Приложения, които може да използвате offline
fitbit

Сподели на приятел
1 631

Приложения, които може да използвате offline.

Не винаги ще имате достъп до интернет на мобилния си телефон. Независимо дали пътувате в чужда държава, минавате през тунел или разполагате с ограничено количество мобилни данни добре е да знаете, че има набор от приложения, които може да използвате и офлайн. Дали имате интернет или не с тези приложения няма значение. А ето и част от тях.

 

 

приложения

 

 

Google Maps

Нещо, което Google Maps определено прави по-добре от Apple Maps в момента е офлайн картирането. От менюто на приложението докоснете Офлайн карти, след това изберете собствена карта (Android) или Персонализирана карта (iOS), за да запазите карта на телефона си. (Картите може би вече са запазили някои места – като вашия дом и работно място). При офлайн режим не може да получавате актуализации като , например, новини за трафика, но повечето други функции работят нормално. Може да запаметите предварително избран маршрут ако ще използвате приложението в роуминг.

 

Pocket

 

Pocket върши отлична работа с управление без интернет връзка. Така че може да разглеждате и четете всичките си запазени статии при дълъг полет, например. След като отворите приложението, статиите се синхронизират и след това се изтеглят. Така че не е необходимо да правите нищо друго. Въпреки, че може да изберете дали Pocket да изтегля вашите статии чрез секцията за изтегляне офлайн в настройките на приложението.

 

google

 

 

Wikipedia

Една функция, която може да не сте забелязали в Wikipedia за вашето мобилно устройство е възможността да запазвате статии за четене офлайн. Може просто да докоснете малката икона на отметки в лентата с инструменти, за да запишете статия в списък (може да създадете толкова списъци, колкото искате). Функцията не изисква потребителски акаунт в Wikipedia. Но ако си направите профил може да синхронизирате списъците си на множество устройства.

 

приложения

 

 

Lonely Planet Guides

 

Един от моментите, в който нямате достъп до интернет е когато пътувате със самолет.  Но Lonely Planet Guides може да работи и без интернет връзка. Просто отворете ръководството за града, който искате. Изберете Места от лентата на менюто и след това изберете, за да изтеглите офлайн карта. Така ще имате достъп до местата, които сте запазили. Ако искате да имате достъп до цялата информация за различни дестинации е необходимо да заплатите месечен абонамент.

 

android

 

 

Google Docs

За съжаление не може да използвате липсата на връзка с интернет като извинение, за да оправдаете това, че не сте свършили работата си.  Google Docs работи офлайн и ще синхронизира всички промени, които правите в документите си. Това ще се случи след като сте отново свързани към мрежата. От менюто на приложението докоснете Настройки , след което се уверете, че е активирана опцията Предоставяне на последните файлове на разположение офлайн.

 

 

google

 

 

Amazon Kindle

Какъв по-добър начин да прекарате времето си извън онтернет пространството от четенето на електронна книга? Приложението Amazon Kindle автоматично синхронизира електронни книги с вашето устройство за офлайн употреба веднага щом ги отворите. Така че няма нужда да се притеснявате от загуба на връзка по време на ваканцията ви. Ако имате и устройство Kindle напредъкът ви при четене ще се синхронизира между вашия е-четец и телефон, веднага щом устройствата ви отново са онлайн.

 

 

приложения

 

 

Spotify

Spotify ви позволява да кеширате плейлисти за слушане офлайн, ако сте premium потребител. Това е още една причина, поради която да се замислите за абонамент. В горната част на всеки плейлист, албум и страница на изпълнители има бутон, който ви позволява да изтеглите избаните песни на вашето устройство. Така може да си осигурите хубава музика, когато сте извън обхват – пътувате със самолет или сте на почивка.

 

 

spotify

 

 

Netflix

Приложението предлага опция за запазване на филми и епизоди на любимите ви сериали. Поддържа и офлайн възпроизвеждане, трябва предварително да изтеглите филми и предавания, които искате да гледате. Такава опция предлага и приложението YouTube,  но само ако използвате premium версията. Затова не фигурира в списъка ни за приложения.

В случая с приложението Netflix, трябва да докоснете иконите за изтегляне до епизоди и филми, които искате да съхраните, въпреки че поради авторски права не всички предавания и филми може да бъдат запазени.

 

Това са част от приложенията, които са полезни в случай, че нямате достъп до интернет.

 

 

netflix

 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

 

 

 

 

Източник: https://gizmodo.com