Първите кейсове за Samsung Galaxy S10 серията пристигнаха в DICE.

Сподели на приятел
1 412
Годишното събитие на Samsung – Galaxy UNPACKED е насрочено за 20-ти февруари. На него по традиция, корейците представят новите модели от серията Galaxy S. Слуховете в мрежата вече не са никак малко, а се наблюдават и доста течове, като снимки на устройства и рекламна информация. При нас в DICE, пристигнаха първите кейсове за тях. Какво ни казват те за апаратите?

      

Размерите:

За момента виждаме 3 устройства. Към традиционните от последните поколения Galaxy S10 и Galaxy S10+, е добавена и версия Galaxy S10 Lite. Сравнихме размерите на кейсовете със същите модели, предназначени за апарати, които вече са на пазара. Samsung Galaxy S10 Lite съвпада с размерите на iPhone X. Съобразно слуховете се очаква дисплея да е с размер 5,8 инча. Samsung Galaxy S10 има сходен габарит с S9, но се забелязва че ъглите не са толкова заоблени, което ще придава усещане, че е по-голям. При S10 очакваме панела да е с размери 6,1 инча. При S9 той бе 5,8 инча. Разликата ще бъде постигната чрез изтъняване на лайстните около екрана. По изтеклата до момента информация се очаква лицевата камера да бъде, просто точка в горния десен край на дисплея. По този начин Корейците ще успеят да минимизират рамката над екрана. При Samsung Galaxy S10+ наблюдаваме пълно сходство с S9+. Тук също има ръст в размера на панела, за сметка на рамките и позициониране на лицевите камери, които се очаква да бъдат две. Прогнозирания размер е 6,4 инча, сравнено с 6,2 инча, при предшественика му.

Позиции на камери:

За разлика от миналогодишното издание, се очаква Samsung Galaxy S10 и S10+ да имат еднакъв брой задни камери – по 3, а S10 Lite да разполага с 2 броя. При трите апарата виждаме позициониране на камерите в хоризонтална редица в горната част на панела, подобно на Note 8 и 9.

Бутони и изрези:

Има лека промяна в позицията на бутоните, но композицията е идентична с предходните издания: бутон за заключване от дясно, бутони за контрол на звука и Bixby бутон, разоложен непосредствено под тях от ляво. Интересно в случая е, че при S10 Lite бутона за заключване е открит. Това е така най-вероятно, защото в него ще бъде вграден сензор за пръстови отпечатъци. При по-големите му събратя бутоните са покрити, а при камерите също не се наблюдава отделен изрез. При тях съобразно слуховете, се очаква сензорите да бъдат вградени в дислея. При трите апарата се наблюдава наличие на кръгли изрези за 3,5мм. аудио жак в долната част. В съседство са изрези за порта за зареждане, микрофон и говорител. В горната част има само по един изрез, който би трябвало да е предназначен за втори микрофон. След по-малко от 2 седмици се очаква да официално да бъдат известни дизайна и характеристиките на машините, също датите и цените, на които ще бъдат пуснати в продажба. Както обикновено в DICE ще разполагаме с голямо разнообразие от възможни решения за протекция на Samsung Galaxy S10, допълнено със смарт аксесоари, чрез които да се възползвате от максимума на възможностите им. Подготвили сме кратко видео, от което може да се запознаете по-подробно с модела калъфи – 4Smarts Ibiza за Samsung Galaxy S10: В официалната страница на събитието Samsung Galaxy Unpacked, може да наблюдавате представянето на живо.