Как да изберем най-добрият модел iPad
fitbit

Сподели на приятел
3 517

Как да изберем най-добрият модел iPad несъмнено може да бъде доста объркващо начинание. Наличието на много модели с различни и едновременно сходни характеристики прави тази задача доста сложна.

как iPad

Има 5 различни актуални модела. От Apple ни предлагат 9.7-инчовият iPad, новият 7.9-инчов iPad mini, новият 10.5-инчов iPad Air, 11-инчовият iPad Pro и 12.9-инчовият iPad Pro. За щастие може да избираме не само от тези пет опции. В следващите редове ще разгледаме основните характеристиките на всеки един от изброените таблети.
Всеки от тях е наистина добър по свой собствен начин, но е важно да намерите правилния за вас.
Какво означава правилния? Правилният размер, правилната цена, точните функции, които ще са ви нужни. Колкото повече знаете за всеки модел iPad преди закупуването, толкова по-добре. Така че, нека разгледаме предимствата и недостатъците, като започнем с най-достъпния вариант.

iPad (2018)

• Конектор : Светкавица
• Размер на екрана : 9.7 инча
• Опции за съхранение: 32GB, 128GB
• Изход за слушалки: Да
• Удостоверяване: Touch ID

9.7-инчовият iPad на Apple е един от най-достъпните начини да се сдобите с добър таблет на добра цена. Този модел е идеален за гледане на филми благодарение на 9.7-инчовия Retina дисплей с резолюция 2048 x 1536 пиксела . Двата модела iPad (2018) И iPad mini са единствените модели iPad, които нямат Smart Connector.  Хардуереният конектор, който улеснява свързването на клавиатура. Въпреки, че е оборудван с A10 Fusion процесор, който може да открием в iPhone 7 и iPhone 7 Plus, може да очакваме доста прилична скорост. Батерията може да издържи до 10 часа с едно зареждане зависи от това, за което използвате устройството.
В сравнение с предшественика си – iPad (2018)  предлага поддръжка за Apple Pencil, което и най-голямото му предимство. Този модел iPad бе първият извън iPad Pro серията, който поддържа Apple Pencil.

iPad Mini (2019)

• Конектор : Светкавица
• Размер на екрана : 7,9 инча
• Опции за съхранение: 64GB, 256GB
• Изход за слушалки: Да

• Удостоверяване: Touch ID

IPad mini е насочен към потребители, които търсят таблет, който е малко по-малък по размер от другите възможности, които предлага Apple. Този модел има 7,9-инчов дисплей и макар и да не е джобен размер, за повечето той се смята за междинен вариант между телефон и таблет. Ако обичате да четете, гледате филми или да играете игри и искате нещо по-голямо от телефона си, но по-малко от лаптоп, това е добър вариант.
Най-новата версия има A12 Bionic процесор. iPad mini също поддържа първо поколение Apple Pencil. И също като iPad (2018) няма Smart Connecter, така че ще трябва да използвате Bluetooth за сдвояване на клавиатура. Това са незначителни подробности, които дори не могат да се отбележат като проблеми. Но за доста от потребителите те са от значение.

как iPad

iPad Air (2019)

• Конектор : Светкавица
• Размер на екрана : 10.5 инча
• Опции за съхранение: 64GB, 256GB
• Изход за слушалки: Да

 

Новият iPad Air е подобен на предишното поколение iPad Pro по няколко характеристики. Първо – екранът на iPad Air е 10,5 инча спрямо 9,7-инчовите дисплеи, които са характерни за по-старите модели на Air. Той също така поддържа по-стария Pro True Tone дисплей, който автоматично настройва своята цветова температура към околното осветление.Наличието на Smart Connector улеснява свързването на клавиатура.
Подобно на по-евтините опции – iPad, Air все още е ограничен до първото поколение Apple Pencil. И докато много от функциите, които се намират в по-стария iPad Pro, са стигнали до новия Air, настройката на четириядрения говорител не е. iPad Air има два говорителя. Ако това ви притеснява, трябва да разгледате като опция малко по-стария 10,5-инчов iPad Pro на Apple, който има четири говорителя и дисплей ProMotion с по-висока честота на опресняване.

iPad Pro (2018)

• Конектор : USB-C
• Размер на екрана : 11-инчови или 12.9-инчови опции
• Опции за съхранение: 64GB, 256GB, 512GB, 1TB
• Изход за слушалки: Не
• Удостоверяване: Face ID

Липсата на рамка на дисплея на iPad Pro напомня на iPhone X. По сходен с iPhone X начин, iPad Pro удостоверява самоличността ви с Face ID вместо Touch ID тъй като няма home button.
Както 11-инчовите, така и 12.9-инчовите модели имат True Tone дисплей. Той адаптира цветовата температура на екрана към светлината във вашата среда. Както и функцията ProMotion. Подобно на iPad Air и iPad Pro от предишно поколение, iPad Pro има Smart Connector, така че лесно можете да свържете клавиатура на Apple. Таблетът има четири високоговорителя и поддържа второто поколение Apple Pencil.
Може би най-голямата разлика между iPad Pro и другите iPad-и е, че той използва USB-C вместо Lightning. Ако разполагате с устройства и аксесоари, които се свързват с Lightning, ще бъде леко неприятно за вас. Ако обаче това е първият ви iPad или ако досега сте използвали устройство с Android, USB-C е добър вариант за вас.
По отношение на производителността, както 11-инчовите и 12.9-инчовите iPad имат A12X Bionic процесор, който е стъпка напред пред A12 Bionic, който се намира в другите iPad-и на Apple. Отчитаме и липса на изход за слушалки.

Как iPad

Това е малка част от характеристиките, които са водещи при избора ви на устройство.

 

Посетете блога ни за повече статии.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.