на правилното вино за дадено събитие.

 

Drync (Android / iOS) - Безплатно

 

bdnygg.jpg

 

     Drync позволява на любителите на виното да правят снимки на етикета, за да получат информация относно неговото разпространение, цена, вкус, описание и рейтинг. Можете да добавяте и собствени бележки, да следите любимите си вина и дори да ги поръчвате онлайн чрез самото приложение. Дори можете да откривате нови вина, според предложенията на приятелите си или чрез вградената система на приложението.

 

Vivino (Android / iOS) - Безплатно

 

300dsp1.jpg

 

     Още един добър съветник, който се хвали със системата си за разпознаване на етикети с възможност за бързо намиране на информация за дадено вино, окомплектована с ревюта, рейтинги, бележки относно вкуса и други. Ако приложението не успее автоматично да идентифицира дадена реколта, екипът от експерти на Vivino може да го направи на ръка, стига да им дадете време. Освен да сканирате етикети, можете и да разглеждате база данни с ревюта на различни вина, да запазвате любимите си, да получавате предложения чрез самото приложение, както и да намерите близко място за покупка на вино. Премиум функциите включват мениджър на запасите и бързо проследяване на неидентифицирани реколти, които можете да сканирате и добавяте.

 

Delectable (iOS) - Безплатно

 

2s66au1.jpg

 

     Това приложение за iOS позволява бързо намиране на рейтинги, ревюта и бележки за вкуса, само от една снимка на етикета на виното. Освен бързото профилиране, имате на разположение и възможност за поддържане на личен журнал на любимите си вина със собствени бележки за вкуса. Предложен е и социален компонент, чрез който можете да тагвате приятели и локации, за да си спомните къде сте вкусили дадено вино и с кого. Можете да следвате и публикации от експерти по виното, производители и други професионалисти. Най-важното, обаче, е че можете да използвате приложението за поръчка на вино.

 

Corkz (Android / iOS) - $1.99

 

1zecsqg.jpg

 

     Приложение за вино от типа "всичко в едно", което комбинира търсачка за вино, мениджър на запасите и социални функции в един единствен удобен пакет. Програмката поддържа търсене чрез бар-код и текст (но не и сканиране на етикети) за бързо намиране на точна информация за реколтата и бележки за вкуса от богата база данни. Инструмента за управление на запасите позволява да водите записки за колекцията си, да добавяте собствени бележки и коментари относно вкуса, както и лесно добавяне и премахване на записи. Социалния компонент поддържа намиране на близки барове за вино, дава информация какви реколти оглеждат хората в областта и има възможност за постване на виното, което пиете в момента, във Facebook или Twitter.

 

Wine-Searcher (Android / iOS) - Безплатно

 

33ws5t0.jpg

 

     За разлика от останалите приложения в списъка, които добавят социални функции и друг пълнеж към фунцкионалността си, това се фокусира изцяло върху търсенето на вино. Можете да търсите вината по име или чрез снимка на етикета, като програмката бързо намира голямо количество информация, като рейтинг на реколтата, сортове грозде, критики и най-важното - цени и места за покупка на даденото вино. Може да използва и GPS данните за местоположението ви за откриване на най-близкия магазин.

 

WineRatings+ (iOS) - Безплатно

 

2h58lti.jpg

 

     Това е джобния ви пътеводител в света на виното, като безплатното приложение предоставя таблици с информация за реколтите от 55 световноизвестни производителски региони. Станете най-начетения винар в стаята чрез статии, клипове и актуални новини за виното. Ако се абонирате за премиум услугата, автоматично получавате актуални ревюта от Wine Spectator, допълнени с рейтинги, бележки за вкуса и цени. Премиум функциите включват и търсене с филтри, специални списъци и социални функции.

 

Snooth Winde (iOS) - Безплатно

 

20pa8om.jpg

 

     Приложение, акомпаниращо Snooth.com, което позволява на потребителите да правят бързи търсения в база данни от над милион вина, ревюта и бележки за вкуса. Можете и да сравнявате цени, както и да намирате влизки продавачи на вино. Отключването на Pro версията премахва рекламите и добавя търсене по снимки, за бързо сканиране на етикети и намиране на информация за колекцията ви, или пък за бутилка, която искате да купите.

 

CellarTracker (Android / iOS) - Безплатно

 

5v38ur.jpg

 

     Макар и да няма никакъв шанс да спечели награда за интерфейса си, това е ефективен инструмент за организиране и следене на колекцията ви от вино, като има и допълнителни функции в премиум абонамента. Можете да държите записи за бутилките си, които са окомплектовани с фунция за разпознаване на етикета и бар-кода, за да може записа да е перфектен. Още повече, можете да се обърнете и към база данни от над 1.9 милиона вина и 5.3 милиона вкусови бележки от обществото и професионалните контрибутори. Премиум потребителите получават достъп до екстри, като автоматично оценяване на колекцията, както и достъп до професионални ревюта.

 

Plonk (Android / iOS) - Безплатно

 

sxyl42.jpg

 

     Разяснете си някои неща относно виното и различните сортове грозде чрез Plonk, бърз и елегантен пътеводител, който е направен, за да можете бързо да научите всичко нужно за вината и гроздето. Простите разноцветни плочки позволяват разглеждане на видовете грозде и вино, да четете за техните различни черти, поредпочитани комбинации с ястия, както и предложения за подобни вина. Можете да оставяте рейтинг за дадено вино или грозде, както и да отбелязвате любимите си за бърз преглед по-нататък.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0