Трикове за Google Assistant – 17 функции, за които може би не знаете
fitbit

Сподели на приятел
116

Несъмнено сте се възползвали от много трикове за Google Assistant, на които гласовият помощник на Google е способен – от настройване на аларми до извършване на изчисления и търсене на дефиниции. Но броят на функциите, с които разполага Google Assistant, непрекъснато нараства и има някои, които досега може да не сте узнали.

Както винаги, трябва да започнете с „hey Google“ или „OK Google“ пред всяка от тези команди. Ето с какво можете да продължите.

 

 1. Направете екранни снимки

Едно просто „take a screenshot“ и Google Assistant ще направи незабавна екранна снимка на вашето Android устройство. Но все още не можете да използвате тази команда на другите устройства, съвместими с Google Assistant.

 

 1. Пуснете си подкаст

Както всяка друга компания, Google се интересува от подкасти. Можете да кажете „play the latest episode from…“, последвано от името на подкаста, и да започнете да слушате.

 

 1. Трикове за Google Assistant за снимките ви

Когато отворите Google Photos на телефон Pixel, можете да кажете на Google Assistant „show me pictures of… “ някое място, след което да добавите „the ones at…” и конкретна забележителност. Примерът, който Google дава, е „show me New York pictures” и после „the ones at Central Park”. Можете да коригирате командите, за да съответстват на вашите лични пътувания и колекции от снимки.

Трикове за Google Assistant 1

 

 1. Проследявайте тренировките си

Wear OS може да не е най-популярната платформа за интелигентни часовници в света, но има тясна интеграция с Google Assistant. Можете да използвате команди като „track my run“ или „start a bike ride“, за да започнете да записвате бягането или колоезденето си, без да докосвате часовника.

 

 1. Гледайте видео

Можете да кажете на Google Assistant да пусне определени филми, предавания или типове видеоклипове в Netflix или YouTube. Просто кажете „play…“ и след това какво искате да гледате и на кое приложение. Това работи с Android TV и Chromecast, както и с Android телефони и таблети.

 

 1. Намерете телефона си

Следващият от нашите трикове за Google Assistant работи с интелигентните колонки и дисплеи с Google Assistant. Кажете „find my phone“ и телефонът ви ще започне да звъни, дори ако е включен на режим без звук. За целта обаче е нужно да е телефон с Android, влязъл в същия акаунт в Google като вашия високоговорител или дисплей.

 

 1. Трикове за Google Assistant за управление на приложенията

Google Assistant може да взаимодейства с множество приложения на Android, включително Mint, Instagram, Outlook, Discord и Spotify. Можете да използвате команди като „search for candles on Etsy“ или „send money in Venmo“, за да си спестите докосвания на екрана. Използвайте командата „show my shortcuts“, за да видите всички налични приложения, които сте инсталирали.

Трикове за Google Assistant 2

 

 1. Прочетете статии в мрежата

Още един от удобните трикове за Google Assistant – ако използвате Google Chrome на Android, можете да отворите страница, да кажете на Google Assistant „read it“ и той ще я прочете за вас.

 

 1. Пуснете таймер за снимане

Това е един от любимите ни трикове за Google Assistant, който работи с телефони с Android. Просто кажете „take a photo in five seconds“ или „take a selfie in 10 seconds“, за да накарате обектива да щракне в точния по-късен момент.

 

 1. Помнете всичко

Дългосрочната памет на Google Assistant може да е леко кошмарна от гледна точка на  поверителността, но пък ще ви помогне да следите къде си оставяте вещите. Кажете му например „remember that my spare keys are in the filing cabinet“ и когато по-късно попитате „where are my spare keys?“, ще получите правилния отговор. Можете да го накарате да запомни всякаква информация, като например коя е любимата торта на приятелката ви или какъв е номерът на вашето шкафче.

 

 1. Чуйте животински звуци

Знаете ли, че има и образователни трикове за Google Assistant? Един от тях е особено забавен и за децата, и за възрастните – слушането на животински звуци. Попитайте например „what does an elephant sound like?” или изберете някое друго животно. Асистентът може да продължи да избира животни сам, ако е необходимо.

Трикове за Google Assistant 3

 

 1. Трикове за Google Assistant за приятно заспиване

Един от онези трикове за Google Assistant, за които вероятно не сте се досетили, е свързан с таймерите и музиката. Можете да комбинирате двете неща, ако се унасяте в сън. Просто кажете на Google Assistant „stop the music in …“ и изберете след колко време музиката, която слушате, да спре.

 

 1. Управление на много говорители едновременно

Ако имате куп високоговорители и дисплеи на Google Nest около дома, то можете да изпратите съобщение до всички тях наведнъж. Просто кажете „broadcast“ и след това – съобщението си.

 

 1. Играйте на ези-тура или хвърлете зарове

Поискайте от Google Assistant „flip a coin” или „roll a die” и ще можете да поиграете с приятна анимация на определени устройства.

 

 1. Създавайте и редактирайте списъци

Друг начин да се възползвате от страхотните трикове за Google Assistant е да създавате списъци. Ако например имате списък за пазаруване, можете да кажете „Add eggs to my shopping list“ и след това да го чуете целия наведнъж с гласова команда „What’s in my shopping list?“

 

 1. Изтривайте гласови записи

Можете да изтриете гласовите записи, които Google Assistant е направил, чрез страницата на вашия акаунт в Google в мрежата. Но можете да го направите и чрез самия асистент с команди като „Delete the last thing I said to you“ или „Delete everything I said to you last week.”

 

 1. Изключете звука на телефона си

Този от триковете за Google Assistant е предимно за последните телефони Pixel, но все пак е добре да го знаете. Кажете на Google Assistant „turn on Do Not Disturb“, за да включи тихия режим, като използва по подразбиране текущите ви настройки.

 

 

Източник: gizmodo.com

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.