Към съдържанието


Снимка

Зареждане с не apple кабел или адаптор, възможна повреда?


  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
1 отговор към тази тема

#1 ProstoAZ

ProstoAZ

    Потребител

  • Administrators
  • 10 Мнения:

Публикувано 20 януари 2014 - 12:06

Не знам дали това е правилното място, но имам следния въпрос:

 

Възможно ли е на iPhone5 да му стане нещо от не оригинално зарядно/кабел? 

 

В началото си мислех, че и айфон си е като всеки андорид телефон. Зареждаш отвсякъде, стига да имаш един усб кабел. Бързо видях обаче, че не е така. Че има еди какви си специални кабели и еди какви си специални и оригинални адаптори на ябълката.

 

Онзи ден си взех кабела и пуснах да се зарежда от служебния компютър, който е доста старичък. Зареждането почти не вървеше, ставаше много бавно. Затова взех адаптор преходник, който се включва в контакта и просто сложих моя кабел. 

 

Телефонът се зареди бързо, както обикновено, но като го пипнах, се опарих дори през карбо калъфа. Беше като котлон, грееше отвсякъде и пареше адски. Веднага го изключих и му отне поне 5 минути да поизстине толкова, че да е с моята топлина - някъде около 37 градуса. 

 

Замислих се, такова нагряване, може ли да даде проблеми, ако не сега веднага, то в бъдеще? Нещо да се е стопило, опасно ли е по някакъв начин?

 

Благодаря:) #2 Adamov

Adamov

    Администратор

  • Administrators
  • 64 Мнения:
  • LocationРазлог

Публикувано 20 януари 2014 - 09:22

Чак нещо да се е стопило, не :) Желателно е обаче да се купуват оригинални (качествени продукти) за да се избегнат евентуални проблеми, които не са изключени. Имало е случаи, в които некачествени кабели са повреждали безвъзвратно устройството. А иначе зареждането от компютър, макар и стар, не трябва да представлява никакъв проблем.

MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни