Как да инсталирате приложение за Android, което не може да намерите в Google Play
fitbit

Сподели на приятел
3 059

Как да инсталирате приложение за Android, което не може да намерите в Google Play.

Голяма част от приложенията, които използвате в ежедневието си може да откриете в  Google Play Store. За разлика от iOS обаче, Android ви дава възможност да инсталирате приложения от други сайтове. Понякога тази възможност може да бъде много полезна.

Ако например търсите приложение, което не е възможно да бъде изтеглено във вашата страна. Или може би искате да получите актуализация на приложение, която все още не е налична за вас. Може дори да искате да намерите по-стара версия на приложението ако скорошната актуализация, която сте инсталирали се окаже проблемна.

Ето как може да се случи това.

Бъдете внимателни от къде изтегляте приложения

Първо  предупреждение – най-добре е да ограничите изтегляне на приложения от съмнителни сайтове колкото е възможно повече. Противно на общоприетото схващане, Android  действително сканира приложения, изтеглени от източници на трети страни. Следователно, шансовете ви да попаднете на приложения със „съмнителен” произход е голям когато използвате различно приложение от Google Play.

Така че използвайте източници на трети страни само когато е необходимо и само когато сте сигурни, че изтегляте от място, което е надеждно.

Намиране и изтегляне на приложение

  • Отворете APKMirror.com в браузъра на телефона си. Съществуват многобройни неофициални сайтове за приложения за Android, но този се управлява от същите хора, които управляват блога на Android Police . В него всички приложения се проверяват, за да бъдат публикувани само тези от тях, които са надеждни.

как дакак дакак да

 

  • Прегледайте колекцията на сайта или използвайте полето за търсене в горната част, за да намерите и изберете желаното от вас приложение.
  • Ако приложението има няколко налични версии, ще ги видите по номера на версията и датата на издаване. Изберете желаната версия, след това докоснете името на файла (под заглавието “Изтегляне”) и докоснете червения бутон “Download APK” в долната част на следващата страница.
  • Телефонът ви ще ви предупреди за рисковете от инсталирането на неизвестни приложения и ще ви подкани да разрешите изтеглянето. Натиснете бутона „OK“, за да продължите.

как даandroid

Инсталиране на приложението

  • Потърсете в панела за известия потвърждението, че изтеглянето е завършено. Докоснете известието, за да започнете инсталацията.
  • Телефонът ви ще поиска да разрешите инсталирането на неизвестни приложения или на ниво система, ако използвате по-стара версия на Android или само за браузъра ви, ако използвате Android 8.0 (Oreo).  Изберете „Настройки“ в това поле и след това активирайте превключвателя на екрана, който се появява.

как даandroidкак да

  • Натиснете бутона Назад и ще видите поле за потвърждение, че искате да инсталирате приложението – ново или актуализация, ако вече имате инсталирано приложението. Докоснете „Инсталиране“.
  • След като инсталацията приключи, ще видите екран за потвърждение. Можете да отворите приложението си от този екран или като намерите неговата икона в на началния екран при останалите приложения.

androidкак да

 

 

Повече интересни статии четете в блога ни.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.