Към съдържанието


Снимка

Най-добрите бизнес приложения за iPhone

Apple iPhone приложения бизнес

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 12 юли 2016 - 12:31

r89kwz.jpg

 

     Когато Apple представиха за първи път iPhone, много хора в бизнес света - включително изпълнителния директор на Microsoft по онова време, Стив Балмър - го гледаха със силно неодобрение. Нямаше клавиатура, беше скъп, дори нямаше 3G връзка в оригиналния си модел. Много неща се промениха от тогава, а многобройните ъпдейти и промени, които направиха Apple, превърхана iPhone в перфектния смартфон за бизнес потребители.

 

     App Store е главната причина продуктивността да е на толкова високо ниво на мобилните устройства на Apple, но в момента той е претрупан с над 1.5 милиона приложения, а намирането на правилните такива често е трудно.

 

     Точно поради това в тази тема сме събрали най-добрите приложения за бизнес потребители на iPhone.

 

Microsoft Office

 

xelq15.jpg

 

     Microsoft представиха целия си набор от офис инструменти за iPhone и iPad преди няколко години - от тогава тези приложения постоянно се подобряват.

 

     Пакета, който е разделен на отделни приложения, първоначално се нуждаеше от Office 365 акаунт, за да прави много неща, като редакция на документите, но това се промени, така че в момента Office е най-добрия начин за създаване, редакция и дистрибуция на документи чрез iPhone.

 

     Всичко се синхронизира с облака и документи, създадени на PC или Mac, могат лесно да се отварят и редактират директно. Този пакет е от най-добрите сред най-добрите и побеждава дори iWork пакета на самите Apple.

 

Google Docs

 

1zpi6bk.jpg

 

     За тези от вас, които предпочитат услугите на Google, компанията има добър набор от приложения за iPhone, които могат да правят всичко, което бихте очаквали.

 

     Приложението Google Docs, което е безплатно и не се нуждае от абонамент, може да се използва за редакция, експортиране и преглеждане на документи (както и за много други неща), което го прави перфектния начин за работа със софтуера за продуктивност на Google.

 

     Пакета Docs е вграден в едно приложение, което може да се използва за създаване на текстови документи, таблици и презентации. Google са се потрудили да го направят бързо и лесно за използване, а резултатите са впечатляващи.

 

Wolfram Alpha

 

ogvtw2.jpg

 

     Това приложение е мобилна версия на уебсайта и може да се използва за почти всичко. За разлика от Google, където можете да прибавяте, изваждате и т.н., Wolfram Alpha може да работи с дати, часове, храна, сложни математически изчисления, времето и още. Списъкът е огромен.

 

     Приложението струва $2.99, като има и допълнителен абонамент, който добавя още функции и е много полезен, ако трябва да разберете нещо по-особено, като например след колко дни е някоя дата, или физическите свойства на даден тип дървесина.

 

Adobe Reader

 

2lbf5p0.jpg

 

     Използването на специализиран PDF четец винаги помага, а този на Adobe е най-добрия за тази работа. Приложението Adobe Reader, което е безплатно, може да се използва за редакция и добавяне на коментари по PDF документи и много други неща.

 

     Софтуера може да се използва и заедно с Adobe акаунт, който добавя редица специализирани функции, като възможността за експорт на файлове в различни формати. Apple всъщност са добавили PDF четец в много приложения, като например Mail, но наличието на отделен такъв може да ви е много полезно, ако разглеждате, редактирате и получавате много PDF документи.

 

Genius Scan

 

2j3r5vs.jpg

 

     Като заговорихме за PDF документи, един от най-големите проблеми на iPhone e, че не може да ги създава от изображения. За късмет, има към кой да се обърнете за това - безплатното приложение Genius Scan.

 

     Това приложение има различни опции и ви помага да направите най-добрите настройки - позиция на камерата, осветеност и т.н. - за кристални PDF документи, които могат след това да се изпращат чрез съобщение, мейл, или друго подобно приложение, както и да се експортират в Dropbox, Evernote, Google Drive или другаде.

 

     Genius Scan може и да организира PDF документи в самото приложение по тагове, заглавия и подобни, което го прави идеално за създаване и пазене на голям брой документи.

 

Gmail

 

104kqaa.jpg

 

     С над 400 милиона потребители, Gmail е гигант. Apple имат поддръжка на услугата в собственото си приложение - Mail - но много хора предпочитат да използват оригиналното приложение на Google, главно защото има доста преимущества.

 

     Най-голямото от преимуществата при използване на приложението на Google е, че то е интегрирано с другите им услуги, като Calendar и Docs. Можете да отговаряте на покани директно от приложението, а Google+ постовете стават интерактивни вътре в Gmail.

 

     Приложението има пълния набор от функции за тагване, слагане на етикети и категоризация, които бихте очаквали, и като цяло е доста по-добро от вградения клиент на Apple.

 

Slack

 

2ewgkg8.jpg

 

     Чат клиента за бизнес средата - Slax - има над 3 милиона активни потребители всеки ден и се разпространява по все повече работни места по света, тъй като компаниите постепенно изоставят класическия мейл, на който се гледа като бавен и остарял, в полза на по-удобни решения.

 

     Наличието на Slack на iPhone е голям бонус и може да ви помогне да поддържате връзка с колегите си в движение, което е целта на приложението.

 

     Личните и групови чатове работят перфектно, а известията се синхронизират между устройствата - много удобно ако екипа ви работи на различни места по цялата планета и всяка сутрин ви се налага да преглеждате стотици нови неща.

 

MailChimp

 

30a851h.jpg

 

     MailChimp е удобен за всеки, който иска да разпраща един мейл на много хора. Услугата, която излезе през 2001г, изпраща над 10 билиона мейлове на месец и е безплатна за всеки, който няма прекалено голям списък с получатели.

 

     Приложението за iPhone, което е безплатно, има много от функциите на настолния клиент, но в умален формат. Можете да проверявате, създавате и редактирате списъци и да разглеждате изпратените мейли. Има аналитика за мейлите - кой ги е отворил, къде и т.н. - която също може да се разглежда, за да ви даде важна информация в движение.

 

     За тези от вас, които използват въпросната услуга, приложението за iOS е много полезна добавка към инструментариума.

 

Things

 

fem6ae.jpg

 

     Добри приложения за направата на списъци със задачи се търсят много, откакто iPhone навлиза все повече във всекидневния живот на хората. Задаването на напомняне за събития, задачи и подобни е лесен начин за следене на нещата.

 

     Apple наскоро подобриха решенията си за iOS със нова версия на Notes, в която се поддържат кутийки с отметки, както и обновеното приложение Reminders. Въпреки че и двете предложения са добри, те не могат да се сравняват с Things, което има приложения за iPhone, iPad и Mac.

 

     Това приложение е най-доброто за списъци със задачи, а набора му от функции е прекалено дълъг, за да се опише тук, но започва от проста синхронизация по всички устройства и свършва със създаване на задачи, които имат етикети и се повтарят циклично през седмица. За силно заети хора, няма по-добър помощник от този.

 

Pocket

 

5my1zl.jpg

 

     Запазването на статии за използване офлайн е много удобно в различни случаи. Може да направи пътуването, например, много по-приятно с някоя дълга публикация, която няма да зависи от вариабилния достъп до Интернет.

 

     Pocket може да съхранява и клипове, като има възможността за сихронизация, тагване и търсене по цялото съдържание на дадена статия ако използвате месечния абонамент.

 

     Макар Pocket да не е точно бизнес приложение в нормалния смисъл на думата, то е ценна добавка към всеки iPhone и прави пътуванията ви много по-интересни.Също тагнете с една или повече от следните думи: Apple, iPhone, приложения, бизнес

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни