Към съдържанието


Снимка

Как да изберем кой бекъп метод е подходящ за нас - iCloud или iTunes.


  • Моля, влезте в системата, за да отговорите
Няма отговори в тази тема

#1 Adamov

Adamov

    Администратор

  • Administrators
  • 64 Мнения:
  • LocationРазлог

Публикувано 21 януари 2014 - 12:17

В тази статия ще се опитам да ви помогна в избора на метод за бекъп. Ако някога сте се чудили кой метод (iTunes или iCloud) е за вас, със следващите редове ще се опитам да дам отговор на тези ваши въпроси. Всеки един от двата метода си има своите предимства. Ако питате масата потребители, кое е по-добре, може би почти всички ще ви кажат, че това е бекъпа на iCloud.

 

Кога бекъпа на iCloud e най-добрият вариант?!

 

Бекъпа на iCloud е удобен и надежден начин за бекъп на вашето устройство безжично и автоматично и без нуждата от връзване към компютър. Този метод определно е за вас ако:

 

- предпочитате бекъпа да става атоматично, когато устройството е вързано към wi-fi мрежа и включено към източник на ел.енергия.

- желаете да възстановявате информация по всяко време и от всяко място при наличието на wi-fi мрежа.

- не свързвате вашето устройство към Мак или ПС редовно.

- не притежавате компютър.

- искате автоматично бекъп решение, което да използвате заедно и с iTunes backup

 

*iCloud Backup не прави бекъп на музика, филми или ТВ програми, които не сте закупили от iTunes Store, или всякакви епизоди, аудио книги или снимки, които сте синхронизирали чрез компютъра си. iCloud Backup ще възстанови музиката, филмите и приложенията, които сте закупили от iTunes и App Stores. Предишни покупки може да не бъдат налични ако вече не са в iTunes Store, App Store, и iBooks Store.

 

 

Кога бекъпа на iTunes e най-добрият вариант?! 

 

За по-голяма сигурност можете да използвате iTunes и iCloud методите едновременно. Всъщност тук трябва да отбележим, че iCloud методът не изключва напълно бекъпа през iTunes, просто спира неговото автоматично изпълнение. Дори да сте избрали iCloud бекъпа, можете да направите такъв и в iTunes по всяко едно време, когато пожелаете.

 

Свържете устройството към компютъра, след което изберете File > Device > Back up. Изчакайте прецедурата да завърши! Воала :) Нашият съвет е, да правите бекъп в iTunes поне един път седмично или по-често в зависимост от това, колко важна информация имате. Колкото по-често правите бекъп, толкова по-спокойно ще спите.

 

Ето и един малък трик: Ако използате iCloud и iTunes бекъп заедно, и желаете бекъпа и възстановяването на/от iCloud да стават по-бързо, можете да изключите iCloud за големи файлове. Примерно: Ако имате доста снимки, които да речем са около 15 GB ще бъде разумно да не ги бекъпвате на iCloud защото те вече са автоматично архивирани в бекъпа на iTunes. Настройките за iCloud бекъпа можете да промените от тук: Settings > iCloud > Storage & Backup > Manage Storage > Backups > Backup Options. Тези неща, които забраните ще бъдат архивирани само когато правите ръчен бекъп през iTunes.

 

 

 


MacBook Pro 2011 15" Hi-res Quad Core i7 2.2GHz 16GB Ram 256SSD
iPhone 6 Plus 16GB Silver (Telenor)
http://www.facebook....amovphotography

0 Потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни