Към съдържанието


Снимка

Samsung Galaxy View: Ревю

Samsung Samsung Galaxy Galaxy View ревю

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 30 декември 2015 - 04:55

Поглеждали ли сте някога таблета си с мисълта колко е малък?

 

     Това е интересна идея от страна на Samsung, но това би трябвало да е премиум продукт със страхотен дисплей и дизайн, ако целта наистина е да стане заместител за лаптопа.

 

Плюсове:

 

- Нов тип продукт;

 

- Удобен интерфейс, като за телевизор;

 

Минуси:

 

- Тежък

 

- Пластмасов корпус

 

- Ниска резолюция на екрана

 

- Висока цена

 

 

     Какво са намислили Samsung? Това е таблет, който е по-скоро подвижен телевизор, само че не е телевизор и не можете да го ползвате да гледате телевизия, така че все пак е таблет, но кой изобщо има таблет с такъв размер?

 

     Това са мислите ни относно новия Samsung Galaxy View - таблет, който някак се опитва да е две неща, но накрая не е нито едното, нито другото. 18.4-инчовия View е направен за разнасяне по цялата къща и позволява гледане на разнородно съдържание ако някой е монополизирал телевизора ви.

 

     Не е най-лошата идея на света - все пак вече го правите навсякъде със смартфоните и таблетите си, та защо да не направим нещо специално за това.

 

2wlvsx3.jpg

 

     Все пак има повече от един проблем. Процесора е слаб, дисплея е 1080p, a версията с LTE е сравнително ненужна, тъй като е съмнително че ще го разнасяте извън къщата.

 

     Вградената памет от 32 GB е подпомогната от microSD слот и има широка WiFi съвместимост. Накратко, има функции, но не много.

 

2lvxhs.jpg

 

     Цената също е доста висока - $599, като в САЩ бе свалена до $499, вероятно заради ниските продажби.

 

Дизайн

 

     Учудващо е че това нещо има такава цена, като се има в предвид че дизайна дори не напомня за продукт от висок клас. Направен е от пластмаса и е доста тежък (над 2кг), така че надали ще ви се иска постоянно да го вдигате и разнасяте по къщата.

fcs2l5.jpg

 

     Странното нещо тук е, че това не е таблет от определена гледна точка, тъй като не може да се постави легнал. Има стойка на гърба, която се щраква назад-напред, като позволява да го повдигнете за лесно гледане или да го наклоните назад за по-лесно писане и работа.

 

dr3628.jpg

 

     За съжаление, тази стойка не може да се премахне, което определено може да създаде голямо неудобство. Дизайна като цяло изобщо не е впечатляващ - тежко парче пластмаса с лого на Samsung. Особено отблъскваща в случая е високата цена.

 

Дисплей

 

     Определено очаквахме повече от екрана, особено като се има в предвид, че скорошните смартфони на Samsung имат QHD дисплеи, така че Full HD варианта тук е изненадващ и разочароващ.

 

     Броя пиксели не е чак толкова нисък, така че все пак е по-ясен от повечето телевизори, но все пак очаквахме повече в сравнение с другите продукти на Samsung.

 

n54rw3.jpg

 

     Иконите изглеждат големи и груби, а гледането на видео на TFT екран изобщо не е впечатляващо. Накратко, изглежда и се усеща като евтин таблет с прекалено голям размер на екрана и завинтена стойка на гърба.

 

Интерфейс, система, производителност

 

     Хубаво е, че Samsung не са избрали да ползват класически Android интерфейс тук, а версията на самата ОС е Lollipop, вместо Marshmallow (макар че щеше да е приятна изненада да разполага поне с по-нова ОС). Все пак има някои леки разлики.

 

2lc9vg2.jpg

 

     Решетъчния интерфейс позволява да разглеждате всичките си телевизионни и поточни услуги на едно място, така че можете да гледате Netflix, YouTube, Hulu, BBC iPlayer... повечето неща са тук. Изглежда доста като ранните опити с Tab Pro, което има подобна система, тъй като Samsung се опитваха да го разпространят в бизнес средата.

 

     Върши работа, но е същото като просто да имате папка с всичките тези икони - поне имате избора какво да се случва при натискане на Home-бутона.

 

2cqb79c.jpg

 

     Игрите вървят сравнително добре на Galaxy View - процесора тук е Exynos 7580 с осем Cortex A53 ядра на 1.6 Гхц и GPU Mali-T720MP2, така че стига и за по-бързите и тежки игри. Samsung се хвалят с възможността за свързане на Bluetooth контролер и лесна мултиплейър игра, но засега това не е нещо съществено при таблетите с Android.

 

29oofmd.jpg

 

Крайна оценка

 

     Няма как това устройство да се определи като голям хит за Samsung и все още се чудим защо са го създали. Пазара на таблетите бавно намалява, така че очевидният избор е по-скоро създаване на продукти с по-широко приложение вместо за една единствена ниша.

 

     Galaxy View е стабилно устройство, единствено заради поддръжката от страна на Samsung, а това е марка с достатъчно опит в правенето на смартфони и таблети, но спецификациите тук са тревожно ниски и цената е прекалено висока.

 

2wlsmtd.jpg

 

     Добре е, че хората сравняват този таблет с iPad Pro поради големия размер, тъй като има доста голяма разлика между тях. Наистина ли ни трябва отделен таблет само за семейно забавление? Ако да, щеше да е по-добре цената да е ниска, тъй като на този етап е възможно много скоро да бъде забравен и да изчезне безследно.Също тагнете с една или повече от следните думи: Samsung, Samsung Galaxy, Galaxy View, ревю

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни