Към съдържанието


Снимка

10 страхотни VR приложения и игри за iPhone

Apple iPhone VR приложения игри

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 14 юни 2016 - 12:42

29bydc3.jpg

 

     Навлизането в света на виртуалната реалност никога не е било толкова лесно - трябва ви само iPhone и евтин шлем. Всичките сензори за движение, изчислителна мощ и резолюция на дисплея са вече в джоба ви. Прибавете към това и един оборудван с лещи шлем и спокойно можете да се загубите в друг свят.

 

     Google Cardboard, който струва около $20, идва с лещи и гнездо за телефона, така че като си движите главата в реалния свят, се оглеждате наоколо във виртуалния.

 

     Откакто Google анонсираха, че платформата за Cardboard приложения вече може да се използва директно за iOS, iPhone получи повече VR потенциал отвсякога. Има филми, игри и приложения както в Google Play Store, така и в Apple App Store, а и в YouTube вече е пълно с 360-градусови клипове.

 

     Очевидно вече има значително количество съдържание, така че тук ще ви запознаем със селекция от най-добрите приложения и игри, достъпни в момента.

 

YouTube (безплатно)

 

hta494.jpg

 

     Какво по лесно от това? Най-вероятно вече имате приложението на YouTube, а и да го нямате - можете да си го свалите напълно безплатно. Откакто бяха въведени 360-градусовите клипове, количеството VR съдържание нараства стабилно всеки ден.

 

     В такова видео можете да се оглеждате наоколо, все едно че наистина сте там. Благодарение на 360-градусовите камери, които наскоро се разпространиха на пазара, вече и професионалисти и аматьори редовно качват съдържание. Това е перфектния избор за навлизане в имерсивния свят на дигиталната виртуална реалност.

 

Zombie Shooter VR (безплатно)

 

16jopvn.jpg

 

     Въпреки че преди беше платена, Zombie Shooter VR стана безплатна, което е знак, че конкуренцията се нагорещява. От името става очевидно какво представлява самата игра, чисто и просто стреляте по зомбита във VR.

 

     Управлението с поглед подпомага допълнително имерсията и простотата, като ви позволява да се фокусирате върху различните тунели, които можете да разучавате докато сте на лов за неживите.

 

InCell VR (безплатно)

 

14sgvnc.jpg

 

     Питали ли сте се някога какво щеше да стане ако можеше да се смалите достатъчно, за да влезнете в човешкото тяло? Ако сте гледали филма "Inner Space" може да имате някакви идеи, но InCell VR направо ги разбива.

 

     Простата игричка има също толкова проста история - трябва да пазите човек на клетъчно ниво, но в реалност (виртуална такава) играете състезателна игра, при която трябва да избягвате или събирате предмети. Забавно, пристрастяващо, да не говорим че на човек може да му увисне челюстта от размера и красивите цветове на играта. Като допълнение, можете да се правите, че вършите нещо конструктивно, въпреки че просто се забавлявате с VR шлема.

 

Vrse (безплатно)

 

f2lgg6.jpg

 

     Vrse е като платформа във виртуалната реалност, която можете да сравните с Google в нашата. Просто в този случай повечето съдържание се създава от самите Vrse, което е подобно на оригиналното съдържание в Netflix, само че във VR.

 

     Всичко е добре подредено, а съдържанието варира от журналистически материали във VR до имерсивни музикални клипове. Една от по-интересните колаборации включва Майкъл Фасбендер и Кристен Вийг във филм на име "Take Flight", създаден заедно с New York Times. Това е нарастваща платформа, която не бива да пропускате.

 

Lamper VR: Firefly Rescue ($0.99)

 

bgryvl.jpg

 

     Lamper се завръща във втората част на тази игра, която предлага изгладено и забавно VR изживяване. Управлявате светулката Lamper и летите в зашеметяващи светове, като използвате огнени топки и подсилвания, за да се справите с враговете.

 

     Летенето се управлява чрез прости движения с глава, така че уцелването и избягването на враговете е доста лесно. Като съберете достатъчно парички минавате във високоскоростен режим в "Rainbow mode". Тази игричка ви връща към класиките в жанра, но едновременно с това ви потапя и в бъдещето на VR.

 

End Space VR ($0.99)

 

x6asl3.jpg

 

     Поемате контрол над въоръжен комсически кораб и се биете с вражески изтребители. Чисто и просто научнофантастична мечта.

 

     Тъй като космоса е най-зашеметяващото 360-градусово изживяване, End Space VR перфектно се възползва от виртуалната реалност, като ви позволява да гледате и летите във всички посоки. Благодарение на изпипаната графика и имерсивното 3D адуио, бъдете сигурни че ви е простено ако направо се загубите в тази игра. Можете да ъпгрейдвате корабите и оръжията си, за да се справяте с още и още по-трудни вълни от врагове.

 

Romans From Mars 360 (безплатно)

 

158wp1.jpg

 

     Тази игра можеше да си намери място в този списък дори само заради името си. Факта, че е страхотна игра, а е и безплатна, е само бонус.

 

     В Romans From Mars 360 вие сте римски войник, който се бори с извънземна армия чрез стрели и елементални сили като огън, лед, мълнии и други. Подобренията на оръжията и вълните от врагове правят тази игра доста пристрастяваща. Факта, че е съвместима с Google Cardboard пък я прави още по-достъпна.

 

Fractal Combat X (безплатно)

 

2hgwbi9.jpg

 

     Този шутър с изтребители беше създаден като нормална игра и получи поддръжка за VR. Това е добре, тъй като оригиналната игра беше с зашеметяваща графика а геймплея ѝ - високоскоростен и пристрастяващ. Добавката на VR поддръжка просто я направи още по-страхотна.

 

     Всеки ден се добавят нови мисии, като има поддръжка на MFi игрови контролери, както и VR визьори от категорията на Google Cardboard. Макар че играта е безплатна, имайте в предвид че има възможност за допълнителни покупки в приложението. Все пак, която и да е от тях ще премахне напълно рекламите, така че си струва.

 

Google Street View (безплатно)

 

90atf6.jpg

 

     Google Street View вече има фотографии на почти цялата планета и то в 360-градусов формат. Перфектно приложение за използване с виртуалната реалност.

 

     Слагате си VR шлема и можете да отидете навсякъде в света и да се оглеждате все едно че сте там. Представете си как училищата в бъдещето водят учениците на виртуални разходки по света, вместо просто да разглеждат снимки в учебниците. Това е много вдъхновяващо и е напълно безплатно.

 

Roller Coaster VR (безплатно)

 

20iujgp.jpg

 

     Няма как да говорим за виртуалната реалност без да включим и едно влакче на ужасите. Просто трябваше да добавим и едно такова в този списък.

 

     Roller Coaster VR обаче не е просто нормално увеселително влакче, тъй като ще ви отведе на екзотични места на тропически остров. Така, не само ще ви разтърси, но и ще се наслаждавате на красотата на природата едновременно с това. Опитайте тази комбинация с шлема на лицето - предизвикваме ви.Също тагнете с една или повече от следните думи: Apple, iPhone, VR, приложения, игри

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни