Най-добрите начини за архивиране на снимки
fitbit

Сподели на приятел
2 202

 

Създайте безопасно хранилище за вашите снимки.

Дигиталната фотография има много предимства пред традиционните филмoви ленти. Но за съжаление сигурността не е основното им свойство. За разлика от негативите цифровите изображения могат да бъдат загубени завинаги. При повреда на твърдия диск или дори случайно изтрити с няколко щраквания на мишката. Ето няколко начина, по които можете да сте сигурни, че тези цифрови спомени не изчезват пред очите ви.

 

  1.  Запазване на носители, които могат да се записват

SD картите, компактдисковете и DVD дисковете могат да бъдат чудесен начин за архивиране на вашите снимки, но усложненията идват при малкото пространство за запис на хилядите снимки. Изведнъж може да се окажете със секция с електронни носители пълни със снимки.

Това може да се случи особено при работа със SD карти или купчина записани CD и дори DVD.

Това не само означава, че нещата се смесват, но също така се губят или повреждат.

Записването на снимките е добре като краткосрочно решение, може да не се превърне в дългосрочно.

 

  1. Запазване на външно устройство

Споменете „външно устройство“ и повечето хора веднага ще се сетят за самостоятелен харддиск, свързан чрез USB към вашия компютър. В който можеда копирате и записвате файлове. Въпреки че това е идеален начин за съхранение на резервни копия, предупреждението е, че твърдите дискове могат да се повредят .

Твърдите дискове (SSD) са по-стабилни, но са доста по-скъпи. Надеждността им  е основен плюс.

Но винаги трябва да стои включен в компютъра ви. Може да не искате да използвате ограничения си брой USB портове с винаги включена външна памет.

В това отношение USB флаш устройството вероятно е по-простото решение, тъй като не само че не се изискват постоянно да е включен в USB порта.

Друг плюс USB флаш устройствата обикновено са сравнително евтини, като предлагат голямо пространство за съхранение.

снимки

 

 

  1. Архивирайте снимки в облак

Ако случайно сте човек, който не е много активен относно запазването на добро архивиране на цифрови снимки, синхронизирането им в облака е чудесен начин за съхранение. Съществуват безкрайно разнообразие от сайтове, които предлагат този вид  услуги, а много от тях предлагат и големи количества безплатно или евтино съхранение.

Някои от по-популярните опции включват Dropbox, Google Drive, Microsoft OneDrive, MediaFire и Bitcasa. Много от тях предлагат мобилни приложения, които могат да бъдат конфигурирани автоматично да архивират снимките ви.

 

photos

 

  1. Разпечатайте ги 

Освен ако хобито ви не е скрапбукинг или сте израснали в поколението на Fotomat, отпечатването на хиляди цифрови снимки може да изглежда като загуба на пари, време и дървета. Само защото сега сме толкова влюбени в снимки без хартия, може да дойде моментът, в който може да предпочетете да докоснете спомените си. Те са копие, което може да се използва за сканиране обратно в компютъра, в случай, че има проблем в цифровата ви памет и се изтрият.

 

  1. Архивирайте на няколко места

И не на последно място, не можем да подчертаем достатъчно важността на архивирането на вашите цифрови снимки (и докато сме на това, и видеоклиповете). Много потребители дори не си правят труда да отпечатват своите снимки, тъй като лесно могат да носят цели колекции на смартфон или таблет. Тези файлове на практика са ваши „негативи“ и трябва да се третират като такива.

 

Просто не забравяйте да правите резервно копие на вашия архив на всеки няколко години. В случай че оригиналното устройство реши да се срещне със своя производител!

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://www.techradar.com