Към съдържанието


Снимка

Samsung Galaxy Note 7: Съвети и Трикове

Samsung Samsung Galaxy Galaxy Note 7

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 16 септември 2016 - 06:39

2070p02.jpg

 

Новия Samsung Galaxy Note 7 е смартфон с богата функционалност - ще ви стане ясно от този списък със съвети и трикове, който покрива разнообразни теми (дори правене на GIF-ове) и цели да улесни работата ви със смартфона, както и да ви покаже как да извлечете максимума от новия стилус, S Pen.

 

Използване на новото S Pen Air Command меню

 

33w01s5.jpg

 

Стилуса S Pen, който идва с Galaxy Note 7 е получил доста нови функции, като най-полезната сред тях е менюто Air Command.

 

Air Command е лесно за използване меню, което се появява на екрана на Galaxy Note 7 щом изтеглите S Pen от дока му в корпуса на Note 7. Менюто съдържа преки пътища до определен брой приложения, направени специално за S Pen, като Translate и Screen write. Натискането на тези със стилуса ще отвори приложението, позволявайки ви да го използвате веднага.

 

Можете да добавяте и други приложения към менюто Air Command, чрез натискане на 'Add shortcuts'. За да извадите менюто като стилуса вече е вън, просто натиснете иконката с химикал в дясната страна на екрана на Galaxy Note 7.

 

Създаване на GIF-ове и редакция кадър по кадър

 

mifg3p.jpg

 

Дори и да прекарвате малко време в интернет, вероятно сте запознати с GIF-овете, които представляват кратки клиповер, които са удобни за споделяне онлайн поради малкия им размер, а Samsung Galaxy Note 7 има страхотна функция, която ви позволява бързо да създавате полезни, вълнуващи, или смешни GIF-ове.

 

Просто трябва да използвате стилуса S Pen и някое видео, което искате да превърнете в GIF (например нещо снимано с камерата на Galaxy Note 7). Сега натиснете бутона на S Pen, или натиснете иконката с химикал в дясната страна на екрана, за да извадите менюто Air Command. Натиснете на 'Smart select' и след това на 'Animation' в менюто, което ще излезе на екрана.

 

Сега ще видите кутийка, която можете да движите и преоразмерявате, за да изберете частта от екрана или клипа, който искате да превърнете в GIF. В долната част на кутийката има опция за промяна на качеството на новия GIF.

 

Ако превръщате клип в GIF, просто го пуснете и натиснете бутона Record, който се намира в долната част на квадратчето, което отбелязва зоната за запис. Щом сте готови, натиснете Stop и изберете Save, за да запазите новия GIF във Galaxy Note 7, готов за споделяне.

 

Използване на S Pen за превод на почти всичко

 

6s89cn.jpg

 

S Pen на Samsung Galaxy Note 7 е наистина удивително устройство и едно от най-страхотните неща, които може да прави е да ви помага при превод между много езици. Макар да можете да правите това с текст в уебсайтовете, можете да използвате Note 7 и за превод на текст от снимка (стига да е четим); така че ако се намирате в ресторант и не знаете какво поръчвате, можете да снимате менюто и да използвате Galaxy Note 7, за да го преведете!

 

За да използвате тази функция, отворете менюто Air Command чрез издърпване на S Pen от дока, или чрез натискане на иконката с химикал в дясната част на екрана с вече извадения стилус, и изберете Translate. Изберете език от менюто, след което поставете стилуса над текста, който искате да преведете със S Pen (без да натискате екрана) и Galaxy Note 7 ще преведе думите на родния ви език.

 

Работа с камерата с една ръка

 

fygzmw.jpg

 

Samsung са отделили доста мисъл и работа, за да направят камерата на Galaxy Note 7 лесна за използване с една ръка, въпреки че размера на телефона е в категорията на фаблетите.

 

Можете лесно да пуснете приложението Camera чрез двойно натискане на Home бутона, а с една ръка можете да плъзнете надясно, за да извадите избор на филтри, които карат снимките ви да изглеждат уникално. Плъзгането нагоре пък пуска камерата в селфи режим.

 

За да излезнете от селфи режима и да правите снимки с главната камера, просто плъзнете надолу.

 

Отключване на Samsung Galaxy S 7 със поглед

 

1424xg2.jpg

 

Можете да отключите Samsung Galaxy Note 7 чрез сканиране на очите си - става бързо и е стабилен начин да сте сигурни, че само вие можете да използвате смартфона си.

 

По принцип работи добре, но има някои съвети, които трябва да следвате, за да използвате скенера за ирис на Galaxy Note 7 по-ефективно.

 

За да настроите скенера на ирис, отворете настройките и отидете на 'Lock screen and security', след което изберете 'Irises'. Сега ще трябва да въведете PIN кода или паролата, която използвате за отключване на телефона. Ще се появи споразумение - съгласете се с него, след което следвайте инструкциите на екрана.

 

Уверете се, че условията, в които се намирате по време на настройката на скенера, няма да имат отрицателен ефект върху възможността на Galaxy Note 7 да сканира очите ви по-късно. Това включва да се уверите, че не стоите на якра светлина и че самия скенер в предната част на устройството не е покрит с протектор. Ако носите очила, уверете се, че са чисти и не отразяват светлина от някъде.

 

Можете да добавяте и маски, например на животно или робот, към заключения екран, който показва дали сканирате очите си, за да смените маската по подразбиране, която се показва като очите ви са в правилната позиция. За да ги включите, натиснете на опцията 'Mask on preview screen' на страницата Irises Settings.

 

Персонализация на постоянно включения дисплей

 

2qamlav.jpg

 

Постоянно включения дисплей беше представен със Samsung Galaxy S7 и представлява полезна функция, чрез която можете бързо да виждате информация без да се налага изцяло да включвате екрана. На Note 7 можете лесно да настроите постоянно включения дисплей да показва известия като нови съобщения и пропуснати обаждания.

 

Отворете настройките и отидете на Display > Always On Display, за да изберете какво се показва на дисплея, като например кои приложения могат да показват известия, какъв тип часовник да се показва и как трябва да бъде подредена всичката информация на самия екран.

 

Можете и да персонализирате изображението, което се показва на дисплея. За да го направите, върнете се в менюто 'Always On Display', натиснете 'Layouts' и изберете дизайн или цвят. Опцията 'Content to Show' на тази страница ще ви даде и опции за избиране на дизайн за фона.

 

Закачане на бележка към постоянно включения дисплей

 

r888qw.jpg

 

Още една страхотна функция на постоянно включения дисплей при Samsung Galaxy Note 7 е факта, че можете да пишете по него със S Pen - след това можете да закачите надрасканата на ръка бележка на дисплея чрез натискане на иконката с кабърче в горния край на екрана.

 

Можете и да запазите бележката за по-късно, като можете и лесно да премахнете вече закачена бележка от постоянно включения екран чрез двойно натискане.

 

Правене на скрийншот на Galaxy Note 7

 

21mrms7.jpg

 

Процеса по правене на скрийншот на Galaxy Note 7 е малко по-различен от на другите Android устройства. За да направите скрийншот, натиснете и задръжте Home бутона и бутона за включване едновременно за две секунди. Екрана ще просветне и ще се покаже опция за изрязване, споделяне, или запазване на новия скрийншот.

 

Можете да направите скрийншот и чрез поставяне на едната страна на ръката си на ръба на Galaxy Note 7 и плъзване по екрана - Samsung наричат този жест 'Palm swipe to capture'.

 

Третия начин за правене на скрийншот е чрез изваждане на S Pen, за да се покаже менюто Air Command и избиране на 'Screen write' - екрана зад менюто ще се запази, като можете да направите и анотации по скрийншота чрез S Pen.

 

Сваляне на нови теми за Samsung Galaxy Note 7

 

1zwj0py.jpg

 

Samsung са направили персонализацията на Galaxy Note 7 много лесна, благодарение на собствените си теми, както и Themes store. Това приложение съдържа голям брой тапети и теми - и безплатни и платени.

 

За да промените темата на Samsung Galaxy Note 7, натиснете и задръжте на празно пространство по главния екран. От менюто, което ще се покаже, натиснете на 'Wallpapers and themes'. Първия екран показва тапетите, които можете да свалите. Натиснете на Themes, за да видите различни колекции от теми, които ще променят главния тапет, цветовете на менютата и иконите на устройството ви.

 

Можете да изберете какви икони да свалите чрез натискане на Icons. Като намерите нещо, което ви харесва, натиснете Download. Ако нямате, ще трябва да си направите Samsung акаунт. Щом са свалени, можете да сменяте темите, тапетите и иконите от приложението Samsung Themes.

 

Използване на Secure Folder за предпазване на лична информация

 

spdqtx.jpg

 

С опциите за сканиране на пръстови отпечатъци и ирис (заедно с добрите стари PIN кодове, пароли и т.н.), опазването на личната информация на Galaxy Note 7 е доста лесно. Все пак обаче, Samsung са добавили още един слой защита на устройството чрез Secure Folder.

 

Това е специална папка, в която можете да съхранявате приложения и файлове, които изискват парола или биометрична идентификация (пръстов отпечатък или сканиране на ириса) за отваряне - дори Galaxy Note 7 вече да е отключен. Това помага ако отключвате телефона и го подавате на някого да го използва, но не искате той да има достъп до определени файлове и приложения.

 

За да започнете, натиснете иконката Secure Folder на главния екран, след това Next докато не стигнете до вписване в Samsung акаунта си. След като се впишете, вашата сигурна папка ще бъде създадена. За да добавите приложение, натиснете Add и сложете отметка до всяко приложение, което искате да предпазите.

 

Щом сте готови с добавката на приложения в Secure Folder, натиснете на иконката с катинарче, за да заключите папката и да се иска идентификация при отварянето ѝ.Също тагнете с една или повече от следните думи: Samsung, Samsung Galaxy, Galaxy Note 7

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни