Sign in to follow this  
Followers 0
F.P. Filipov

Как да удължим живота на батерията на Apple Watch

1 post in this topic

2uxwx11.jpg

 

Apple Watch е на китките ни вече от няколко месеца насам, а добрите новини са, че живота на батерията не е толкова къс, колкото Тим Кук първоначално ни накара да си мислим.

 

Все пак има какво да се подобри, така че ако батерията ви редовно пада, имаме някои полезни съвети.

 

Питате се дали изведнъж ще се озовете с издържливостта на Pebble Time? Определено не, но можем да ви помогнем да изтискате още 1-2 часа на ден.

 

Премахване на излишни прегледи и усложнения

 

e15hq8.jpg

 

Въпросните 'glance'-ове (екраните с информация, които се достъпват с плъзване нагоре) и усложнения (complications - малките джаджи на циферблата) са много полезни и бързи начини за получаване на информация.

 

Обаче те постоянно теглят данни от интернет (или още по-зле - GPS данни), което разбира се оказва негативно влияние на живота на батерията.

 

Най-добре е да изберете само услуги, които ви показват наистина важна информация - наистина ли ви трябват постоянни предложения за стоковата борса? Вероятно не.

 

Купете си по-големия часовник

 

Ако се притеснявате за живота на батерията на Watch, но все още не сте го закупили, ето ви полезен съвет - купете си по-големия 42мм часовник.

 

Той има по-голяма батерия, като самите Apple казват че официалните им тестове са базирани на малкия 38мм модел, а големия има по-дълъг живот на батерията.

 

Получавайте само важните известия

 

28mcznq.jpg

 

Известията използват ценна енергия, като вибрират и включват екрана като погледнете какво става. Вероятно можете сериозно да ограничите количеството известия, които получавате.

 

Прегледайте списъка си с приложения и изберете само най-необходимите. Може би ще минете и без известия от Twitter, YouTube или eBay?

 

За да настроите известията, отворете приложението на iPhone, изберете My Watch и натиснете Notifications.

 

Ще видите списък с приложения, разделени в две секции. По подразбиране известията са в режим 'Mirror Phone', т.е. всички известия от телефона ви се показват и на часовника.

 

Ако става въпрос за фирмените приложения на Apple, имате доста възможности за персонализация. Например, можете да изберете да получавате известия за предстоящи събития от приложението за календара, но да игнорирате поканите и споделените календари.

 

Втората част от списъка съдържа приложения от трети страни, като Facebook или eBay. Известията за тях могат само да се включват / изключват, без допълнителни опции.

 

Дръжте Bluetooth включен на iPhone

 

2wnrzhy.jpg

 

Този съвет идва директно от Apple - "Изключването на Bluetooth на iPhone увеличава разхода на енергия на Apple Watch".

 

"За по-ефикасна комуникация между устройствата, оставете Bluetooth на iPhone постоянно включен."

 

Самолетния режим и режима "Не ме безпокой" са ваши приятели

 

35hjqcx.jpg

 

Ако искате да спестите енергия на Apple Watch, можете да включите Airplane Mode. Тази настройка ще изключи всички безжични функции, но няма да докосне останалите (така че не е толкова груба като 'Power Reserve Mode').

 

Можете да включите и 'Do Not Disturb', което заглушава входящите разговори и известия, като и пречи на екрана да се включи.

 

Тези два режима могат да се пуснат от Settings Glance на часовника (чрез плъзване нагоре), или от приложението на iPhone.

 

Изключване на фитнес тракера и сензора за сърдечен ритъм

 

35d2dkz.jpg

 

Сензора за сърдечен ритъм отчита пулса ви на всеки 10 минути през целия ден, така че ако не се интересувате от фитнес функциите на часовника, ще спестите доста енергия ако просто ги изключите.

 

Отворете приложението на iPhone, изберете Privacy > Motion & Fitness. Тук можете да изключите само едната, или и двете фитнес функции.

 

Оставете на мира хаптичния отговор

 

2zf6asj.jpg

 

Технологията за хаптичен отговор на Apple Watch е страхотна за подаване на известия към китката ви, но ако постоянно бръмчи, защото сте популярна личност, може да хабите ценна енергия от батерията.

 

Можете да намалите, или изцяло да изключите, хаптичния отговор от настройката 'Sounds and Haptics' на Apple Watch, или от приложението на iPhone.

 

Намалете яркостта на екрана и използвайте прости циферблати

 

Apple Watch използва енергоефективен OLED екран, но можете да го направите още по-ефективен ако намалите яркостта му.

 

Разбира се, така нещата на екрана ще се виждат по-трудно, особено при пряка слънчева светлина, но се запитайте - наистина ли е нужно постоянно да използвате максималната яркост?

 

Можете да настроите яркостта на часовника от опцията 'Brightness and Text Size' в настройките, или от приложението на iPhone от My Watch > Brightness and Text Size. Има 3 настройки за яркостта.

 

Черните пиксели на OLED дисплея пък харчат още по-малко енергия (защото се изключват изцяло), така че ако изберете прост дизайн на циферблата, който има много черно, спестявате ценна енергия.

 

Използвайте Power Reserve Mode

 

25qvqio.jpg

 

Очевидно, Apple Watch има функция за пестене на енергия. Тя обаче изключва всички функции, които правят часовника 'умен'.

 

Те включват известия, фитнес тракинг, приложения - общо взето този режим го превръща в нормален часовник.

 

Watch автоматично ще ви попита дали искате да включите този режим като батерията ви падне под 10%, но може да се включи ръчно по два начина ако сте сигурни че батерията ще ви трябва по-късно.

 

Първия начин е чрез задържане на страничния бутон докато се покаже менюто за енергията, при което трябва да включите слайдера на Power Reserve.

 

Режима може да се намери и в Power Glance, чрез просто плъзване на горе по циферблата, за да излезе менюто Glances, намиране на Power Glance и натискане на Power Reserve.

 

Искате да изключите енергоспестяващия режим? Просто изключете часовника и го включете наново.

 

Поддържайте часовника обновен

 

2whjhug.jpg

 

Обичаме хубавите софтуерни ъпдейти, тъй като често идват с поправки за различни бъгове, а това често означава подобрение на живота на батерията.

 

За да се уверите, че Apple Watch винаги използва най-новата версия на своята ОС, отворете приложението на iPhone и изберете My Watch > General > Software Update.

 

Ако имате ъпдейт за сваляне, уверете се че iPhone е закачен за Wi-Fi мрежа и че Apple Watch е на зарядното и има над 50% батерия. Изберете 'Download and Install', съгласете се със споразумението и бъдете търпеливи докато се инсталира.

 

Следете състоянието на батерията

 

nxqa7k.jpg

 

Искате да следите състоянието на батерията? Това може да се прави от приложението на iPhone. Просто отидете на My Watch > General > Usage.

 

Тук можете да видите кога е зареждана батерията, както и по колко време я използвате.

 

Купете си каишка с батерия

 

Ако никой от предишните съвети не ви е помогнал достатъчно, може би е време да използваме екстремни методи - т.е. каишка с батерия - Power Reserve Strap.

 

Reserve Strap ви обещава впечатляващите 30 часа допълнително време издържливост на батерията, като използва мистериозния скрит порт на Watch.

 

Apple са потвърдили че този продукт напълно покрива официалните им изисквания и не нарушава неща като AppleCare гаранцията.

 

Разбира се, $249.99 е доста за една каишка, но ако увеличава издържливостта на батерията на Apple Watch със 167%, може би си струва парите.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0