Към съдържанието


Снимка

Най-добрите приложения за iPhone (2016г.) (Част 3)

Apple iPhone приложения

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 28 юли 2016 - 12:20

Част 3 от списъка ни с най-добрите приложения за iPhone през 2016г...

 

Bloom ($3.99)

 

2eqgm6v.jpg

 

     Въпреки че ни харесва да правим музика на iPad, в повечето случаи iPhonе е по-удобен за малко по-фокусирана композиция, какъвто е случая с Figure по-нагоре в този списък. Bloom може да не изглежда толкова сериозно, тъй като целта му е създаване на генеративно аудио, но пък интерфейса му е перфектно адаптиран за малкия екран.

 

     Приложението е измислено от Брайън Ено и Питър Чилвърс. Начина, по който се работи, е малко особен - правите модели с пръсти, а те генерират мелодии. Ако дори това ви се струва много работа, можете просто да оставите приложението включено и то ще почне само да генерира звуци, като по този начин постоянно ще имаде някакъв приятен шум като фон.

 

Editorial ($9.99)

 

2hy7wwj.jpg

 

     Фенове сме на неща като простия и директен Byword, но Editorial е перфектното приложение за хора, които искат много прецизен контрол върху създаването на съдържание. Самия интерфейс наистина има широка функционалност, но това, което прави Editorial перфектно, е възможността за бързо създаване на собствени отрязъци и интеграция на работния поток, което увеличава полезността му и ви пести време.

 

Workflow ($2.99)

 

212e26h.jpg

 

     Workflow се върти изцяло около автоматизацията. Можете да сваляте набори от действия, или да създавате собствени, които могат да пускат различни приложения и свързани с тях услуги. Например можете да направите икона за главния екран, чрез която се звъни на приятел, или друга, която директно ви дава напътствия към най-близкото кафене.

 

Documents 5 (безплатно)

 

zoe2hz.jpg

 

     Макар че вече можете да слагате пряк път към iCloud Drive на главния екран, Documents 5 си остава много полезно приложение. По принцип то е за четене на PDF документи, но от него получавате пълен достъп и до iCloud Drive, както и възможността за управление едновременно на локални и отдалечени файлове. Също има вграден уеб браузър за сваляне на документи на iPhone от мрежата.

 

Next for iPhone ($2.99)

 

ifa068.jpg

 

     Проблема на приложенията за следене на разходите е, че нормално те са сухи, сложни и хабят много време. При Next for iPhone такива проблеми просто липсват - поради това го предпочитаме пред другите подобни.

 

     Интерфейса е базиран на икони, така че просто натискате иконката, която се отнася за покупката ви. (Можете да добавяте допълнителни бележки, но не е задължително.) В крайна сметка, приложението сумира всичко, за да можете в края на месеца да гледате уплашено, осъзнавайки че една трета от заплатата ви е отишла за абсурдно скъпо кафе.

 

Duolingo (безплатно)

 

11vjqmf.jpg

 

     В Duolingo няма абсолютно никакви допълнителни покупки, което е доста приятно, като се вземе в предвид качеството на приложението и дадения потенциал за лесно научаване на нов език.

 

     Пълно е с малки тестове, с които можете да се заемете по всяко време, като бавно подобрявате речника и граматиката си на някой от десетте поддръжани езика.

 

eBay (безплатно)

 

2mw8l50.jpg

 

     Почнете да използвате приложението на eBay и повече няма да припарите до настолния сайт на компютъра. Бързо е, ефикасно отбелязва нови открития според активността ви и може да се използва за създаване на нови обяви. Вградения скенер за баркодове също може да ви спести доста време.

 

Find My iPhone (безплатно)

 

2zi0ec1.jpg

 

     Чрез Find My iPhone можете винаги да намерите къде се намира устройството ви, както и да следите други устройства, свързани с акаунта ви. Много е удобно ако загубите телефона си или мислите, че някой ви го е отмъкнал и искате да го намерите веднага.

 

Google Translate (безплатно)

 

156bno8.jpg

 

     Обновеното Google Translate е страхотно приложение. Докато имате достъп до Интернет, то може да преведе писмен и фотографиран текст, както и човешка реч на огромен брой езици. За някои езици дори има опция за превеждане на текст през камерата на iPhone, дори да сте офлайн.

 

Novation Launchpad (безплатно)

 

103zeqv.jpg

 

     За новаците в правенето на музика, Launchpad пасва перфектно. Избирате жанр, след което пускате цикли с едно натискане. Ефектите също се добавят с натискане и плъзгане. Ако приложението много ви хареса, имате опцията да купите още цикли и възможността за импорт на собствено аудио.

 

RunKeeper (безплатно)

 

5vu0dk.jpg

 

     Това приложение вече стана синоним на мобилните упражнения, както Nike+ - не е учудващо, като се има в предвид, че се поддръжа от стабилна социална инфраструктура. Чрез GPS-а на iPhone можете да следите маршрутите си и да споделяте активността с приятели. Има абонаменти за 'елитните' потребители за премахване на реклами и споделяне в реално време.

 

Skype (безплатно)

 

2wrojrn.jpg

 

     FaceTime е добра алтернатива на стандартните гласови обаждания, но работи само в екосистемата на Apple. Skype си остава най-разпространената алтернатива за хора, които просто не използват техните продукти.

 

     Получавате безплатни разговори с други потребители на Skype, както и евтини международни разговори. Ако използвате Pay and Go, това е удобно, тъй като приложението позволява да правите нормални разговори и от iPod Touch.

 

TunnelBear VPN (безплатно)

 

2daneqw.jpg

 

     Без да заплащате, TunnelBear VPN ви дава 500MB анонимно сърфиране, което може да подмине и различни регионални заключвания. Просто трябва да пуснете приложението и да кажете на мечката накъде да копае. Ако искате неограничени данни, можете да плащате по $2.99 на месец.

 

Twitter (безплатно)

 

2nv9z7s.jpg

 

     Жалко е, че Twitter са решили да разчитат на толкова много клиенти от трета страна, като се има в предвид че собственото им приложение напоследък не се нуждае от много помощ за справяне с конкуренцията. Twitter за iPhone е бърз и ефикасен, има полезни изгледи като Connect и Discover, дори разширява туитове, съдържащи снимки, клипове и друга медия.

 

Vidgets (безплатно)

 

27zaqf7.jpg

 

     Повечето джаджи за изгледа Today наистина не ви вършат работа, но Vidgets ви дава някои доста полезни инструменти за следене на различни неща.

 

     В самото приложение управлявате подобните на икони джаджи, които могат да са часовници, индикатори за паметта и скоростите на мрежата, както и преки пътища към приложения, отметки и контакти. Има една единствена вградена покупка, чиято цел е поддръжка на приложението, но получавате и опция за премахване на надписите над джаджите, което пести място.

 

Yousician Guitar (безплатно)

 

zvzbkp.jpg

 

     Донакъде, Yousician Guitar прилича на Guitar Hero, но трябва да използвате истинска кирата, а приложението ви учи как да свирите на нея.

 

     Почвате с много базови техники, преди да стигнете до изпълнение на цели песни, като взимате точки по пътя. Ако не си платите, приложението ограничава колко време може да свирите всеки ден. Можете да премахнете ограниченията за $19.99 на месец.

 

Instapaper (безплатно)

 

1h2m1x.jpg

 

     Instapaper беше услугата и приложението, от които почна похвата "прочети по-късно", т.е. начина за запазване на уеб страници, с цел четенето им по-късно. За разлика от Reading List на Safari, Instapaper оставя само изображенията и текста на статиите, което ви дава ефикасен и удобен интерфейс.

 

     Премиум абонамента ($2.99 на месец) ви дава възможност за търсене в архива и поддръжка на маркиране в статиите.

 

The Elements ($13.99)

 

2diohn5.jpg

 

     Преди беше само за iPad, но в края на 2013г. стана универсално приложение, така че вече може да се използва и на iPhone. Това е богата и интересна дигитална книга, която разказва историята на периодичната таблица. Всеки от градивните елементи на живота може да се манипулира на екрана, за да видите подробни факти и данни за него.

 

Korg iElectribe ($19.99)

 

54jhmt.jpg

 

     Големи фенове сме на Korg, като стане въпрос за iOS. Приложенията им за iPad са страхотни, но всичко за iPhone беше доста простичко, докато не пусната iElectribe. Изненадващо, Korg са адаптирали силно функционалния си инструмент за правене на бийтове за екрана на iPhone, така че имате стъпков секвенатор и 300 ритъма, с които да си играете.

 

     Наистина има леко неудобство като се използва, освен ако не сте собственик на някой от Plus моделите на iPhone, но ако се оборудвате с хубави слушалки, въпреки всичко ще се озовете в рая на ритъма. Ако пък сте вкъщи или в студиото, обградени от оборудване, можете да включвате приложението към разни неща, благодарение на поддръжката за nanoPAD, nanoKONTROL, Inter-App Audio и Audiobus.

 

VHS Camcorder ($2.99)

 

1zqf3hw.jpg

 

     Качеството на камерите в смартфоните постоянно се подобрява. Поради това естествено се намират и хора, търсещи приложения с единствената цел да деградират (!!!) качеството на снимките и клиповете си, за да изглеждат като нещо снимано преди 10 години и повече. Вече ви е ясно с какво си имате работа като инсталирате VHS Camcorder - машина на времето, която ви връща към 80те и кара клиповете ви да изглеждат все едно са на възраст няколко десетилетия.

 

     Настройките са доста забавни: 480p например изключва хоризонталния режим, дори има бутон гласящ "Завъртането на устройството влошава нещата", който можете да включите. За съжаление, не се поддържа импортиране на файлове, така че не можете да пазите чиста версия на клипа и по-късно да му добавите ефекти - нали целта е максимална автентичност? Както и флуоресцентни чорапи.Също тагнете с една или повече от следните думи: Apple, iPhone, приложения

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни