Силиконови кейсове – почистване и поддръжка
fitbit

Сподели на приятел
8 954

Гърбът на всеки съвременен телефон е облицован със закалено Gorilla Glass стъкло. То обаче е издръжливо на надрасквания, но не и на удари. Ето защо, производителите на аксесоари започнаха активно да предлагат различни по вид силиконови кейсове или кейсове изработени от поликарбонат. Те обаче, с времето започват да се замърсяват и придобиват неприятен жълт цвят. Кейсът трябва периодично да се почиства. В следващите редове ще разгледаме как правилно да се грижим за своя силиконов гръб.

 

силиконови

 

Почистване от мръсотия

На първо място следва да знаем, че силиконовият материал е изключително мек и крехък по своята структура и трябва много да внимавате по време на почистването му. Важно е също да сте наясно, че употребата на всякакви абразивни и други остри и груби предмети само ще нарушат външният вида на кейса. Достатъчно е да имате течен сапун или шампоан.

 

За начало, стоплете малко вода в съд и сложете в нея няколко дози течен сапун, след което разбъркайте интензивно разтвора, за да се образува пяна. Натопете калъфчето за половин или един час, в зависимост от степента на замърсяване, и после го избършете със суха мека кърпа. Ако има още следи от замърсяването, повторете процедурата.

case

 

Премахване на жълтите петна

Ако след продължителна употреба на силиконовия гръб се появят жълти петна, лесно може да бъде почистен, чрез използване на обикновена сода. За целта, вземете малко сода и добавете към нея вода. С образувалата се каша, започнете внимателно търкане с мека кърпа, но внимавайте да не повредите повърхността на аксесоара.

 

силиконови

 

Алтернативи

Съществуват и няколко алтернативи начина за почистване:

  • паста за зъби – тя е отлично почистващо средство. Необходимо е просто да поставите на желаното място. Чрез леки движения и непотребна четка за зъби започнете с кръгови движения да отстранявате замърсяването;
  • разтвори със съдържание на алкохол – тук имате възможност да натопите силиконовият гръб в подобен препарат или да го избършете с напоена салфетка;
  • лакочистител – важно е това средство да е без съдържание на ацетон. За целта, проверете реакцията на силикона. Вземете напоено памуче с разтвора и леко намокрите с него калъфчето. Ако повърхността си остане същата, то можете да го използвате.

 

case

 

Видове калъфи предлагани в Dice.bg

При нас в онлайн магазина можете да откриете всякакви видове протектори, калъфи за смартфони и капаци, поставящи се просто на гърба на апарата. Флиповете са други варианти на протекция, защитавайки както предната, така и задната част на устройството. Друг вариант са калъфи, чиято предна част се отваря настрани, като книга. Всички те са нови и с гаранция.

 

Те са изработени от пластмаса, силикон, кожа, термопластичен полиуретан (ТПУ), каучук и т.н. Всеки един има своите предимства, така че окончателният избор си остава на клиента. Ако имате запитвания и искате да научите повече за всеки един поотделно, можете да прегледате статиите в блога ни или да се свържете с наш консултант, който да ви разясни това, което не знаете. Очакваме ви онлайн на dice.bg 

 

Повече интересни статии четете в нашия блог.

Полезни видеа може да откриете в YouTube канала ни.