Към съдържанието


Снимка

Как да използваме iPhone като дистанционно за Apple TV

iPhone Apple Apple TV

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 29 октомври 2016 - 04:41

eit9xl.jpg

 

Скоро след пускането на най-новата итерация Apple TV, Apple обещаха че ще пуснат и ново приложение за дистанционно управление към устройството си. Новото приложение 'Apple TV Remote App' вече е достъпно от App Store, като ако използвате най-новата сет-топ кутийка на Apple - четвъртото поколение, което върви с tvOS и идва със Siri Remote, сериозно трябва да се замислите дали да не използвате новата версия, вместо старата, която е преименувана на 'iTunes Remote', въпреки че все още можете да я използвате за базова навигация на Apple TV.

 

Новото приложение работи със стари модели Apple TV, но истинското му преимущество идва като се използва с най-новата версия, защото ви позволява да изоставите Siri Remote и да използвате на негово място iPhone или iPod Touch. Тези устройства имат всички сензори, необходими за игри на Apple TV, както и микрофон за разговор със Siri. Може би вече сте в положение да се присягате за старото приложение като искате да напишете паролата за своето Apple ID, за да купите нещо от iTunes или App Store, след което отново хващате Siri Remote, за да използвате гласовата навигация или да играете някоя от новите игри.

 

Вече можете да си спестите нуждата от постоянно прехвърляне между двете и да извършвате всички тези неща директно чрез приложението Apple TV Remote на iPhone или iPod Touch. Също така, тъй като приложението пресъздава сигналите на дистанционното, можете да го използвате и за събуждане или приспиване на Apple TV с дълго натискане на Home бутона.

 

2lb2x46.jpg

 

Гласово управление със Siri

 

Най-забележителната функция на Apple TV Remote, нещо което липсваше в старото приложение, е възможността да използвате устройството си с iOS за гласово управление на Apple TV. Подобно на същия бутон на Siri Remote, се налага да сложите пръста си на бутона, който има иконка с микрофон, след което да го задържите на екрана.

 

За разлика от другите бутони, този пуска вибрация, така че не се налага да гледате към iOS устройството си, за да знаете, че сте го натиснали. Няма нужда и да задържате пръста си точно върху бутона, а просто върху самия екран; Siri ще слуша докато не го вдигнете и ще реагира чак след това.

 

По-просто управление на игри

 

За интерактивните забавления, приложението използва адаптивния екран на устройството с iOS, за да премахне ненужните контроли и да остави само тракпада и два бутона за работа с игри.

 

Има лек недостатък тук, в зависимост от устройството ви: в игрите, които използват тракпада като подобие на класически пад за насочване, дължината на самия тракпад леко затруднява използването му, особено ако нямате дълги палци. Достатъчно удобно е за използване на iPhone SE, или iPhone 6, но за такива игри е по-добре да инвестирате в MFi контролер като например SteelSeries Nimbus.

 

Още по-дразнещо е, че приложението не е направено да се преоразмери за 4:3 дисплея на iPad, въпреки че все още можете да го използвате и така. От всички модели iPad, най-подходящия за тази работа от гледна точка на удобство и разположение на контролите е iPad mini.

 

Това настрана, нека ви запознаем със самото приложение. За да започнете, намерете и инсталирайте 'Apple TV Remote' от App Store. Можете да го откриете и на страницата му чрез Safari.

 

Сдвояване на iPhone с Apple TV

 

Добавяне на 4то поколение Apple TV

 

20gblzq.jpg

 

Отворете приложението и натиснете Add Apple TV. Ще видите списък с всички, които са намерени на вашата мрежа. Натиснете на модел от 4то поколение и на телевизора ще се покаже код, който трябва да въведете в приложението, за да сдвоите двете устройства.

 

Сега ще се покажат контролите.

 

Добавка на 2ро или 3то поколение Apple TV

 

k53l0n.jpg

 

Нещата са наобратно при старите модели: на устройството с iOS ще видите код, който трябва да напишете в Settings > General > Remotes на Apple TV.

 

За настройката ще ви е нужно оригиналното дистанционно, тъй като напускането на приложението прекъсва процеса на сдвояване.

 

Управление на различните Apple TV устройства

 

11gn7h0.jpg

 

След като сте настроили някое Apple TV чрез приложението, натиснете на Devices в горния ляв край на контролите ако искате да добавите повече (или да премахнете някое, ако сте решили да го продавате, например).

 

Натиснете Edit горе вдясно, натиснете на някое от устройствата в списъка, след което натиснете Unpair, за да го премахнете.

 

Управление на медийния плейбек чрез приложението

 

Управление на плейбека

 

16lwryq.jpg

 

Изначално приложението ви показва контроли, които ви трябват за навигация на менютата. Като пускате медия, зоната под тракпада получава бутони, които прескачат 10 секунди (при клипове и подкастове), или прескачат тракове.

 

Натиснете Details, за да намерите бутоните за разбъркване или повтаряне при слушане на музика.

 

Превъртане напред и назад

 

2u5yh6h.jpg

 

Другия вариант е да поставите пръст на лявата или дясната част на тракпада и да го задържите там, за да почнете да превъртате през видео; плейбека се подновява при повдигане на пръста.

 

Можете и да натиснете един път за пауза, след което да използвате бързи или бавни плъзгания, за да намерите правилния момент с променлива точност.

 

Избор на раздели

 

mrsm6q.jpg

 

Плъзнете надолу по тракпада за описание на това, което се изпълнява (на екрана на телевизора), заедно със списък на разделите, субтитри и алтернативни аудио тракове за видеото.

 

Като сте готови, плъзнете нагоре докато фокуса не мине върху горната част на инфо панела, след което плъзнете един път нагоре отново, за да затворите панела.

 

Използване на устройство с iOS като геймпад

 

Минете в игрален режим

 

2ufx303.jpg

 

Като играете игри се появява иконка с геймпад точно над тракпада. Натиснете я, за да преминете в Game Mode, който премахва всички ненужни контроли, които не могат да се използват в игрите, и ориентира останалите в хоризонтален режим, подобен на разположението им върху класически геймпад.

 

Бутони за игри

 

23uy1sj.jpg

 

Игралния режим поставя големия сив тракпад в левия край на екрана, и слага два бутона вдясно. Те са еквивалентни на Select и Play / Pause на Siri Remote, или на А и Х върху стандартен MFi контролер.

 

След като сте готови

 

5390kh.jpg

 

Бутона Close ви изкарва от игралния режим и връща нещата във вертикална ориентация, като вече се виждат всички контроли, но не излиза от самата игра - това е удобно ако тази ориентация ви е нужна за навигация в менютата.

 

Бутона Menu има същия ефект в самото приложение, но телевизора ви изкарва от играта и отивате обратно в главното меню на Apple TV.Също тагнете с една или повече от следните думи: iPhone, Apple, Apple TV

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни