Към съдържанието


Снимка

Най-добрите приложения за Android Wear

Android Android Wear приложения

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 17 юли 2016 - 03:58

     Сдобили сте се с чисто нов Android Wear смарт-часовник, но ви се налага да свалите куп приложения, за да направите покупката смислена. Имате късмет, защото в тази тема сме събрали най-добрите от тях, за да не ви се налага да пробвате всичко сами.

 

     Миналата година, Google добавиха над 4000 нови приложения за Android Wear в Play Store, за да донесат още повече функционалност на китката ви.

 

     Без значение дали сте собственик на Huawei Watch, Tag Heuer Connected, Moto 360, или който и да е Android Wear смарт-часовник, в този списък ще намерите най-добрата селекция от приложения за носимата OS на Google. Нека започнем:

 

Spotify (безплатно)

 

313r7uf.jpg

 

     Spotify дойде на Android Wear - няма спор, че това беше едно от най-очакваните приложения. Преди това се налагаше да използваме плейър от трета страна, за да можем да слушаме любимите си песни от Spotify на тази платформа.

 

     Официалното приложение на Spotify е много по-добър избор, защото ви дава достъп до песните, които вървят в момента, както и всички функции, които бихте очаквали по принцип, като прескачане, превъртане и пауза. Можете дори да избирате плейлистите директно от китката си, така че повече не се налага да вадите телефона от джоба за смяната им.

 

TripAdvisor (безплатно)

 

fo3rrs.jpg

 

     Това е едно от приложенията, които са полезни за почти всеки собственик на Android Wear. Точно както мобилното приложение, то ви позволява да търсите за ресторанти, атракции и хотели в околността.

 

     Разбира се, няма толкова функции като приложението за телефона, но все пак ви позволява да преглеждате по 25 варианта за всяка от въпросните категории и дори да поглеждате рейтинга и обобщенията за известен брой ревюта на въпросната локация. Както останалите по-удобни Android Wear приложения, и това не ви препраща към нормалното всеки път като се наложи да направите нещо малко по-сложно.

 

     Можете спокойно да взимате решения с информацията от TripAdvisor Wear edition. Разбира се, ще ви трябва смартфона за самата навигация.

 

CityMapper (безплатно)

 

2u7odiq.jpg

 

     Това е страхотен избор за навигация чрез Wear часовник, тъй като елиминира нуждата от човъркане по огромния брой опции на Google Maps. Позволява ви директна навигация между дома и офиса, стига предварително да сте задали координатите им в мобилното приложение. Ако имате предварително зададени по-сложни маршрути, може да следи и тях.

 

     Благодарение на тази функционалност, вече не се налага да вадите телефона на всеки 20 крачки, за да проверите дали не сте пропуснали някой завой. Също няма да е очевидно че сте турист, ако се разхождате по улиците на някой голям град в чужбина.

 

InstaWeather for Android Wear (безплатно)

 

2ps54pg.jpg

 

     Изберете някой от атрактивните циферблати с прогноза за времето, сателитен изглед (видим и инфрачервен) и гледайте 24-часови прогнози - директно от китката си.

 

     Можете да получавате известия, ако към вас идват дъждовни облаци, с информация за разстоянието, на което се намират. Има и енергоспестяващ режим, за да може манията ви по метеорологията да не изхаби прекалено бързо батерията.

 

Tinder (безплатно)

 

sb379z.jpg

 

     Проста работа - плъзгате надясно за харесване и наляво за пас, като модерен загорял римски император. Това, което може би не сте усетили, е че Tinder и Androir Wear са направени един за друг.

 

     Кажете "Start Tinder" на глас, за да почнете да плъзгате, да пращате съобщения и да гледате профили директно от личното пространство на китката си.

 

Duolingo (безплатно)

 

2ughqgm.jpg

 

     Duolingo за Android Wear ви позволява да научите нов език в движение, напълно безплатно. Като цяло, получавате постижения за решаване на лингвистични проблеми вярно по време на забавни малки урочета.

 

     Приложението за Android Wear е семпло - показва ви дребни картички с въпроси, които да решавате, например в автобуса. Ако пътувате достатъчно през деня, накрая без да се усетите ще знаете френски.

 

IFTTT (безплатно)

 

21jrg2p.jpg

 

     Името изглежда сложно, но е просто съкращение за "If This Then That". Позволява ви да свържете различните си "канали" - като Facebook, Instagram, Gmail и т.н. - чрез създаване на "Рецепти".

 

     Например, можете да настроите нещата по такъв начин, че като харесате снимка в Instagram, тя веднага да се запази в Dropbox. Можете да правите това, да получавате известия и други, директно от часовник с Android Wear.

 

Wear Audio Recorder (безплатно)

 

jk7eoo.jpg

 

     Това приложение е удобно за записване на разговори, лекции и срещи, както и всякакви идеи, лирики и поеми, които могат да ви дойдат наум през деня.

 

     Всичко е много просто - пускате и спирате записа когато си поискате, след което плъзгате по списък, за да видите направените записи. Можете да споделяте, изтривате и преименувате записите както пожелаете. Работи дори при изключен екран, за тайни мисии.

 

Google Keep (безплатно)

 

9aogld.jpg

 

     Google Keep е най-добрата опция за правене на бележки на Android Wear, за тези които така и не се задълбаха в Evernote.

 

     Все пак, подобно на Evernote, тук можете да разглеждате и правите бележки директно от часовника. Приложението е безплатно и много просто - направено е за хора, които не се нуждаят от прекалено много функции. Нека покрай това споменем, че химикала все повече излиза от употреба.

 

Wear Reader (безплатно)

 

ifrd40.jpg

 

     Вероятно си мислите, че един часовник е най-лошия начин да се чете каквото и да било. Само че Wear Reader има интересен подход, който работи доста добре. Показва само по една дума на екрана, като можете да плъзгате през всичко с каквато скорост ви е удобна.

 

     Погледнете го дори с минимална концентрация и пак ще възприемете доста неща. Може да чете ePUB и Docx, така че ако искате можете да четете "Game of Thrones"... на часовника си.

 

     Все пак има по-вероятен сценарий - да го използвате за дразнещите дълги бележки с напомняния, които изскачат рано сутрин. Просто ги четете на влака чрез това приложение.

 

Glympse (безплатно)

 

288crur.jpg

 

     Над милион потребители на Android Wear препоръчват това приложение за следене на локацията, което ви позволява да поддържате връзка с приятели и семейство, тъй като можете винаги да им дадете точните си координати.

 

     Оптимизацията за Android Wear позволява да гледате всеки активен Glympse просто с плъзгане, като можете лесно да изпращате информация по акаунтите си в социалните медии и към контактите си, без дори да докосвате смартфона.

 

Calculator for Android Wear (безплатно)

 

2qais1e.jpg

 

     Напомнящ много за старите математически часовници на Casio, които на този етап ни се струват като предшественици на смарт-часовниците, Calculator for Android Wear премахва нуждата да вадите телефона за смятане на сложни суми в движение и прехвърля отговорността към часовника, заедно със стилен и изчистен дизайн

 

Web Browser for Android Wear (безплатно)

 

23k91rk.jpg

 

     Въпрос на време беше някой да пусне приложение за ровене по мрежата директно от смарт-часовника. Навярно знаете, че решението няма как да е перфектно, но има някои полезни функции за хората, които постоянно търсят нещо в Интернет.

 

     Можете да добавяте и да достъпвате отметки, да четете сайтове и други нормални за един браузър неща. Можете да търсите и чрез гласови команди, като има дори мини-клавиатура за всеки осмелил се да пробва да пише на нещо такова. Не е страхотно, но е много добро начало.

 

Evernote for Android Wear (безплатно)

 

2l91vlh.jpg

 

     Много хора са върли фенове на Evernote и не искат да използвате Google Keep, което е приложението по подразбиране за правене на бележки на Android Wear.

 

     Е, вече няма нужда. Evernote for Android Wear ви позволява да правите бележки чрез гласови команди, да слагате отметки на списъци със задачи с едно натискане на часовника, както и да намирате бележки чрез изговаряне на съдържанието им. Просто и много ефективно.

 

Guitar Tuner Wear (безплатно)

 

11u92km.jpg

 

     Микрофона на смарт-часовника не е там, само за да ви накара да се чуствате неудобно на обществени места докато казвате на Wear устройството да ви напомни по-късно да се обадите на майка си. Guitar Tuner Wear го използва, за да ви помага да настроите китарата си, по най-простия начин.

 

     Във автоматичния режим трябва просто да дръпнете струна на електрическа или акустична китара близо до часовника, а приложението ви казва до коя нота е най-близко звука, както и колко трябва да затегнете или отпуснете струната, за да уцелите точния тунинг.

 

Toggles Wear ($1.31)

 

2nbytyc.jpg

 

     Вземете всички настройки за телефона, които често се налага бързо да включвате и изключвате, като самолетен режим, Wi-Fi, Bluetooth и тихия режим, за да изброим няколко, и ги превхвърлете на часовника в една удобна групичка.

 

     Можете да проверявате и нивото на батерията, както и колко мобилни данни използвате - всичко на един екран.

 

Wear Battery Stats (безплатно)

 

xehh5c.jpg

 

     Като говорихме за нивото на батерията, това приложение се занимава специфично със това. На моменти, часовника може да издържи цели дни, но може да ви се наложи и да го презареждате три пъти на ден.

 

     С Wear Battery Stats, можете да разглеждате данни за батерията на часовника и да разберете кои приложения я харчат най-много. Показва ви и известия, когато батерията падне прекалено много, за да я заредите, преди да е станало прекалено късно.

 

Wear Mini Launcher (безплатно)

 

sv42m0.jpg

 

     Отварянето на приложение в Android Wear на моменти е бавна работа, но това ще премахне този проблем, като ви позволи бързо да намерите и да пуснете каквото и да е, без куп скролвания и плъзгания.

 

     Помага и за бърз достъп до настройки като яркост на екрана, Wi-Fi и рингтонове за смартфона, като има и доста опции за персонализация. Стотиците хиляди сваляния показват за какво говорим.

 

Find My Phone (безплатно)

 

t5kfo8.jpg

 

     Въпреки че вече не винаги се нуждаете от смартфона си тези дни, все пак се налага да го държите близко до себе си. Ако го забравите някъде и се отдалечите прекалено много, това приложение кара часовника да издава шум.

 

     След това, натиснете "Tap to find!" и, дори да е в безшумен режим, телефона ви ще пусне аларма и визуални сигнали, които се настройват предварително, за да можете доста бързо да разберете точно къде сте го оставили.

 

WatchMaker Premium Watch Face ($3.99)

 

k3m2af.jpg

 

     Чрез него можете да сглобите колекция от циферблати, заедно с анимации, календари, множество времеви пояси, хронометри, броячи до специални събития... каквото се сетите. Има хиляди, измежду които да избирате, а всеки ден се добавят около 8 нови дизайна.

 

Wear Store for Wear Apps (безплатно)

 

1z31mhl.jpg

 

     Ако току що сте закупили Wear устройство, вероятно първо ще разгледате офертите в Google Play Store, или ще дойдете тук за съвет, но е добра идея да свалите и Wear Store - полезна услуга, която подрежда всички приложения за Android Wear на едно място в удобни категории. Освен това, тук ще намерите ревюта и полезни съвети.

 

Invaders (безплатно)

 

dh4etg.jpg

 

     Неофициалната Wear версия на класическата японска аркадна игра от края на 70те ще ви забавлява с часове. Просто трябва да натискате, за да движите кораба и да стреляте в опит да унищожите всички извънземни преди да достигнат земята.

 

     Корабът ви може да поеме до три удара, преди да бъде унищожен и има скрити режими, които можете да отключите.

 

Wear Aware (безплатно)

 

2yv41h5.jpg

 

     Това приложение слага края на случайното тръгване от къщата без телефона, тъй като часовника ви ще почне да шуми като луд веднага, щом се отдалечите прекалено много от него.

 

     Може да се използва и като локатор за смартфона - просто кажете "OK Google, start Phone Finder" и телефона ще пусне аларма, дори да е в безшумен режим.

 

Memory Info for Wear (безпалтно)

 

2v92jyg.jpg

 

     Без каквито и да е фанфари ви представяме Memory Info for Wear. Това е поради факта, че приложението е много много просто. Отваряте го и виждате информация за вътрешната памет на устройството с Android Wear.

 

     За да видите малко по-подробни данни за нещо, просто натиснете иконата на главния екран. Чисто и просто.

 

Wear Tip Calculator (безплатно)

 

15f3gb8.jpg

 

     Това може да ви е много полезно в чужбина, в държави където оставянето на бакшиш на сервитьора е почти задължително. Ако искате да сте точни и да разберете точно колко са нужните 12.5% бакшиш от цялата ви сметка, но достатъчно възпитани, за да не изкарвате телефона си и да го правите очевидно, Wear Tip Calculator е дискретна алтернатива.

 

     Просто напишете размера на сметката си и процента бакшиш - набързо ще ви каже точно колко бакшиш да платите в добавка на сметката. Хората отстрани ще си мислят, че просто проверявате колко е часа.

 

Task Manager for Android Wear (безплатно)

 

eqpjky.jpg

 

     Лесно е да забравите точно какво сте пуснали на устройство с толкова малък екран. Task Manager показва всички пуснати програми и процеси на часовника, като можете лесно да ги спирате, за да спестите потенциални часове живот на батерията.

 

     Просто кажете "Start Task Manager" и почнете от там. Можете дори да затваряте всички отворени раздели с едно натискане на бутона Close All.

 

Flashlight (безплатно)

 

k3ppjr.jpg

 

     "OK Google, start Flashlight". Това са думите, които ще накарат часовника ви да светне като слънцето, за да можете по-лесно да отключите вратата в тъмното, или да намерите пътя до тоалетната в 3 часа сутринта, без да събудите жена си.

 

     Както се казва в едно от 548те пет-звездни ревюта, "Няма какво толкова да се каже - това приложение прави едно нещо, но го прави както трябва".

 

PixtoCam ($1.99)

 

5ma91t.jpg

 

     Това приложение позволява да гледате и управлявате предната и задната камера на телефона директно от часовника, за да можете да правите снимки и клипове, без значение дали екрана на телефона е включен или не.

 

     Просто използвайте гласовата команда "Start Viewfinder" за да го пуснете; натиснете два пъти за приближаване; лесно включвайте светкавицата, пускайте фенера или таймера. Също става за "шпиони", тъй като телефона не издава никакъв звук, докато го използвате.

 

Endomondo (безплатно)

 

2aev1np.jpg

 

     Популярната фитнес платформа дойде на Android Wear, като ви позволява да тагвате вашите пробези, катерения, като цяло почти всяко упражнение, за което можете да се сетите.

 

     Също, ако имате Sony SmartWatch 3, Samsung Gear S2, или друг часовник с вграден GPS, дори не ви трябва смартфона да е с вас. Самостоятелния режим съхранява всички данни за сесиите ви директно на часовника.

 

Wear Fitness Personal Trainer (безплатно)

 

2ljoks3.jpg

 

     Като личен треньор на китката ви, това приложение брои повторенията на всяко упражнение, с помощта на сензорите за движение на часовника. Ако правите лицеви опори, например, то ще следи точно колко сте направили и ще създава серии за упражнение според физическото ви състояние, като може да се персонализира за сваляне на килограми, силови упражнения, кардио, или правене на мускули - можете да повтаряте всичко това, благодарение на вградените клипове, правени от световноизвестен личен треньор.

 

Interval Timer (безплатно)

 

oi5ht.jpg

 

     Това фитнес приложение ви помага да контролирате точно колко време правите дадено упражнение и колко време си почивате между сериите, без значение дали става въпрос за колоездене, тичане, вдигане на тежести, разтягане, или бокс. Има прост интуитивен интерфейс, който позволява лесно да настроите повторенията и почивките. Можете да задавате часове, минути и секунди, както и да давате пауза и Reset с няколко прости натискания. Много полезно за фитнес маниаци!

 

Strava (безплатно / Premium)

 

ehahjp.jpg

 

     Тъй като е най-популярното приложение за колоездене, тези от вас, които се занимават сериозно с този спорт, вероятно вече са пробвали този хит.

 

     Вече има и добавка за Wear. Тя позволява да използвате часовника подобно на компютърче за колело, за да ви показва колко време сте карали и колко бързо се движите. Купете си стойка за кормилото, поставете часовника и сте готови.

 

     За момента все още се налага и смартфона да е у вас, тъй като това е класическо приложение от тип "втори екран".

 

Runstastic Pro ($4.99)

 

wksmzl.jpg

 

     Добре подредено и лесно за четене приложение, предназначено за бегачи, на които не им се занимава да си играят с телефона и не харесват сложността в някои специализирани часовници за бягане.

 

     Функциите включват управление с едно натискане, пускане и спиране с гласова команда и лесно видимо време, разстояние и изгорени калории. Над 40те милиона регистрирани потребители просто чакат да ги изпреварите.

 

Hole 19 (безплатно)

 

14sfx4m.jpg

 

     Играе ли ви се голф? Това приложение е асистент точно за този спорт и е много полезно, особено имайки в предвид. че е лоша идея да изкарвате телефона си на игрището. По-добре е да използвате смарт-часовника, за да преценяте разстоянието до дупката (чрез GPS-а на телефона) и за следене на резултата.

 

Sleep as Android (безплатно)

 

2w6gkec.jpg

 

     Това е специализиран алармен часовник, който може да следи съня ви, за да можете да почивате по-добре през нощта.

 

     Наскоро получи интеграция за Android Wear в главното приложение, така че вече можете да използвате часовник с Wear за следене на съня си, заедно със смартфона за правене на по-детайлен анализ.

 

     Самото приложение дава солидно количество информация с графи, таблици и аларми, които ви помагат да спите по-добре, както и уникални неща, като поддръжка на смарт-крушките Phillips HUE.

 

Wear Media (безплатно)

 

ehcdo8.jpg

 

     Едно от малкото неща, които един часовник с Android Wear може да прави сам, е да пуска локално запазени песни през Bluetooth слушалките ви. На моменти, това е много удобно. Wear Media е приложение, което позволява много лесно да прехвърляте музика от телефона към часовника. Има пълни компоненти едновременно за телефона и за часовника, така че Wear Music може спокойно да се използва като плейър след като сте прехвърлили песните си.

 

Guns 'n' Glory Heroes ($0.99)

 

6swaz5.jpg

 

     Все още има много малко игри за Android Wear. Като се има в предвид колко зле са повечето, това не е огромна изненада.

 

     Главната причина за това е липсата на бутони на такова устройство, както и малкия екран, който пречи да се сложат и удобни сензорни такива. Guns 'n' Glory се справя с този проблем, като ви дава игра от типа "tower defense", която се управлява само с едно натискане.

 

     Враговете ви приближават, а вие ги обстрелвате с бързо натискане. Въпреки това, под простия геймплей има и система за вдигане на нива в стил RPG.

 

Wear Orbits (безплатно)

 

2hpt4dj.jpg

 

     Готови ли сте за малко забавление със смарт-часовника? В Wear Orbits вие трябва да поддържате орбитата си в баланс, за да избегнете сблъсък с небесни тела, като друга планета или звезда - определено не е една от най-сложните и интересни игри, но е страхотна, ако ви се налага да чакате някъде 5 минути и нямате какво да правите.

 

     За съжаление, ще ви трябва някой от кръглите смарт-часовници, за да я играете. Другите не се поддържат.

 

Android Wear 2048 (безплатно)

 

bi7beh.jpg

 

     Това е едно от най-популярните приложения за миналата година, а версията за Android Wear ви дава по-прост 4х4 интерфейс за този силно пристрастяващ пъзел.

 

     Плъзгате, за да движите плочките; когато две еднакви се докоснат, се сливат в една.

 

     Целта е да получите по-големи суми, а играта се печели при достигане на 2048. Натиснете два пъти дисплея, за да видите сегашния резултат.

 

Tennis Racketeering (безплатно)

 

308h3d3.jpg

 

     Държите в една ръка телефона, за да виждате тенис корта, а с ръката, на която е часовника ви, замахвате с невидима ракета.

 

     Можете да играете тенис в стил Kinect сам, или срещу някой друг, използващ собствен телефон и часовник. Смартфона и часовника работят в тандем, за да преценят колко силно замахвате и в коя посока.Също тагнете с една или повече от следните думи: Android, Android Wear, приложения

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни