Към съдържанието


Снимка

Как да използваме каквото и да е за Live Wallpaper на iPhone

Apple iPhone Live Wallpaper

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 151 Мнения:

Публикувано 07 ноември 2016 - 04:42

119mozr.jpg

 

Направете си собствен жив тапет

 

Възможността за използване на жива снимка като тапет на заключения екран на iPhone 6S / 6S Plus е доста забавна, но Apple не предлагат начин за използване на готов клип по същия начин. Оказва се, че е възможно да се направи - трябват ви само Keynote, Photos и споделен албум, публикуван в iCloud. (Ако искате, можете да използвате и друго приложение, което може да експортира QuickTime клипове, вместо Keynote.)

 

Това ви дава всякакви възможности да превърнете ръчни или компютърно генерирани анимации в тапети за заключения екран, или пък можете просто да използвате GIF на някое смешно животно; просто натиснете екрана и пробвайте да не избухнете в смях ако сте на погрешното място.

 

Някои дребни проблеми, за които трябва да внимавате

 

Имайте в предвид, че увеличението и избледняването от една жива снимка са част от самия ѝ клип и са вградени в iOS, така че не могат да бъдат премахнати. Може би вече сте го осъзнали, ако сте правили повече живи снимки чрез камерата на iPhone.

 

Има два други дребни проблема, за които е добре да знаете. Първо, като правите жива снимка както в инструкциите по-долу, дръжте телефона хоризонтално с Home бутона вдясно. Това може да ви изглежда глупаво като се сетите че заключения екран е в портретна ориентация, но ако снимате по друг начин ще се налага да я завъртате по време на превюто, за да сте сигурни че клипа ще се сложи с правилната ориентация; като цяло, така си спестявате известно количество проба и грешка.

 

Другия проблем отново е свързан със живата снимка - намиране на 'живите' части на снимката след като е импортирана в галерията на Mac. Намирането на самата снимка е сравнително лесно, защото подпапките там организират снимките по година, месец и дата. Нещата са малко по-оплетени в папката 'modelsources', затова използвайте View > Arrange By > Date Added в менюто на Finder, за да видите най-скоро добавените елементи (папката, в която е видеото на най-новата жива снимка) най-горе в списъка.

 

Още едно нещо преди да продължим: ако сте създали повече библиотеки във Photos, трябва да превключите към тази, която е зададена като System Photo Library, тъй като сямо тя може да използва споделянето на снимки в iCloud, което е единствения начин да споделите жива снимка от Photos за Mac в момента.

 

2qi0lsz.jpg

 

Подгответе проект в Keynote

 

В Keynote изберете File > New и изберете някой шаблон, след което изтрийте всичко от слайда. Изберете View > Inspector > Document и задайте размер на слайда 790 х 1054 (ширина Х височина) за iPhone 6S, или 1080 х 1440 за iPhone 6S Plus (размерите съответстват и на новите модели iPhone 7).

 

10gfts5.jpg

 

Задайте тайминг

 

Над размера на слайда, настройте презентацията да се изпълнява сама, след което дайте времето за сглобка на 0, за да може клипа да не застава на първия си кадър при превъртане. Сега завлечете медията си от Finder в слайда, преоразмерете я и я позиционирайте.

 

2efi5mu.jpg

 

Изберете какво да се изпълнява

 

Докато медията все още е селектирана, прехвърлете се в панела Movie на Format inspector-a и използвайте плъзгачите, за да изберете къде ще почва и свършва медията. Самите живи снимки са само 3 секунди, но нашата е малко по-дълга.

 

omtf.jpg

 

Изберете изображение за тапета

 

Ако искате, плъзнете слайдера Poster Frame до кадъра, който искате да се показва като статичен тапет на заключения екран. Изберете File > Export To > QuickTime. Задайте формата на Custom, напишете размерите от първата стъпка и изберете H.264.

 

nehlbo.jpg

 

Експортирайте снимка и клип

 

Кликнете Next и запазете клипа. Като сте готови, изберете File > Export To > Images, изберете JPEG за формат и кликнете Next. Това ще направи изображение от избрания кадър. Сега ще направим жива снимка от тези две части.

 

2qi4duu.jpg

 

Подгответе съдържател

 

Направете нова жива снимка с iPhone, след което я импортирайте във Photos на Mac. Затворете Photos, задръжте CTRL и кликнете на библиотеката му във Finder, след което изберете Show Package Contents. Намерете частите от новата жива снимка в папките 'Masters' и 'resources/modelresources'.

 

14uevlj.jpg

 

Разменете творенията си

 

Преименувайте файловете, които направихте с Keynote, за да съвпадат с двете части на новата жива снимка в библиотеката на Photos, след което ги копирайте отгоре и презапишете новите. Ако искате можете и първо да изтриете новите, за да може директно да сложите своите преименувани файлове на тяхно място.

 

2149zsj.jpg

 

Сложете новата жива снимка на iPhone

 

Във Photos, отворете живата си снимка. (Имайте в предвид, че иконата ѝ няма да се е променила; това няма значение.) Изберете File > Share > iCloud Photo Library и качете живата снимка. Като се появи на телефона я отворете и натиснете Share > Set Wallpaper.Също тагнете с една или повече от следните думи: Apple, iPhone, Live Wallpaper

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни