Приложения за комуникация по време на изолация
fitbit

Сподели на приятел
1 907

Приложения за комуникация по време на изолация

В следващата статия ще спрем вниманието си на промените, които настъпват в сегашния момент на изолация. Безспорно животът ни, както и този на другите около нас претърпя промени в последните дни. Но това не бива отклонява хората от ежедневните им задачи и да ни изолира напълно. В момент като този различните приложения за срещи и комуникация са много добра алтернатива на реалните срещи.

В статията ще разгледаме няколко приложения, които ще ни помогнат да останем вкъщи и същевременно да поддържаме комуникация с близки и приятели от близо и далеч. Избрали сме малко по-различни от тези, които знаем като най-комерсиални.

Ето и нашите интересни идеи

VidCo

Приложения

На първо място спираме погледите си върху едно ново приложение, една възможност, която идва от България. Изцяло нова опция както за професионални, така и за любителски видео уроци, видео заседания, срещи с приятели лесно и удобно – директно от браузър. Без нужда от инсталиране на приложение. За безупречна аудио и видео връзка екипът препоръчва да използвате Google Chrome, Mozilla Firefox и Brave Browser, но Vidco работи отлично и от Safari, Microsoft Edge и Maxthon.

Във времена на извънредно положение и върлуващ  вирус, екип от разработчици си задава въпрос с какво може да бъде истински полезен на обществото. След известен момент на проучване на определен обсег от съществуващи проблеми, всички са единодушни –  комуникацията. Приложенията за комуникация, безспорно са най-ползвани в момента.

В момент, на физическа изолация, всички ние имаме нужда от комуникация. Резултатът е налице  инструмент, който да свързва всеки, с когото си поиска, с няколко клика на мишката, без сложни инсталации и регистрации. Така се ражда и идеята за VidCo.

Голям плюс за потребителите от всички възрастови групи е това, че целият интерфейс е на български. Хората имат възможност бързо и лесно да се свързват с близки и роднини. И не на последно място продуктът е създаден от български екип. Те наблягат на бързата връзка, с която разполага територията на България, както и качеството, на което имат възможност да се наслаждават потребителите.

VidCo е свързан директно към най-големият TIER в света – TIER 1. На този линк  може да разберете какво е TIER или да получите повече информация.  Накратко казано – от София до Ню Йорк се стига само през една мрежа, което прави платформата една от най-бързите в света. Без значение дали сте в Панагюрище, София, Ню Йорк или Малдивите.

Използвайте VidCo за пръв път тук. Бързо, лесно, удобно и практично. Без излишни инсталации и затруднения. Само няколко клика делят теб, от успешният старт на твоя видео разговор.

Zoom 

Приложения

Едно от най-нашумелите приложения в последно време. Добро приложение за работни срещи и срещи с приятели. Плюсовете, които предлага на потребителите е споделяне на екрана. Прложението предоставя възможност за индивидуални срещи, които са предварително планувани. Индивидуален номер или линк, който потребителите да използват, за да се присъединят към дадена среща или онлайн събитие. Zoom ни дава възможност за разделение на екрана на  огромен брой квадратчета, които са разположени в няколко слайда в зависимост от броя на потребителите. Има възможност и за запис на събитие.

За много компании Zoom е платформата, която използват за видео срещи. Наред със стандартното видео и аудио Zoom е снабден и с полезни функции, които го правят идеален за организиране и провеждане на срещи с работни екипи. Имате възможност да споделяте екрана си, да изпращате съобщения до група хора и дори да изпращате файлове и снимки от избраната от вас облачна услуга.

Можете да използвате Zoom под формата на приложение за iOS и Android или от вашия работен плот или браузър. Трябва да споменем обаче, че настолната версия на Zoom определено  е по-удобна. Стартирането на среща също е добавка – само с едно натискане на бутон може или да генерирате връзка, която да изпратите до приятелите си, или да въведете имейл адрес, за да изпратите връзката директно във входящата поща на някого.

Като всяко друго приложение и това си има минуси. Един от тях е, че е доста усложнено за хората, които не са на „ти” с техниката ще представлява трудност.

Въпреки това, това не е най-добрата услуга, ако се опитвате да останете свързани с приятелите си. Обажданията са неограничени ако просто искате да се обадите на ваш приятел, WhatsApp или FaceTime, вероятно е по-добрата алтернатива. Интерфейсът на приложението не е изграден за бързи разговори и не е никак опростен. Трябва или да дадете на някого своя 10-цифрен личен идентификационен номер за среща или да изпратите връзка.

 

Google Hangouts

google

Едно доста подценявано и позабравено приложение. То осигурява добър баланс както за работещите, така и за тези, които търсят социални контакти. Несъмнено голям плюс се явява това, че софтуерът е лесен и достъпен за използване както на мобилни, така и на настолни устройства. Има различни опции, които биха били полезни за бизнеса, за осъществяване на срещи и конференции.
Има две версии на Google Hangouts, които могат да объркващи за потребителите. Когато искаме да изтеглим приложението трябва да изберем версията, от която се нуждаем.

За да не се опитвате да се присъедините към работна среща от грешно приложение – Hangouts Meet е корпоративната версия за бизнеса, докато Hangouts Chat е потребителската версия на Hangouts, използвана за връзка с приятелите ви.

Наличието на двете платформи означава, че Google е постигнал добър баланс между нуждите на бизнеса и потребителите, които искат да се срещат с приятелите си. Hangouts Meet изисква абонамент за G-Suite. Това ви позволява да се свързвате с до 250 души наведнъж с разширения абонамент и истински бонус от това е, че се свързва безпроблемно с G-Suite, така че всички покани от календара ще бъдат изпращани направо във вашата пощенска кутия с връзка за присъединяване срещата.

Google пусна безплатна версия за срещи и записи до края на юни, за да помогне на потребителите по време на кризата с Covid-19. Приложенията са далеч по-лесни за използване на мобилни устройства и таблет, отколкото Zoom . Това, което е предимство на Google Hangouts е, че е по-забавно от Zoom. Hangouts има емоджи, стикери и GIF файлове. Минуси, които не може да не отбележим са, че приложението изисква акаунт в Google, за да се направи среща. Различните приложения също може да са малко объркващи за потребителите.

 

 Houseparty

houseparty

Приложение, което ще ви помогне да поддържате връзка с приятелите си и имате възможност да организирате онлайн парти.
Houseparty е бум в момента сред тийнейджърите и младите, тъй като те търсят връзка в тези социално отдалечени времена. За разлика от Zoom обаче, той е създаден специално за чат и както личи от името му парти и събиране с приятели. Това е платформа за видео срещи, която ви позволява да разговаряте с до осем свои приятели наведнъж. В това отношение върши страхотна работа.

Когато се регистрирате за първи път, ще трябва да предоставите  достъп до вашите контакти, Facebook  и др. Това ви позволява да видите кой от приятелите ви вече има регистрация в Houseparty. Веднага щом се регистрирате може да започнете да каните хората в групови видео чатове.  Нужно е да знаете тяхното потребителско име и да го въведете ръчно.

Помислете за приложението като за „къщата“. Всеки път, когато някой от приятелите ви отвори приложението, той влиза в къщата и веднага можете да започнете да разговаряте с тях. Ако никой не е онлайн, можете да им изпратите известие за начало на партито.

Интересното при Houseparty е, че ако някой от приятелите ви вече е на „домашно парти“, може да се присъедините, дори и да не сте поканени.  Голямото преимущество обаче са игрите. Има един куп игри, които можете да играете. Има и допълнителни функции, които ви позволяват да записвате груповите си чатове и дори да споделяте екрана си. Houseparty работи много по-добре като приложение, отколкото на компютър. То е предназначено основно за забава, но не и за работните срещи. Доста често се наблюдават прекъсвания на връзката, именно заради това не е подходящо за работни срещи.

Това са нашите предложения за приложения за социална комуникация по време на изолация.

Без значение колко сме засегнати от ситуацията важно е да останем позитивни и да се срещаме с приятелите си без значение по какъв начин. Приложенията са добра алтернатива да останем в контакт с любимите хора.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

Източник: https://vidco.bg ,   https://www.wired.co.uk