Към съдържанието


Снимка

Най-добрите приложения за iPhone (2016г.) (Част 1)

Apple iPhone приложения

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 24 юли 2016 - 05:09

333gade.jpg

 

     Приложенията са силата на iOS. Екосистемата е това, което кара мобилната платформа на Apple да изпъква сред конкуренцията, а най-качествените приложения за iPhone по принцип са най-добрите в класа си.

 

     Разбира се, както във всеки магазин за приложения, на моменти е трудно да намерите наистина най-добрите приложения - тези, които са различни от другите и предлагат инструмент или услуга, които са много над нивото на останалите.

 

     Понякога те са безплатни, друг път се налага да дадете малко пари. В тази тема сме събрали най-добрите приложения в наличност, със качествено описание за всяко.

 

     В списъка присъстват любимите ни приложения, като висококачествени инструменти, пакети за продуктивност, клиенти за социални мрежи и много други. Дори в момента да нямате iPhone, винаги си струва да разгледате тази тема, за да имате в предвид какво ще получите, ако смятате да инвестирате в новия iPhone 6S, например.

 

     Нека започнем:

 

Cesium ($1.99)

 

2cs6qh3.jpg

 

     Вграденото приложение Music на Apple гледа на личните ви колекции като нещо странично и се фокусира силно върху услугата за стриймване. Cesium е плейър, чиято цел е отново да можете да се наслаждавате на вече съществуващата си колекция от музика.

 

     Интерфейса комбинира класическа функционалност със модерен дизайн в стил iOS, като ви предлага раздели за бърз достъп до изпълнители, албуми, песни и плейлисти.

 

     Като цяло, Cesium се справя страхотно, защото предлага функции, които са желани от всеки фен на музиката - можете бързо да редактирате списъка за изпълнение, опциите за сортиране на библиотеката позволяват лесно превключване между списъци по азбучен и хронологичен ред, а хоризонталния режим е подобен на вертикалния - просто преоразмерява интерфейса за широкоекранен режим, вместо да се мъчи да направи нещо "умно" (и да се провали, както някои други приложения).

 

     Така че, ако ви трябва музикален плейър за iPhone, който е елегантен, умен и функционален, без излишен товар - купете си Cesium.

 

Over (безплатно)

 

jjso0h.jpg

 

     Има доста приложения, които ви позволяват да добавяте текст към изображения, но в крайна сметка винаги се спираме на Over. Игривия интерфейс е много приятен за работа, но е и силно функционален. Импортирайте изображение и можете да добавяте няколко слоя текст, графики и други изображения, като всичко може да се редактира и пренамести по всяко време.

 

     Все пак, това не е приложение за фини настройки. Целта му е друга - перфектно е, например, за добавяне на красиви печати с лека сянка, като създавате перфектната картичка за рожден ден, слагане на воден знак на любима снимка, или създаване на тапети с текст за половинката си.

 

Calendars 5 ($6.99)

 

2nhn7lu.jpg

 

     Вградения календар на iOS не е особено впечатляващ, а Reminders е направо жалко приложение. Макар че сме фенове на Fantastical, ако ви трябва по-конвенционално решение - директно взимайте Calendars 5.

 

     То предлага набор от изгледи, които са много по-ясни от тези в приложението на Apple, център за задачите, който кара Reminders на Apple да изглежда още по-жалко, както и въвеждане на нови събития чрез естествен език, което прави добавянето на разни неща много по-лесно и приятно.

 

     Работи с данните ви от iCloud (както и с други календарни услуги), така че можете лесно да прехвърляте между това и други приложения. Ако пък не ви се дават пари веднага, има и безплатна версия, в която можете да огледате интерфейса, за да се убедите сами че си струва, но имайте в предвид, че в нея липсват най-добрите части на платената версия.

 

iMaschine 2 ($9.99)

 

236zxx.jpg

 

     Наследника на оригиналния iMaschine надгражда бийтбокс функционалността на предшественика си. Пак имате падове за лесно правене на ритъм и клавиатури за композиране на бас и главни тракове, но новите добавки са това, което наистина помага да стигнете по-далеч със музикалните си идеи и експерименти.

 

     Падовете имат нова функция за стъпково записване, поради която има по-висока прецизност. Има и доста добър арпегиатор за клавишни инструменти, за добавка на динамичност към крайния резултат.

 

     Подобрения начин за подредба на елементите ви помага да правите цялостни тракове, вместо само цикли. Все пак изглежда доста като част от изолирана екосистема - iMaschine 2 трябва да се счита като напълно отделно приложение, или като сателитно такова за хардуер на Native Instruments. Е, дори и липсата на интерес относно интеграцията с музикалната екосистема на iOS не пречи това приложение да е направо необходима покупка за музиканти с iPhone.

 

Korg Module ($29.99)

 

15ow2ur.jpg

 

     Това е дигитален звуков модул, чиято висока цена напълно се оправдава от сериозното качество на аудиото, което може да продуцира. Получавате 5 различни звукови енджина, които ви позволяват да създавате всичко от леки мелодийки до строшаващ слуха синтезиран шум.

 

     Очевидно, това приложение е направено за професионалисти. Макар че можете да използвате инструментите чрез клавиатурата на екрана, Module е направен да работи с MIDI клавиатура, като има полезни функции за репетиции и концерти. Ако искате да огледате приложението без директно да хвърляте пари, можете да си свалите ограничената LE верися, за да вкусите от възможностите му.

 

Momento ($1.99)

 

35irqe1.jpg

 

     Писането на журнал беше трудоемка работа преди смартфоните да навлезнат в живота ни. Сега има приложения, които автоматизират голяма част от процеса, като на вас ви се налага само да напишете няколко думи, заедно с избраните снимки и данни за локации, които могат накрая да се тагнат за лесно намиране по-късно.

 

     Momento има изчистен интерфейс и предлага опционални леки напомняния за създаване на нови записи. Определено, любимата ни функция е възможността за импортиране на съдържание от социалните мрежи - Twitter, Facebook и други - което ви дава много по-пълен дневник от нормалните сглобени записи.

 

Nursery Rhymes (безплатно / пакет за $6.99)

 

20i9s9i.jpg

 

     Тези приложения, в които са опаковани много детски рими (има общо три тома, достъпни във freemium или платен вариант), са общо взето еднакви. Получавате приятно изображение, което описва известна рима, както и различни предмети на екрана, които можете да натискате, за да почнат да се движат, да издават звуци и т.н. Ако пък натиснете на самия текст на римата, ще я чуете на глас.

 

     Може да не ви звучи особено впечатляващо, но ако имате деца, похарчените пари си струват. Все пак внимавайте бебето ви да не се пристрасти толкова, че да почне да се опитва да ви открадне iPhone от джоба при всеки изскочил шанс.

 

Duplicate Photo ($0.99)

 

o07aro.jpg

 

     Рядко се налага да добавяме прости приложения за една единствена задача в тези списъци, но ще направим изключение за Duplicate Photo. Името на това приложение ви стига, за да разберете какво прави - дупликации на снимки.

 

     По-точно, избирате едно или повече изображения от приложението Photos, след което използвате опцията Duplicate директно от Share Sheet, за да направите копия. След това, можете да правите всякакви луди гаври и редакции по въпросните копия, като сте спокойни, че оригинала е наличен в чист вид.

 

Just Press Record ($2.99)

 

rst1tf.jpg

 

     Apple добавиха поддръжка на гласови бележки в iOS, но това приложение е едно ниво над тях - променя самия начин, по който правите записи на iPhone с добавката на автоматично синхронизиране. Самото приложение е просто един огромен бутон, заедно със списък, който дава достъп до направените записи.

 

     Освен това, версията за iPhone идва и със страхотно приложение за Apple Watch, което силно улеснява правенето на записи директно от китката, дори ако телефона ви не е във вас. При следващата връзка с iPhone, записите от Apple Watch автоматично ще се качат.

 

     Има и версия за Mac, която позволява синхронизация и слушане на записите от iPhone директно на работния плот. Но Just Press Record не е затворена система - можете да качвате записите от iPhone директно в Mail или някой облак като Dropbox.

 

Reeder 3 ($4.99)

 

icjk09.jpg

 

     Напоследък има много фрапантни приложения за четене на новини, като например Flipboard, а класическите RSS четци като че ли имат нещо подобно на лоша репутация. Обаче, има нещо много полезно във възможността да се абонирате за любимите си сайтове, знаейки че ще получите всяка статия в хронологичен ред и ще можете да четете всичко, когато си поискате.

 

     На iPhone, Reeder 3 остава перфектното приложение за браузване и четене на фийдове. Интерфейса е лесен, а вградения изглед за удобно четене позволява бързо зареждане на текст и изображения от фийдове, които по принцип ви дават само кратки обобщения.

 

     Ако имате iPhone 6S, можете да използвате 3D Touch за превюта на различните статии в списъка - да, приложението е платено, но парите си струват.

 

Lrn (безплатно)

 

ibx9c4.jpg

 

     Казват ни, че умението за писане на код е необходимо, ако човек иска да напредва в технологичния свят, но за новаците това е направо като учене на странен чужд език. Целта на Lrn е да навлезнете в тази среда много по-лесно, чрез умно сглобени серии с интерактивни пъзели.

 

     Постъпковия материал е лесен и е поднесен във формат за напълно начинаещи, но все пак има достатъчно дълбочина, за да научите базовите неща относно HTML, CSS, JavaScript, Ruby и Python. В безплатната версия има над 400 мини-тестове, а за по $2.99 можете да купите пълните версии на материала за JavaScript, Ruby и Python.

 

Streaks Workout ($2.99)

 

29f47qg.jpg

 

     На всеки му се иска да тренира малко по-често, но все не му стига времето и екипировката. Streaks Workout направо ви хвърля злобен поглед и казва, че се нуждаете само от него и iPhone, за да постигнете мечтите си.

 

     Идеята му не е да станете някаква CrossFit суперзвезда, а просто да тренирате всеки ден, дори и да е набързо.

 

     Избирате упражнения от списък, като избягвате тези, които не ви харесват, и правите по 6 от тях за всяка сесия. Въпросните сесии са дълги от 6 до 30 минути. Мислехме, че последния вариант, който беше с надпис "Pain" е някаква шегичка, но наименованието се оказа доста точно.

 

     Е, без значение дали искате бърза или по-дълга тренировка, Streaks Workout си върши работата. Иконите са добре направени и можете лесно да следите прогреса си по всяко време. Нуждата да гледате екрана и да го натискате след всяко упражнение е малко неудобна, но така поне можете да си отдъхвате, докато се подготвяте за следващото упражнение.

 

     Въпреки че случайната подредба в това приложение няма да се хареса на маниаците, разчитащи на силно структурирани сесии, тя все пак е страхотна ако искате нещо ново и различно всеки ден, за да свикнете редовно да тренирате - нали това е целта?

 

SKWRT ($1.99)

 

281zf5y.jpg

 

     Едно от нещата, които почват да ни дразнят при приложенията за камерата, е че се опитват да правят всичко. Бомбардират ви с функции и филтри в такова количество, че всичко започва да ви изглежда еднакво. SKWRT се отцепва от тази глупава традиция, като се фокусира само върху едно много важно нещо - то съществува специфично за поправка на проблеми при фотография с iPhone, предизвикани от широкоъгълната леща на камерата.

 

     Това означава, че SKWRT се занимава главно с оправяне на изкривяването от лещата. С едно плъзване можете да коригирате хоризонталното и вертикалното изкривяване в перспективата, или да премахнете екстремални ефекти от снимки, направени с fish-eye леща или GoPro.

 

     На други места можете да добавяте или премахвате винетки, както и опити за автоматично подрязване (на всичкото отгоре успешно, поне в повечето случаи), като крайния резултат е хубава изчистена снимка със всичките нужни редакции.

 

     Това не е от най-бързите приложения, но ако свикнете с инструментите му, ще осъзнаете колко е ефективно за правене на дребни промени по цифровите фотографии, които правят огромна разлика, особено при снимане в градска среда.

 

Deliveries ($4.99)

 

2v2cnk5.jpg

 

     Колкото и дълго да използвате Deliveries, ще имате чувството че това приложение прекалява, но прекалява по страхотен начин. Като цяло, то проследява различни доставки и поддържа широка гама от услуги. Дайте му детайлите и то ще следи къде се намират пратките ви по всяко време и кога ще бъдат доставени в крайна сметка.

 

     Но Deliveries отива отвъд тази базова функционалност - има карти, които показват пътя на пакета чак до вратата ви, поддръжка на Notification Center, възможност да споделяте разни неща по Mail, дори поддържа Peek and Pop на новите модели iPhone за бърз преглед на детайлите по доставката без да отваряте изцяло елементите в списъка.

 

     Ако поръчвате разни неща много много рядко, може би няма да извлечете особена полза от това приложение, но ако на вратата ви постоянно идват различни кашони, Deliveries си струва инвестицията.

 

Pixelmator ($4.99)

 

25i5gm1.jpg

 

     Photoshop толкова се е установил в съзнанието на хората като стане въпрос за обработка на изображения, че в последно време се превърна в глагол. Като се има това в предвид е странно, че Adobe почти са изоставили висококачествените мобилни приложения, за за iPhone и iPad има само някои по прости 'аксесоари', които само подпомагат настолните програми. Pixelmator е тук, за да попълни празната ниша - това е нещо като изненадващо функционален мобилен Photoshop.

 

     Има огромен набор от инструменти и опции за редакция. Работи добре, без значение дали правите дигитални рисунки или многослойни фотографски изделия. На iPhone, Pixelmator наистина е доста по-претрупан, в сравнение с версията за iPad, но на тази цена си остава перфектна сделка.

 

Snapseed (безплатно)

 

2hcdx7r.jpg

 

     Това е редактора за изображения на Google, който е направен от нулата с цел правене на дребни редакции по снимките ви по възможно най-лесния и забавен начин на устройство с тъчскрийн.

 

     Въпреки че интерфейса е достатъчно прост за използване само с пръсти, той е и доста функционален. Използвате инструменти за промяна и подобрение на снимките, за да изглеждат по-добре от всякога. Можете и да си играете с разни забавни филтри, които трансформират снимките, направени на смартфона или таблета.

 

Google Maps (безплатно)

 

w8nomr.jpg

 

     Не е тайна колко зле се справя платформата за навигация на Apple, макар все пак доста да се подобри след iOS 6.

 

     За щастие, Google Maps е напълно безплатно и е много по-добро решение дори от предшественика си, благодарение на постъпковата навигация и - поне за някои градове - информацията за градски траспорт. Това е лесен начин силно да подобрите навигационните възможности на вашия iPhone и е едно от първите приложения, които трябва да инсталирате на iPhone 7 след като най-после излезе на пазара.

 

Air Video HD ($6.99)

 

2emep77.jpg

 

     Повечето модели iPhone нямат голямо количество памет, което е проблемно ако имате навика да съхранявате клипове на устройството.

 

     Air Video HD заобикаля този проблем като стриймва видео файлове от Mac или PC чрез сървърен софтуер. Съдържанието се кодира в реално време както е необходимо, за да върви на iPhone, като има пълна поддръжка за гледане офлайн, меки субтитри и AirPlay към Apple TV.

 

     Вероятно най-добрата част на този софтуер е, че е много лесен за използване. Приложението се настройва лесно и има подреден модерен интерфейс - можете например да сваляте файл в локалната памет с едно натискане. Даже няма нужда да сте закачен към една и съща мрежа със сървъра - Air Video HD ви позволява да използвате съдържанието си през Интернет. Само внимавайте колко мегабайти хабите ако използвате мобилни данни.

 

Procreate Pocket ($2.99)

 

11jslkh.jpg

 

     Това приложение е наистина необходимо за илюстратори, които обичат да работят в движение. Получавате голям набор от четки, инструменти за трансформация, превъзходен енджин за рисуване и пълнофункционална система за слоеве. За съжаление, няма IAP за магическо подобрение на личните ви умения да рисувате.

 

Metamorphabet ($3.99)

 

2zfn18l.jpg

 

     Ако някога сте виждали дете да използва iPhone, може би сте забелязали, че дори все още да не може да говори, с удоволствие играе с пръсти по екрана. Metamorphabet се възползва от интереса на децата и дава лесен начин за научаване на азбуката, чрез серия сюреалистични интерактивни анимации.

 

     Върви буква по буква, като натискането на всяка буква я превръща в различни предмети, чиито имена започват с нея. Макар на моменти да е много странно, това приложение е направено много красиво и изобретателно.

 

Proud ($4.99)

 

2i9jcqq.jpg

 

     Предварителните идеи за това какво точно трябва да представлява едно приложение могат да попречат на иновацията, пък и е доста интересно да гледаме как Proud щастливо избягва класическите и омръзнали ни начини за създаване на събития в класическите органайзери.

 

     Вместо това, трябва да решите какво точно искате да направите (като добавяте и суб-задачи при нужда), слагате неясни крайни срокове ("утре", "другата седмица") за важните си задачи и накрая радостно маркирате разни неща, щом са свършени.

 

     Приложението разделя съдържанието в 3 отделни раздела: списъци, напомняния и история. Всяка има нещо като "суперсила" - мини приложение, чиято цел е още повече да ви улесни живота.

 

     Раздела със списъци предлага дихателно упражнение за намаляване на стреса, този с напомняния има брилянтен Pomodoro таймер и брилянтен бутон "Дай ми още време", който изритва крайния срок за всяка задача един-два часа напред, или ден, или седмица. Раздела със историята пък се занимава със съхранение на свършените задачи, за да видите какво сте постигнали преди седмица или няколко месеца.

 

     Ако живеете и умирате с традиционните календари, където всеки час трябва да се разпределя, Proud не е за вас. Но ако животът ви е малко по-релаксиран и отпуснат относно графика, Proud ще ви е толкова полезен, че може да почнете да го считате за революционно откритие, като че ли за първи път използвате дигитален календар.

 

Retype ($2.99)

 

2d9tvf7.jpg

 

     На друго място в този списък споменаваме приложения, които се използват за добавяне на текст към изображения. За съжаление, този процес е труден дори на по-големите iPhone модели и на много хора им се иска да можеше изведнъж да направят нещо, което изглежда фантастично. Ако сте съгласни с тях, свалете си Retype.

 

     Отваряте снимка (засега може само от локалната памет), пишете малко текст и натискате на някой стил.  Веднага получавате нещо, което прилича на професионален постер. Ако не ви харесва избрания стил, продължавайте да си играете с бутона, докато не намерите нещо по вкуса ви.

 

     Макар целта на Retype да е автоматизация, вместо персонализация, това не означава, че му липсват други опции.

 

     Можете да променяте цвета на текста, прозрачността му, да настройвате филтъра на снимката, нейното размазване, както и да накарате изображението да се появи вътре в текста, вместо текста да е върху него.

 

     Жалко, че няма инструменти за отрязване - въпреки че съществуват безброй други приложения за правене на подобни редакции, възможността за промяна на размера директно в това приложение щеше да е много полезна. Това настрана, това е бързо, ефективно и забавно приложение, което е перфектно за iPhone.

 

My Very Hungry Caterpillar ($3.99)

 

ih34p5.jpg

 

     Ако имате деца и им пускате разни английски анимационни по телевизията, вероятно няма как да се отървете от тази нагла гъсеница, която е навсякъде - дори в някои книги. Това приложение пък е нов начин за употребяване на героя, като превръща гъсеницата в нещо като домашен любимец.

 

     Децата, на които им е познат героя радостно ще гледат как яде плодове, които откъсват от дървета, играе с топка, рисува картинки и си играе в локва. Приложението се сменя според сезона, така че през зимата може да се плъзга радостно по замръзнала вода, а през лятото отива да плава с кораб.

 

     Като цяло е доста забавно, като няма никакъв риск - просто не е направен начин да убиете малкото гаднярче. Има и край - гъсеницата пораства и по някое време се превръща в пеперуда, като оставя яйце за повтаряне на целия цикъл отначало.

 

     Ако трябва да сме честни, приятно е да гледаме цялата историйка на гъсеницата. Сигурни сме, че и някои възрастни ще си пуснат тази игричка за загуба на време, докато децата им спят.

 

Korg Gadget ($39.99)

 

2lazm95.jpg

 

     Нека е ясно изначално - Korg Gadget струва доста пари. Това не е приложение, което сваляте просто ей така за няколко минути игра и последователно зарязване. Ако наистина имате интерес в правене на музика - без значение дали сте новак или това ви е работата - това е чисто и просто най-доброто приложение от този тип за iPhone.

 

     Относно потребността в концерти на живо, това приложение е първокласно. Получавате куп миниатюрни синтезатори, които тук се наричат 'джаджи'; по принцип са направени за електронна музика, но имат достатъчно покритие и за други стилове.

 

     Има барабани, страхотен bell синтезатор, строшаващи ушите басови инструменти, както и много други опции - няма значение дали искате да подражавате на Human League, или да пускате клубна музика - това приложение може всичко това.

 

     Всеки синтезатор идва с доста шаблони, но можете и сами да си играете с копчетата, за да направите собствени звуци, които да запазите за употреба по-късно.

 

     Като стане въпрос за писане на музика, можете да правите записи на живо, да въвеждате ноти на малка тъч клавиатура, или просто да свържете хардуер, направен за тази работа. Има и piano roll, за въвеждане на ноти в решетка, както се прави в GarageBand, като създавате цикли и ги комбинирате в цялостна песен в изгледа за миксиране.

 

     Korg Gadget е едно от най-гъвкавите и интуитивни приложения за правене на музика на която и да е платформа, както и най-дълбоко фокусираното такова за iOS. Перфектно е на iPad, но фактa че работи на iPhone и е удобно за използване е просто потресаващ.

 

Airmail ($4.99)

 

2gv8qgx.jpg

 

     Може би се чудите защо някой би опитал да замени стоковото приложение Mail на iPhone, но Airmail си струва парите, ако ви е омръзнало ограниченото приложение на Apple.

 

     Airmail е изградено около идеята за ускоряване на работата. Макар интерфейса му да не изглежда по-сложен от този на Mail, той има много повече функции. Има голям брой опции за персонализация за плъзганията с пръсти по съобщения в пощата, а самите съобщения могат временно да се приспиват.

 

     Превютата на документи са бързи и ефикасни, а филтъра за прикачени елементи е перфектен за бързо сканиране на файлове, които са ви пратили.

 

     Писането на мейлове също е много по-добро, отколкото в Mail. Една от причините за това е лентата с допълнителни опции над клавиатурата, която има опции за прикачане и форматиране. Голям набор от различни действия (принтиране, създаване на PDF, интеграция с приложения от трети страни) цементира това приложение като най-добрия мейл клиент за iOS.

 

Cheeky Fingers ($2.99)

 

qx9q4k.jpg

 

     Дори на iPhone, листовете с ноти често са суха работа. Cheeky Fingers обаче елиминира класическата скука и прави нешата много по-забавни. Като го пуснете директно чувате C, виждате позициите на пръстите върху клавиатурата, има бутони за достъп до много други ноти и специфични струни, без значение дали искате да научите базов E-минор или нещо много по-сложно.

 

     Колкото поввече си играете, толкова повече страхотни неща откривате: промяна на най-ниската нота с едно плъзване; превключване между корди и арпеджио и много други.

 

     Можете дори да си правите собствени прогресии и да ги запазвате. Макар тази система да не стига за превръщане на Cheeky Fingers в инструмент за правене на музика, тя още повече го издига над нормален дигитален списък с ноти и го прави необходим инструмент за един професионален пианист.

 

Auxy ($2.99)

 

25j8oie.jpg

 

     Идеята на Auxy е да накара повече хора да използват iPhone за правене на музика. Постига я като променя интерфейса за композиране на музика в движение, като резултата е приложение, което е достатъчно лесно за новаци, но и достатъчно функционално за професионалисти.

 

     Почвате с празна решетка, разделена на четири трака (единия е за барабани; другите са за бас или главни инструменти), като всеки има 16 гнезда за цикли. Редактирането на циклите е просто - просто "рисувате" ноти по екрана на решетка от тип piano roll, подобен на този в GarageBand; само че изпълнението на Auxy се движи по вертикалата, тъй е предвидено как нормално се употребява един смартфон.

 

     Този прецизен контрол премахва дразнението, което присъства в други подобни приложения на iPhone, които ви принуждават да правите запис на живо. Също така, колкото повече се задълбавате, толкова повече неща откривате: по-дълги цикли; как се настройват характеристиките на инструментите само чрез няколко слайдера; запазване на цикъл във файл само с натискане на loops live; дори MIDI експорт за изпращане на готови ноти към настолно приложение.

 

     Auxy се намира някъде измежду Figure и GarageBand, а от гледна точка на правене на музика, то е също толкова добро, колкото и онези класики за правене на музика директно на iOS.

 

Loopimal ($2.99)

 

s4q9ls.jpg

 

     Първото въведение в музиката за повечето деца е някоя дразнеща пластмасова клавиатура или тътнещ барабан-играчка, но целта на Loopimal е наистина да покаже на децата базовите неща в правенето на музика чрез софтуер. Прави го чрез силно анимирани танцуващи анимирани животни, ярки формички и подобни прихващащи погледа неща.

 

     Натискате Play и веднага виждате как някое животно си клати главата на ритъма. След това можете да влачите цветни парчета в 5 празни гнезда. Щом стрелката мине по някое от тях, животното добавя към репертоара си нови звуци и мелодии, докато прави впечатляващи гимнастически упражнения.

 

     Характера на това приложение е много привлекателен. Освен ако не сте напълно умрели емоционално, няма как да не се засмеете като видите как октопод изпълнява джаз със пипалата си. Щом играча разбере точно как работи приложението, може да раздели екрана на 2 или 4 секции, за да комбинира отделни животни.

 

     Единствения проблем е, че не можете да запазвате композициите си, но това няма значение - инсталирайте си това и дайте телефона на детето си, за да направите от него млад музикант, особено ако не е стигнало подходяща възраст за работа с истински софтуер и инструменти.

 

Soulver ($2.99)

 

2z8x6hf.jpg

 

     Традиционните калкулатори са супер, но няма как да виждате числата в контекст. В контраст, изпозлването на цяла таблица за прости сметки е просто прекалено. Soulver е добре измислено приложение, намиращо се в баланс между двата варианта, подобно на магически лист, на който пишете уравнения, а те сами се решават.

 

     Получавате две колони. Отляво пишете всичко и добавяте думи както е необходимо. Отдясно се генерират сумите. Така че ако напишете "Хотел: 3 нощи за $125", Soulver сам ще изпише $375 в дясната колона.

 

     Тоталите от всеки ред могат да се съберат в цяла сума, за да може сметките да са по-динамични - доста удобно, особено ако ви се наложи по-късно да правите промяна някъде.

 

     Имайки в предвид сложността на задачите, с които се справя Soulver, интерфейса изглежда интуитивен още от първия път. Има набор от клавиатури (включително такива със специални функции и конвертор на валути), можете да запазвате сметките и да ги синхронизирате с iCloud или Dropbox, дори можете да правите мейли в HTML формат с работата си.

 

Към Част 2Също тагнете с една или повече от следните думи: Apple, iPhone, приложения

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни