Към съдържанието


Снимка

Най-добрите приложения за iPhone (2016г.) (Част 2)

Apple iPhone приложения

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 26 юли 2016 - 12:28

     Част 2 от списъка ни с най-добрите приложения за iPhone през 2016г...

 

1Password (безплатно)

 

o7rm7o.jpg

 

     Въпреки че Apple пуснаха iCloud Keychain в iOS 7, за безопасно съхранение на пароли и платежна информация, 1Password е по-добра система. Заедно с интеграцията в Safari, може да се използва за сигурно съхранение на идентификации, бележки, мрежова информация и детайли за лицензи на приложения. Също така, то е кросплатформено, което означава, че работи и под Windows и Android.

 

     И тъй като 1Password е самостоятелно приложение, редакцията и достъпа до информацията са лесни и ефикасни. Главното приложение е безплатно (компанията печели най-вече от настолната версия), но ще трябва еднократно да заплатите $9.99 за достъп до допълнителните функции (множество сейфове, поддръжка на Apple Watch, тагване и собствени полета).

 

Drafts ($9.99)

 

2uyrk85.jpg

 

     Описанието за това приложение в App Store гласи "където започва текста за iOS". Може би малко се изхвърлят, но всъщност идеята е добра - вместо поредното приложение за бележки, това приложение иска да го използвате всеки път, когато решите да пишете каквото и да е било. Може спокойно да се каже, че си струва, тъй като ви дава изчистена среда за писане на текст - интерфейса е прост и функционален, като дори има динамичен брояч на думи и поддръжка на Markdown.

 

     Можете да подреждате някои елементи чрез завличане, да настройвате персонализирана лента за клавиатурата, а историята на версиите позволява да връщате стари версии на документите и да разглеждате старите записи. Щом сте готови, богатия набор от опции за споделяне позволява да пращате текста навсякъде - дори на няколко места едновременно.

 

Scanbot (безплатно / $4.99 IAP)

 

2i9jepe.jpg

 

     Sacnbot идва в два варианта, като всеки от тях е впечатляващ по свой собствен начин. Без да плащате получавате перфектен скенер за iPhone с облачна интеграция, поддръжка на QR кодове и автоматично засичане на ръбовете на документа, който искате да сканирате. Купете си Scanbot Pro и нещата стават още по-интересни. Можете да добавяте страници към вече сканирани документи, бързо да именувате файлове чрез умна система и да търсите и извличате текст от стари документи.

 

     Има и функция за автоматични действия, която намира телефонни номера и мейл адреси в сканираните документи и ги превръща в бутони вътре в менюто с действия на всеки елемент. Не е достатъчно точна, че да я наречем магия, но и без нея приложението е нещо уникално.

 

Tweetbot 4 ($9.99)

 

jg46k2.jpg

 

     Може би след време приложението на Twitter ще става за нещо (или пък Twitter ще се ядосат и ще блокират всички клиенти от трети страни), но дотогава ще предпочитаме Tweetbot. Най-новата версия надгражда предшественика си с елегантен интерфейс, подходящ за iOS, подплатен с голям набор от полезни функции за взискателните потребители.

 

     Има хоризонтален режим и втора колона за собствениците на iPhone 6S Plus, грануларно заглушаване на звука, поддръжка за опционални блокатори на съдържание в изгледа на браузъра и нови раздели за активност и статистики. Макар Twitter нагло да блокира достъпа до някои от новите играчки, ефикасността и функционалността на Tweetbot ни прави лоялни към него.

 

Traktor DJ for iPhone ($1.99)

 

if8nll.jpg

 

     В ранните дни на iOS, разработчиците имаха тенденция да следват примера на Apple и да копират интерфейсите на реален хардуер, за да ги сложат директно на екрана.

 

     Това сработваше на моменти, но винаги сме гледали странно на DJ приложения, които даваха две виртуални плочи на екрана, а тези от нас със големи пръсти ставаха смешни, пробвайки се да ги въртят както трябва.

 

     На iPad, Traktor DJ реши да направи нещата по умен начин, като позволяваше директно да работите с графиката на вълните.

 

     При Traktor DJ for iPhone, всичко е наблъскано на малкия екран, което би трябвало да е пълна лудост, но учудващо работи. Има малко повече приближаване и плъзгане, но можете да слагате ефекти, да работите едновременно с два виртуални дека и да получавате предложения за нови тракове за изпълнение, според темповете и ключовете им. Traktor DJ се разбира добре и с други приложения - има поддръжка на Audiobus и Inter-App Audio.

 

Numbers (безплатно на новите устройства / $9.99)

 

28h1is3.jpg

 

     Когато Apple за пръв път доставиха своите офис приложения на iPad, те представляваха впечатляващ опит за извършване на сложни задачи на стъклен екран. Смаляването има за екрана на iPhone изглеждаше почти невъзможно. Изненадващо, Numbers се справи и оцеля.

 

     Разбира се, има доста да увеличавате и плъзгате ако таблицата ви има много редове и колони, но записа на данни е сравнително удобен и учудващо бърз, благодарение на персонализираните форми.

 

     Не е изненадващо, че Apple искат да използвате Numbers навсякъде и да синхронизирате всичко с iCloud, но можете да експортирате и към CSV, PDF, или Microsoft Excel, както и към други облаци като Dropbox.

 

WhatsApp (безплатно)

 

vpgu1g.jpg

 

     Това е едно от най-важните приложения, които можете да инсталирате на устройство с iOS, особено ако имате приятели и семейство по целия свят.

 

     Вместо да се тревожите за изхабените SMS-и и минути, WhatsApp позволява да пращате съобщения през Wi-Fi и мобилни данни. Можете също да изпращате и получавате снимки без ограничения на размера, а ако използвате Wi-Fi или имате неограничени мобилни данни, няма и да ви струват нещо допълнително при изпращане.

 

Periscope (безплатно)

 

2vbtwxx.jpg

 

     Приложението на Twitter за стриймване на видео на живо е нещо необходимо за всеки, който е фен на услугата, но иска да използва малко по-директно съдържание.

 

     Можете лесно да създавате собствени live stream-ове, или да гледате тези на другите хора, да изпращате коментари и сърца в реално време, а ако пропуснете нещо - има 24-часов прозорец през който можете да пуснете replay на стрийма. Накратко, достатъчно е просто, за да се впуснете веднага, и е вероятно да продължавате да го използвате, без значение дали сте повече създател или гледач.

 

Citymapper (безплатно)

 

c5dz8.jpg

 

     Ако се намирате в някой от поддрържаните градове (Париж, Лондон, Ню Йорк, Берлин), ще се радвате, че можете да използвате Citymapper на iPhone - освен ако целенасочено не сте решили да се изгубите.

 

     Приложението открива локацията ви и ви отвежда от точка А до точка Б, без значение дали искате да ходите пеша, с такси, или с градски транспорт (за който има динамична информация).

 

Evernote (безплатно)

 

ei5ema.jpg

 

     Идеята зад Evernote е, че не трябва никога повече да забравяте каквото и да е било. Вместо това, качвате и тагвате всичко, така че услугата става ваша своеобразна дигитална памет. Без да плащате, можете да качвате до 60MB данни на месец. Ако минете към премиум абонамента ($5 / месец) можете да качвате грамадните 4GB данни на месец, да търсите в текста на документите и да съхранявате тетрадките си офлайн.

 

Spotify (безплатно)

 

2urrno5.jpg

 

     Spotify доста бързо стана най-добрата услуга за стриймване на музика, а мобилното приложение за iOS ви доставя любимите ви песни, без значение къде се намирате.

 

     Още по-добрата новина е, че вече можете да го използвате безплатно на iOS, въпреки че все пак се налага да инвестирате в Spotify Premium ако искате да сваляте песните офлайн и да махнете рекламите.

 

Strava (безплатно)

 

egalas.jpg

 

     Ако сте сериозен бегач или колоездач, трябва да си свалите Strava. Сред инструментите за фитнес на смартфоните, това е едно от най-добрите - позволява ви да следите как се справяте, да си поставяте цели и да виждате всекидневни ъпдейти относно прогреса.

 

     Има табла с лидери и предизвикателства, които му придават състезателен дух, а ако не сте сигурни къде да тичате или карате колело, има готови маршрути от други потребители, като и вие можете да качвате нови. Всичко това е безплатно, а премиум версията добавя още инструменти.

 

Instagram (безплатно)

 

zn3i9.jpg

 

     Като искаме бързо да правим снимки, да им добавяме интересни филтри и да ги споделяме бързо със целия свят, винаги се обръщаме към това приложение. Над 300 милиона човека го ползват, благодарение на социалните аспекти и хубавия прост интерфейс, които го правят хит.

 

     Даже не сте ограничени в споделянето на снимките, тъй като можете да ги пращате и към Facebook, Twitter, Tublr и подобни само с няколко натискания.

 

Timehop (безплатно)

 

52jms2.jpg

 

     Информацията в повечето социални медии идва и си отива, но целта на Timehop е да изравяте ценни спомени от миналото. Свързвате го с която и да е често употребявана от вас социална услуга, а то ви показва какво се е случвало на днешната дата преди години.

 

Dropbox (безплатно)

 

x6j6ew.jpg

 

     Има много решения за прехвърляне на съдържание между компютъра и iPhone, включително все по-популярния iCloud на Apple. Dropbox обаче все още си струва. Има страхотни крос-платформени клиенти, интегрира се със Share Sheet и има директна поддръжка на много приложения за iOS.

 

CARROT Weather ($3.99)

 

b3of8x.jpg

 

     Ако има нещо, което просто липсва в повечето приложения за прогноза за времето, това е злонамерен изкуствен интелект, целящ да унищожи човечеството, докато се смее как подгизвате по време на някоя буря.

 

     CARROT Weather все пак ви дава достатъчно ясна индикация какво ще се случи, имайки в предвид че се захранва от технологията на Dark Sky, но вместо да се занимава с излишен професионализъм, то просто ще ви се присмива как сте излезнали в ужасно време, докато ви показва как торнадо вдига крави и те прелитат по екрана.

 

     Можете да откривате и тайни локации, което е удобно, ако искате да узнаете дали ви трябва слънцепредпазно като посещавате Татуин. (Съвет: Наистина ви ще ви е много, много необходимо)

 

Sky Guide ($2.99)

 

2rzq78j.jpg

 

     Има доста приложения за виртуално гледане на звездите, но SkyGuide е най-доброто за iOS. Подобно на конкуренцията, то позволява да разглеждате небето в реално време, като ви дава информация за съзвездия и сателити в обсега ви (или в другия край на света, ако това искате).

 

     Ако сте на закрито, то се превръща в нещо като референтен пътеводител, даващ повече информация за далечните небесни тела, както и възможността за гледане на небето от различни моменти в историята. Това, което го прави различно обаче, е елегантния интерфейс. Чисто и просто - най-изпипаното приложение в категорията си.

 

Fanstastical 2 ($4.99)

 

2dinhw6.jpg

 

     Fantastical 2 е много добра алтернатива на вградения календар в iOS, поради превъзходния интерфейс, лесен начин за работа с напомняния и доста добър начин за задаване на събития. Логиката в приложението е толкова добре измислена, че виждате динамично превю на готовото събитие, още докато го пишете.

 

Figure (безплатно)

 

33en2md.jpg

 

     Figure побира богатата история в класическата електронна музика на Reason... в нещо с размер на кутия за обувки. Чрез смеска от бутони и слайдери можете да правите всякакви думканици, след което да ги експортирате, за да ужасите приятелите си. Забавна играчка за всеки, но все пак може да се използва и от професионалисти, като част от инструментариума.

 

iMovie (безплатно с новите устройства / $4.99)

 

1zmigy0.jpg

 

     Camera ви позволява да правите малко рязане по видео файловете, но iMovie е дързък опит за направа на напълно оборудван видео редактор за iPhone, който може да се използва също толкова лесно, колкото настолната версия. Изненадващо, наистина успява. Ефектите, темите, кредитите и добавянето на саундтрак допълнително изглаждат резулата от опитите да направите филм на мобилното си устройство.

 

Launch Center Pro ($4.99)

 

29lguup.jpg

 

     Накратко, това е бързо набиране за често използвани функции и задачи, което може да ви спести доста време. Можете да създавате преки пътища за неща като добавяне на нов пост в Tumblr, или изпращане на последната направена снимка в Twitter, а самите преки пътища могат да се подреждат в групички. Необходима покупка ако използвате дори и малка част от поддържаните приложения.

 

Transmit for iOS ($7.99)

 

2h49xev.jpg

 

     Това е като липсващото звено за всеки, който някога е искал файлов мениджър на своя iPhone. Макар да произхожда от FTP клиент за OS X, това приложение поддържа облачна памет, както и достъп до Mac-ове в локална мрежа. Перфектно е за местене на документи, преименуване на файлове и създаване на архиви за качване или изпращане по мейла.

 

Unread ($4.99)

 

qrztys.jpg

 

     Има RSS четци, които са по-ефикасни, но Unread е най-удобния за използване. Интерфейса просто ви моли да се облегнете и да поглъщате статии от фийдовете си, а големия набор от опции за споделяне ви позволява да пращате съдържанието където се сетите. Имайте в предвид - въпреки че е безплатно за сваляне - това е само демо; получавате цялото приложение след като платите.

 

Pocket Casts ($3.99)

 

wresz6.jpg

 

     Приложението Podcasts на Apple доста се подобри, в сравнение с оригиналната си версия, но все още не може да настигне Pocket Casts. Това приложение по умен начин смесва елегантност и характер с лесен и приятен интерфейс. Можете да филтрирате абонаментите, както и да стриймвате епизоди на шоута, които все още не сте свалили.

 

vividHDR ($1.99)

 

o7k611.jpg

 

     Въпреки че HDR режима на Apple работи перфектно в Camera, той изглежда като бледо подобие на vividHDR. Базовата идея и същата: учудващи, наситени снимки, които прихващат много детайли както на светло, така и на по-тъмно. Комбинацията от скорост, шаблони и сравнения "преди и след това" на vividHDR обаче дават много по-добри резултати, а това е от най-голямо значение.

 

ProCamera ($4.99)

 

2iu2vk7.jpg

 

     Ако сте забелязали, че вграденото приложение за камерата просто не ви стига, ProCamera ще ви даде каквото търсите: куп допълнителни режими и вграден редактор на снимките с набор от фунцкии и филтри. Можете да си купите и vividHDR вътре в това приложение.

 

Retrospecs ($1.99)

 

149tu0l.jpg

 

     Всяка итерация на iPhone има по-добра камера от предишната, така че изобщо не ни учудва как някой амбициозен разработчик е създал приложение, което кара вашите детайлни и красиви снимки да изглеждат като нещо, направено на някой древен компютър от миналия век.

 

     В Retrospecs просто зареждате снимката, избирате система, играете си с различни стилове, филтри и изрязване, след което се къпете в ретро величие. Покриват се много стари компютри и конзоли, като C64, Spectrum, SNES или... ъм... Mattel Aquarius. (Хайде де, поне един от вас е притежавал такава система в миналото!)

 

Fragment ($1.99)

 

2euk6iu.jpg

 

     Честно да ви кажем, писна ни от разни приложения за филтри. Излиза някое ново, всички се вдигат на крака, но в крайна сметка всяко прави едно и също нещо. Fragment не е от тях. Вместо нормалния набор от разни ретро и класически филтри, слайдери за нагласяне и подобни, Fragment прави интересни призматични ефекти в снимките ви.

 

     Накратко, това означава че ще видите как изглежда снимката ви, например през стъклени колажи, счупени огледала и артистични размазвания. Най-вероятно не е за феновете на селфита, но е необходим инструмент, ако искате нещо по-креативно и интересно от нормата.

 

GarageBand (безплатно с нови устройства / $4.99)

 

r26cfb.jpg

 

     Apple GarageBand си остава амбициозно приложение, което превръща iPhone в звукозаписно студио. За новаците има набор от умни инструменти, които улесняват усвояването на базовите неща около писане на песни и прогресията на кордите. Можете и да експериментирате с предварително записани цикли, дори в плейъра за цикли, където можете да включите рифове и барабанни бийтове с едно натискане.

 

     Ако вече разбирате от музика, GarageBand ви позволява да записвате директно в секвенатор или да записвате който и да е инструмент на живо. Приложението може да действа и като хъб за друг музикален софтуер на iOS, като свързва приложенията чрез Inter-App Audio и Audiobus.

 

ToneStack ($9.99)

 

11resfp.jpg

 

     С огромния си набор от ампове и ефекти, ToneStack е перфектен избор за китаристи, които искат да вдигнат малко шум като свържат китарата си с iPhone. Има ABY модул за разделяне на сигнала, ако искате още по-сложни настройки. Ако това не ви стига, можете да си купите още ампове, стомп-боксове и функции, включително записвачка за 8 трака.

 

Към Част 3Също тагнете с една или повече от следните думи: Apple, iPhone, приложения

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни