Към съдържанието


Снимка

Parrot Bebop: Ревю

ревю Parrot Bebop drone

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 26 февруари 2016 - 12:31

     Това е втория продукт на Parrot в сегмента на евтините дрони, предназначени за любители. Bebop е с олекотен дизайн и е направен за безопасно използване както в затворени помещения, така и навън. Ако го пробвате за първи път препоръчваме да направите това навън в ясен ден. Дронът е оборудван с 14-мегапикселова FullHD камера, която може да прави снимки и клипове в 1080p, и собствен Wi-Fi hotspot, чрез който можете да му задавате инструкции чрез приложението FreeFlight 3 на Parrot, което може да се изтегли безплатно от магазина за приложения на Apple.

 

14ig5mo.jpg

 

Настройка и управление

 

     Както се очаква за модел от начално ниво, настройката е бърза и праволинейна. Трябва да заредите една от двете сменяеми батерии, да я сложите в дрона и да го свържете със смартфона си чрез приложението FreeFlight 3.

 

     При включване автоматично се активира вградения Wi-Fi модул. След бърз процес по калибриране вече сте готови да поемете пълен контрол над полета на устройството чрез приложението. Заедно с бутони за управление, интерфейса на приложението показва данни за скоростта и височината, като има отделни бутони за процедурите по излитане и приземяване.

 

2wntukh.jpg

 

     Благодарение на вградения GPS чип, тип GNSS, 3-осевия акселерометър, жироскопа, магнитометъра, ултразвуковия сензор, сензора за налягане и насочената надолу камера, Bebop е много стабилен по време на полет. Стабилния набор от сензори праща данни на системата, която следи положението на дрона, като ви оставя да се фокусирате върху самия полет.

 

     Освен базовото управление на посоката на полета и системата за насочване на камерата (и двете се управляват от два сензорни джойстика на екрана, които се показват върху поточното видео от камерата на дрона), приложението има широк набор от други, по-сложни настройки, които се достъпват от менюто, насочени към осигуряване на по-безопасен полет. Сред тях са настройка на максималната височина, която ограничава колко нависоко може да лети дрона, лимит на разстоянието, на което устройството може да се отдалечи от вас, както и функция за връщане обратно до точката на излитане.

 

     Като другите производители, Parrot включват функция за извънредни случаи, която приземява квадрокоптера бързо и безопасно.

 

2z4b5gl.jpg

 

     Възможно е и предварително задаване на пътя на целия полет по картата, като трябва да закупите въпросната функция от приложението. Това е добър начин да се запознаете с устройството, ако чувствате неувереност да го управлявате самостоятелно от началото. Бъдете спокойни, можете винаги да си върнете контрола над дрона, дори по средата на полета, ако е нужно.

 

     Устройството идва и с допълнителен защитен корпус, който по принцип цели по-безопасно използване в затворени помещения, но препоръчваме да не го използвате навън, тъй като с него дрона е по-податлив дори на слаби ветрове.

 

Представяне

 

     Като цяло, Bebop се справя добре и изпълнява както трябва всички рекламирани функции. Обаче, докато лекия дизайн го прави лесен за пренасяне, заради него дрона е и по-податлив на ветрове, когато го използвате навън, със или без защитния корпус.

 

2hphyxc.jpg

 

     Ако сте начинаещ, препоръчваме първия ви полет да е в открита зона без дървета и други потенциални препятствия.

 

     Също така, живота на батерията е малко по-къс от рекламирания (средно около 11 минути), тъй като зависи от това колко често използвате камерата за правене на снимки и видео. За щастие, дронът се продава с две презареждаеми батерии, които могат да се сменят много бързо.

 

     Самата камера пък прави изненадващо добри снимки и клипове по време на полет. Резолюцията е 4096 х 3072 пиксела, а съдържанието може да се прехвърля лесно от приложението към галерията на iPhone,  след което да се споделя с приятели или да се качва в мрежата. Bebop поддържа и качване в YouTube с едно докосване, за тези от вас, които имат канали.

 

Заключение

 

     Този дрон е добър за любители, особено тези, които и преди са управлявали дрони и не искат да дават по 1500лв и нагоре за добре оборудван, но твърде скъп модел. Все пак, Parrot са успяли да оборудват този модел доста стабилно, като наборът от сензори е впечатляващ за устройство под 1000лв.

 

2uhpcoh.jpg

 

     За повече информация и покупка, вижте тук.Също тагнете с една или повече от следните думи: ревю, Parrot, Bebop, drone

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни