Към съдържанието


Снимка

Топ 50 мобилни приложения за работа (Част 2)

приложения работа

  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
1 отговор към тази тема

#1 F.P. Filipov

F.P. Filipov

    Добър

  • Administrators
  • 153 Мнения:

Публикувано 04 януари 2017 - 03:15

2cojwxt.jpg

 

WhatsApp (Безплатно) (Android / iOS)

 

WhatsApp е едно от най-популярните чат приложения, макар че не е само за лична употреба. То е доста удобно средство за комуникация и в бизнес среда, защото ви позволява да комуникирате с колегите си в реално време. Чрез Wi-Fi мрежата си можете да изпращате и получавате текстови съобщения, обаждания, изображения, снимки, клипове и гласови съобщения безплатно. Можете и да създавате и участвате в групови чатове, което е удобно за отборни срещи и разпределяне на задачи.

 

2z7o4ko.jpg

 

Konsus (Варираща цена) (Добавка за Slack)

 

Работещите на свободен договор винаги търсят още работа - като стане въпрос за това, Konsus може да е много полезно. Това е фрийлансърска платформа, работеща по заявка, базирана на приложението Slack, за което говорихме по-нагоре. Приложението разпределя проекти към най-талантливите свободни работници, според техните умения и наличие. Например, някой потребител може да поиска редакция по дадена PowerPoint презентация, или Word документ, като очаква работата да е свършена до другата сутрин. Има и отбор от проектови мениджъри, който е отговорен за преглед на работниците и уверяване, че проектите биват завършени в определените срокове.

 

4rypo9.jpg

 

Wolfram Alpha ($2.99) (Android / iOS)

 

Освен ако сте следващия Айнщайн, или имате много време за проучвания, може да ви е доста трудно да се справяте със сложни уравнения. Тук на помощ ви идва Wolfram Alpha - с помощта на огромна колекция от алгоритми и данни, то може да ви даде отговори и доклади относно почти всеки въпрос, не само относно математиката, но и относно широк набор от теми. Очевидно, няма как да получите нещо подобно безплатно. Освен началната цена, можете да плащате месечно и за допълнителна функционалност, ако се нуждаете от нея.

 

16l0a4w.jpg

 

Adobe Acrobat Reader (Безплатно) (Android / iOS)

 

Винаги е добра идея да имате под ръка PDF четец, а Adobe е вероятно най-добрия сред тях. Приложението Adobe Acrobat Reader, с което можете да се сдобиете безплатно и на Android и на iOS, ви позволява да редактирате и да добавяте коментари към PDF файлове. Ако имате Adobe акаунт, можете да се възползвате от допълнителни функции. Например, можете да конвертирате от PDF към различни други формати и да ги запазвате в облака. Има опция за свързване на приложението с Dropbox, а ако имате iPad Pro можете да използвате Apple Pencil за анотация на документи.

 

2r2lte1.jpg

 

Wave (Безплатно) (iOS)

 

Не всички бизнеси и свободни работници имат пари да плащат на секретари, въпреки че е важно всичко да се следи и да е в ред. Уеб-базираната секретарска платформа Wave, заедно с мобилните си приложения, е направена специално за малки бизнеси и индивидуални работници. Чрез нея можете да следите разходите си, да пращате и управлявате фактури, да сканирате касови бележки, да получавате експертни доклади и други - това няма да ви струва нито стотинка. Има различни приложения достъпни за различни работи на iOS (и едно за Android - Receipts by Wave), но имайте в предвид, че не можете да използвате приложението Payroll извън САЩ, или Канада.

 

rmp8bk.jpg

 

LinkedIn (Безплатно) (Android / iOS)

 

LinkedIn е като Marmite - или го обичате, или го мразите. Обаче, ако сте собственик на бизнес, или професионалист, си струва да си направите акаунт в платформата. Тя е общоприета като водещата световна социална медийна платформа за професионалисти и ви позволява да се свързвате с колеги, клиенти и други важни контакти. Още повече, това е страхотен начин да демострирате CV-то си и да търсите възможности за работа. LinkedIn си има сайт, разбира се, както и мобилни приложения за Android и iOS.

 

10xrbeh.jpg

 

Clear Timer (Безплатно) (iOS)

 

Ако имате 100 неща за вършене, ефективното управление на времето е необходимост. Имаме страхотно предложение какво можете да използвате за тази работа - приложението Clear Timer. Това е безплатно решение за таймер и хронометър, за да си помагате през целия ден. Можете да създавате колкото си искате персонализирани таймери едновременно, което е удобно в случай че имате един куп срокове за спазване в един и същ ден. Има удобен интерфейс, различни звуци и теми, както и таймери, които можете да пускате, паузирате и пренастройвате индивидуално.

 

11m7y2g.jpg

 

Microsoft Office Mobile (Безплатно) (Android / iOS / Windows Mobile)

 

Докато облачно-ориентираните услуги като Google Docs разтърсват бизнес сферата, трябва да дадем почитание и на смелия Microsoft Office. Този пакет с необходими офис инструменти е направо златен стандарт от години. Сега обаче можете да получите популярни програми като Word, Excel и PowerPoint под формата на мобилни приложения, позволяващи ви да разглеждате и редактирате документите си на мобилно устройство.

 

33csr4y.jpg

 

WPS Office 2016 Free (Безплатно) (Android /iOS)

 

Понякога е добре да имаме всичко на едно място. Относно инструментите за продуктивност, WPS Office предлага точно това. Представлява приложение от типа "всичко в едно", чрез което можете да създавате слайдове, презентации и документи. Поддържа се набор от често използвани файлови формати, включително тези на Microsoft Office. Можете и да получите облачна поддръжка от услуги като Google Drive и Dropbox.

 

1zpo56a.jpg

 

MailChimp (Безплатно) (Android / iOS)

 

Вероятно и преди сте чували за MailChimp, а ако досега не сте го пробвали, определено ви го препоръчваме. Това е един от най-добрите начини за управление на сложни мейлинг списъци и създаване на кампании по електронна поща - всичко това е безплатно. Можете да използвате услугата от настолен компютър, както и от мобилни приложения. Чрез приложенията за Android и iOS можете да управлявате списъците си, да добавяте нови абонати, да пращате кампании, чиито чернови сте подготвили на компютъра си, както и да разглеждате докладите си. Услугата е безплатна за до 2000 абонати и до 12 000 съобщения на месец - ако искате повече от това ще трябва да ъпгрейднете до платен акаунт.

 

j6lldf.jpg

 

Gmail (Безплатно) (Android / iOS)

 

Gmail е една от най-популярните и наппреднали услуги за електронна поща в света, а мобилните приложения за страхотни. Без значение дали сте свързани с Gmail или бизнес акаунт, можете да се възползвате от удобно приложение с много функции. Позволява ви да използвате до 5 акаунта едновременно, да получавате предвиждания при търсене, да четете мейли групирани в цялостни разговори по тема, да отговяряте на покани от Google Calendar от самото приложение, както и да пращате прикачени файлове.

 

24bwa3n.jpg

 

Newton Mail ($50 / година) (Android / iOS)

 

Вероятно имате няколко email акаунта на различни платформи, например за разделяне на лични и бизнес ползи. Ако случая е такъв, препоръчваме ви да си свалите мейл клиент, който събира всичките ви съобщения на едно място. Newton, познат преди като CloudMagic, е един от най-добрите. Достъпен е за смартфони с Android и iOS, смарт-часовници и таблети, като предлага различни полезни функции. Те включват приспиване, изпращане по-късно и отмяна на изпращането. Приложението работи с Gmail, Exchange, Yahoo Mail, Outlook, iCloud, Google Apps, Office 365 и IMAP акаунти. Ако искате да изпробвате услугата, има безплатна 14-дневна пробна версия.

 

35ckdmo.jpg

 

LastPass (Безплатно) (Android / iOS)

 

В днешно време покрай разнородните кибер-заплахи е важно да използвате силни пароли за своите лични и бизнес акаунти. Обаче, може да се окаже доста трудно да създавате и помните голямо количество различни пароли, особено ако са много сложни и дълги. LastPass генерира сигурни пароли, удобни за бизнес полза и ги запазва - всичко това в едно и също приложение. Функционалността му поддържа и браузърите, така че можете да попълвате формуляри и детайли за вписване автоматично, без да се налага да използвате отделна услуга, като вградените в Safari или Chrome.

 

2rzf0wn.jpg

 

Expensify (Безплатно) (Android / iOS)

 

Вкарването на финансиите ви в ред е вероятно сред най-важните неща, като стане въпрос за управление на бизнес, поради очевидни причини. Expensify прави управлението на финансиите ви по-лесно. То запазва касовите ви бележки, следи различни разходи и други неща, след което генерира сложни финансови доклади. Има и функция, която ви позволява лесно да пращате доклади на шефа си, в случай че работите в някое финансово отделение. Безплатния акаунт има определени ограничения - максимум 10 броя SmartScan на месец, например. Ако искате повече от това се налага да минете към платен абонамент.

 

mwplap.jpg

 

Uber (Безплатно) (Android / iOS)

 

Ако работите в голям град като Лондон и нямате собствена кола, вероятно използвате рейс, метро, или такси. Uber може да ви помогне да спестите време и пари. Приложението позволява да си осигурите сравнително евтин транспорт за няколко минути, без да се налага да правите резервации, или да чакате таксита. Uber вече е достъпно в много от големите градове по света.2ytzeb6.jpg

 

Apple Pay (Безплатно) (iOS)

 

Имате ли Apple устройство? Ако да, Apple Pay е добра бизнес опция, която прави различните плащания много по-лесни, благодарение на NFC технологията. А чрез биометричния логин чрез скенера за пръстови отпечатъци, можете да сте сигурни че само вие можете да правите разплащания чрез услугата. Повечето големи банки и вериги от магазини почнаха да поддържат тази опция. Apple са сформирали партньорства и с Visa, MasterCard, Amex и подобни.

 

scublg.jpg

 

Genius Scan (Безплатно) (iOS)

 

За съжаление, iOS засега не предлага функционалност за създаване на PDF документи от снимки. Тук на помощ идва Genius Scan. Безплатно е за сваляне и употреба, като ви позволява сами да си генерирате PDF документи чрез камерата на смартфона. Има голям набор от опции и настройки, които ви помагат да постигнете възможно най-добрите резултати, включително осветеност и позиция на камерата. Можете да изпращате готовите документи чрез SMS, email, или чат приложение, както и да ги експортирате в услуги като Google Drive, Dropbox, или Evernote.

 

30c6qu1.jpg

 

Duolingo (Безплатно) (Android / iOS)

 

Ако имате някаква международна роля и постоянно пътувате, вероятно ще се сблъскате с много различни езици. Duolingo ще ви помогне да ги научите, за да можете да впечатлите партньорите си в чуждите държави. Използва подхода с картички и покрива езици като испански, английски, френски, немски, португалски, италиански, ирландски, холандски, датски, шведски и английски. Всичко това можете да използвате безплатно.

 

11aiwao.jpg

 

Hopper (Безплатно) (Android / iOS)

 

На много бизнесмени им се налага редовно да уреждат срещи в чужбина, а пътуването не е евтино. Hopper ви помага с намалянето на тази разходи като анализира билиони полети всеки ден, за да предвиди как ще се сменят цените и да ви даде съвет дали да купувате, или да изчакате малко. Приложението постоянно следи най-добрите сделки и ви уведомява кога е подходящо да купите билет. Можете да спестите до 40% от цената на следващия си полет.

 

33lpb91.jpg

 

MyFitnessPal (Безплатно) (Android / iOS)

 

За да поддържате продуктивен живот ви се налага да поддържате здравето си, което може да се постигне чрез стабилно количество физически упражнения и правилно хранене. MyFitnessPal ви подпомага да влезнете във форма, докато се справяте със зает работен и домашен живот. Това е едно от най-развитите приложения по света за следене на калориите и организиране на диета, което има база данни от над 5 000 000 храни. За да проверите дадено ястие, или напитка, можете просто да го сканирате с камерата на смартфона си и ще видите информация от базата данни. Свързва се и с устройства и услуги като Fitbit, Apple Health, Jawbone Up, Runkeeper, MapMyFitness и Strava.

 

eunjgh.jpg

 

Google Chrome (Безплатно) (Android / iOS)

 

Google Chrome е най-популярния уеб браузър в света от доста време, така че е логично да го имате на устройството си с Android или iOS. Мобилното приложение е бързо, лесно за използване и пълно с функции. За начало, то се синхронизира със всичките ви устройства, като запазва търсенията и отметките ви. Можете да търсите и чрез гласа си, да отваряте колкото си искате раздели, да използвате режим Инкогнито за сърфиране без да се записва история в браузъра, както и да четете уеб страници на който и да е език.

 

2csi82g.jpg

 

PhotoMath (Безплатно) (Android / iOS)

 

Освен ако не сте експерт в математиката, разбирането и решаването на сложните уравнения и суми може да е доста трудна работа. PhotoMath може да ви спаси живота, тъй като ви позволява да решавате проблеми и да виждате отговори само с една снимка - само извършва всичките трудни сметки и дори ви показва решението стъпка по стъпка. Разбира се, това е леко нечестно, но пък е доста удобно. Вече имате начин да разпределяте сметката в ресторанта без да използвате калкулатор или да пържите мозъка си.

 

xql3if.jpg

 

Dropbox (Безплатно) (Android / iOS)

 

Ако търсите надеждна облачна услуга за съхранение на данни, Dropbox е стабилен избор. Позволява ви да съхранявате и изпращате снимки, документи, видео и други файлове от всякакви устройства. Можете да преглеждате файловете си дори докато сте офлайн, като те винаги ще са синхронизирани между всичките ви устройства. Има и възможност за създаване и редакция на Microsoft Office документи от смартфона или таблета. Приложението е безплатно, но има допълнителни вътрешни покупки за увеличаване на мястото за съхранение, например до 1TB ако се нуждаете от толкова.

 

20a2ewy.jpg

 

Skype (Безплатно) (Android / iOS)

 

Не можете да победите Skype ако си търсите инструмент за видео-конференции - достъпно е едновременно на iOS и Android, както и през мрежата и на настолни машини. Самото приложение е напълно безплатно и ви предлага работа със съобщения, гласови и видео обаждания. Перфектно е за бизнес срещи, тъй като можете да добавите до 25 човека в груповите разговори. Освен това, можете да споделяте снимки, видео съобщения, местоположението си и емотиконки вътре в самите чатове. Дори има приложение за Apple Watch, което ви позволява да сте в крак със всички, дори като не можете да прибегнете до телефона си.

 

iwrz0k.jpg

 

MindNode ($10) (iOS)

 

Правенето на логически схеми е страхотен начин да запомните и реализирате идеите си, което е важна част от поддържането на продуктивността. MindNode е приложение за iOS, направено точно за тази цел. Инсталирайте приложението, пуснете го и вие, заедно с вашите колеги, ще можете да скицирате идеи за отрицателно време. Можете да увеличавате и размера на платното, за да има повече място за драсканици, като можете и да добавяте снимки. Щом сте готови, можете да експортирате творенията си, или да ги запазите за друг път.#2 rokli99

rokli99

    Потребител

  • Members
  • 2 Мнения:

Публикувано 05 март 2017 - 08:25

Благодаря за информацията :) Доста от тях не ги бях чувал.Също тагнете с една или повече от следните думи: приложения, работа

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни