Към съдържанието


Снимка

Google Assistant: Съвети и Трикове

Google Google Assistant

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 11 ноември 2016 - 04:50

6nsbr6.jpg

 

Google Pixel и Google Pixel XL бяха първите телефони, които използваха Android 7.1, който идва с чисто нов изкуствен интелект, наречен Google Assistant - по-умна версия на Google Now.

 

Google Now излезна с ъппдейта до Android 4.1 през 2012г, като въпреки че функционалността му се подобри значително, все пак изоставаше зад Siri на Apple в доста аспекти.

 

Новия Google Assistant е много по-добър при търсене в контекст, има по-богата личност и се справя с естествен език, което го прави комуникацията с него много по-лесна.

 

В тази тема ще ви покажем някои от най-добрите съвети и трикове, които можете да изпробвате с Google Assistant още сега ако имате Google Pixel / Pixel XL, или щом вашия телефон получи ъпдейт до Android 7.1.

 

Уверете се, че използва правилния акаунт

 

Ако имате множество Google акаунти, това е първия съвет, в който трябва да се вслушате. Уверете се че използвате правилния акаунт, който искате да върви с Google Assistant.

 

Google акаунта, който използвате ще разбира търсенията ви по-добре, а ако сте го настроили както трябва може да се свързва и с други приложения, които имате - например Google Photos.

 

Включете постоянното слушане за 'OK Google'

 

2dua45k.jpg

 

Задръжте Home бутона, за да пуснете Google Assistant, след което натиснете трите вертикални точки в горния десен ъгъл и отидете на 'Settings'. Ако плъзнете надолу по страницата и намерите секцията с опции за слушане за "OK Google", можете да пуснете опция, която позволява на асистента да реагира всеки път като кажете "OK Google".

 

Сега, телефона ви може да е заключен и да е в другия край на стаята и все още ще можете да го използвате ако кажете "OK Google". Имайте в предвид, че ще реагира и на гласовете на други хора.

 

Блокирайте или разблокирайте обидните думи

 

2l466b.jpg

 

Ако искате Google Assistant да се използва и от деца, може би искате да сте сигурни, че имате блокаж за обидни думи в търсенията. Ще го намерите в менюто с настройките на Google Assistant в раздела Voice.

 

Слабо вероятно е Google Assistant да почне да ви ругае, но ако ругатните са част от нормалния ви начин на говорене, може би ще е добре да изключите блокирането...

 

Кажи ми виц

 

34fhb82.jpg

 

Google Assistant има по-богата личност от предшественика си, а един от най-лесните начини да се уверите е да го помолите да ви каже виц. Е, по-скоро ще го погледнете странно, вместо да се разсмеете след като видите отговора му.

 

Пусни случаен музикален клип

 

Google Assistant е отличен начин за справяне със скуката - можете дори да го помолите да ви пусне случаен музикален клип и ще получите избор директно от YouTube.

 

Можете да гледате избраното видео само с едно натискане, а колкото повече пъти използвате опцията, толкова по-ясна представа ще си изгради асистента за вкусовете ви и ще почне да ви предлага по-добри избори в бъдеще.

 

Пусни ми игра

 

2psolkw.jpg

 

Още ли ви е скучно? Помолете асистента да поиграе някаква игра с вас и ще видите доста опции, но най-силно ви препоръчваме куизовете.

 

Ще можете да избирате между нормална или висока трудност, в зависимост колко сте уверени в себе си. Куизовете включват предмети като география, спорт, забавление и математика, така че има по нещо за всеки.

 

Променете името си

 

511qhs.jpg

 

Можете да накарате Google Assistant да ви нарича каквото си искате, включително Boaty McBoatFace.

 

Отидете в настройките и намерете опциите за персонализация на акаунта, след което сменете никнейма си там. Като говорите с Assistant можете просто да го помолите да каже името ви.

 

Кажете на Assistant че сте гладни

 

25q89x3.jpg

 

За да видите колко добре Assistant разбира простия естествен език, можете просто да му кажете, че сте гладни, при което той ще ви покаже ресторантите в околността.

 

Отваряне на приложения

 

Assistant може да отвори всяко приложение на телефона ви - просто трябва да кажете 'Open', последвано от името на приложението.

 

Работи и за приложения от трети страни, които не са направени от Google, така че можете да отворите всичко без дори да докосвате телефона.

 

Последващи въпроси

 

xdclmh.jpg

 

Запомнете, че няма нужда да повтаряте въпросите си като говорите с Assistant. Ако го попитате "what is a zebra?", след което искате да видите снимки на зебра, можете просто да му кажете "show me pictures".

 

Ще помни, че въпроса ви е бил за зебри и автоматично ще подбере изображения на такива, като поискате снимки. Можете дори да попитате за смешни снимки и ще видите селекция от Google Images.Също тагнете с една или повече от следните думи: Google, Google Assistant

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни