Приложения, които ще ви помогнат да заспите
fitbit

Сподели на приятел
1 806

Може да използвате телефона си, за да ви помогне да станете от леглото сутрин, но опитвали ли сте да го използвате като средство за заспиване. Има голям набор от приложения, които може да ви помогнат в борбата с трудното заспиване. Приложенията имат различни видове музика и звуци, а много от тях имат вграден таймер за сън. Това означава, че не е нужно да звучи музика от телефона ви цяла нощ. Може да изберете няколко приложения, които да използвате. Ето и списък:

Spotify

Приожения

Благодарение на специално създадените плейлисти с музика от Spotify имате възможност да заспите бързо. Плейлистите са разделени в различни категории или дейности, например – спокоен сън, медитация, спокойствие и др.  Имате възможност да се абонирате за любими плейлисти и да ги слушате отново и отново. Може да избирате от класически мелодии до успокояващи звуци от природата.

Spotify предлага много полезна функция – таймер на заспиване.  Може да го настроите като изберете трите точки – горе вдясно. Възпроизвеждането може да спре след определено време или да продължи до края на текущия запис.

Calm

приложения

Приложението Calm има изключително много функции като – медитация, също така включва серия от релаксиращи приказки за сън, които са специално създадени, за да улеснят заспиването. Приложението ви пренася в детството, когато вашите родители са ви чели приказка. Някои от приказките са безплатни, но повечето изискват абонамент. Те са дълги около 25 минути и няма нужда да задавате таймер.

Tide

tide

Приложението Tide е естествен звуков джубокс, който помага при съня, фокуса и медитацията. Що се отнася до съня приложението разполага със звуци от природата – като океан, дъжд и дори драскане на молив. Имате възможност да изберете от голям набор от звуци. Някои от тях изискват абонамент, за да ги използвате, но има и голям безплатен избор.

Brain.fm

apps

Най-интересната част при използването на приложението Brain.fm е, че съществува твърдение, че музиката му се избира от алгоритъм и е научно доказано, че ще ви накара да заспите. Ако сте имали напрегнат ден има специална секция, която ще ви накара да се отпуснете и отърсите от стреса. Получавате 10 сесии безплатно, когато инсталирате приложението, за да разберете дали то ви допада.

Relax Melodies

apps

Relax Melodies е всеобхватно и изключително добре структурирано приложение. В него може да смесвате звуци от природата по ваш избор – от флейта до гръмотевични бури. Както и да добавяте медитации или истории, дори имате достъп до съвети и инструкции свързани с дихателните упражнения и разтягания. Те ще ви помогнат да настроите тялото си за сън. Някои от тези функции изискват абонамент.  Но със сигурност има достатъчно безплатни звуци, от които може да избирате.

Sleep Sounds

Приложения

Sleep Sounds е свързан със съня, както подсказва името му. Може да избирате от множество звуци като течаща река или дъжд те ще ви помогнат да заспите. Имате възможност да създадете свои собствени миксове, който да допадат на вкуса ви. Единственият недостатък е, че може да го използвате само за Android. Така че ако използвате iPhone ще трябва да изберете друго приложение.

Това е краткия списък от приложения , който ще ви помогне в борбата в безсънието.

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.