Към съдържанието


Снимка

Как да свалим бета версиите на macOS Sierra и iOS 10 още сега

Apple macOS iOS macOS Sierra iOS 10

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 15 август 2016 - 10:36

iOS 10 Public Beta

 

5cg5qb.jpg

 

     На WWDC 2016, Apple анонсираха достъпността на публичната бета версия на iOS 10 за iPad и iPhone.

 

     Тази бета е активна вече от известно време, като наскоро получи ъпдейт до втората си версия, което означава че постепенно приближава финалната. Ако сте си платили и сте се записали за превюто за разработчици, вероятно вече имате опция за сваляне и на третата бета за разработчици.

 

     Втората публична бета включва нов звук на клавиатурата, нова опция за достъпност с имплементация на Touch ID, хаптичен отговор при заключване на iPhone и набор от поправки за разни бъгове.

 

     Все пак това е бета, което означава че е ранна версия на софтуера, т.е. е почти сигурно, че ще има бъгове и други проблеми, които (надяваме се!) ще бъдат оправени във финалната версия.

 

     Чисто и просто - бетата на iOS 10 не е за всички и не ви препоръчваме да я сваляте ако разчитате вашия iPhone или iPad да е използваем през цялото време. Ако случая ви е такъв, по-добре изчакайте да излезне финалната версия.

 

nnw10z.jpg

 

     Ако все пак искате да изпробвате новата функционалност за iPhone и iPad още сега - продължавайте да четете за пълни инструкции как можете да го направите чрез публичната бета.

 

2hdpjqf.jpg

 

Как да се запишем за публичната бета

 

     Публичната бета на iOS 10 е достъпна за всеки, така че отидете на съответния сайт на Apple тук, за да се запишете.

 

     В долната част на страницата ще видите бутон с надпис 'Sign up'. Кликнете го и се впишете с вашето Apple ID.

 

     Ще видите споразумение, със което трябва да се съгласите чрез бутона 'Accept'. Щом сте записани, в мейла ви ще дойде съобщение, подканващо ви да си свалите публичната бета версия на iOS 10.

 

15x79s3.jpg

 

Как да свалим публичната бета версия на iOS 10

 

     Отворете браузър на устройството, на което искате да инсталирате бета версията, и отидете отново на beta.apple.com, натиснете на раздела за iOS и натиснете "Download profile" и "Install". Вероятно ще се наложи да въведете паскода си и да натиснете "Restart", за да рестартирате устройството.

 

macOS Sierra Public Beta

 

f4ecuw.jpg

 

     Кажете сбогом на Mac OS X и здрасти на macOS Sierra. На WWDC 2016 Apple анонсираха, че новата им операционна система за Mac и MacBook вече има ново име, както и доста нови функции. Ако не ви се чака, ще ви обясним как можете да я свалите в бета вариант още сега.

 

     Siri, виртуалния асистент на Apple, най-после дебютира и за настолни машини, така че вече можете да управлявате Mac или MacBook чрез гласа си. Ако имате iPhone, той също ще работи по-добре в тандем с macOS Sierra, благодарение на новите функции на Continuity.

 

     Вероятно най-страхотното нещо в случая е, че можете да изпробвате всичко това в публичен бета вариант, отново от beta.apple.com, като финалната версия ще е достъпна през есента. Apple наскоро пуснаха втората публична бета на macOS Sierra (както и третата бета за разработчици).

 

     Това означава, че публичната бета на macOS Sierra е още по-близо до финалната версия, така че ако смятате да я сваляте, вероятно ще има доста по-малко бъгове от предишните версии.

 

j0k4ye.jpg

 

     Отново, имайте в предвид, че това е ранна версия на софтуера, така че няма да избегнете различните бъгове и проблеми. Ако не искате Mac или MacBook да ви крашва на случайни интервали докато работите, препоръчваме просто да изчакате пускането на стабилната версия на macOS Sierra по-късно тази есен.

 

20r8thd.jpg

 

Уверете се, че вашия Mac е съвместим с macOS Sierra

 

     Преди да пристъпите към сваляне и инсталация на бетата, първо трябва да сте сигурни, че устройството ви може да подкара новия софтуер. Ако искате да я използвате на лаптоп, ще се нуждаете от MacBook излезнал в края на 2009 година, или по-добре - MacBook Air / MacBook Pro от 2010 и нататък.

 

     Ако имате iMac, няма да имате проблем с моделите от края на 2009г и нататък. За Mac mini и Mac Pro се нуждаете от модел 2010г или по-нов.

 

Направете бекъп на Mac преди да инсталирате macOS

 

     Щом ъпгрейдвате операционната си система - особено ако пробвате бета версия - силно ви препоръчваме да направите бекъп на всички важни файлове на вашия Mac, за да може бързо да възстановите машината си в работно състояние, в случай че се случи нещо.

 

     Така че преди да свалите и инсталирате macOS Sierra, първо се уверете, че имате бекъп на всичката важна информация. Най-лесно е да го направите чрез Time Capsule.

 

13yqt5u.jpg

 

Как да свалим публичната бета версия на macOS Sierra

 

     Щом се запишете за Apple Developer Program, можете да свалите публичната бета версия на macOS Sierra. Отидете на сайта на бета програмата тук и следвайте инструкциите за сваляне и инсталация на новата ОС на Mac.

 

     Процедурата е същата като при бетата на iOS 10. Записвате се чрез бутона 'Sign up' и Apple ID, съгласявате се със споразумението и получавате мейл, който ви подканва да инсталирате публичната бета версия на macOS Sierra.Също тагнете с една или повече от следните думи: Apple, macOS, iOS, macOS Sierra, iOS 10

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни