Съвети и трикове за HomePod Mini, за да го използвате пълноценно
fitbit

Сподели на приятел
1 493

Apple HomePod вече го няма, но интелигентния високоговорител на Apple HomePod Mini продължава да е тук и въпреки че е по-малък и по-евтин от оригинала, той все още предлага яки възможности. Независимо дали току-що сте го купили или го имате от деня на стартирането, прочетете тези съвети и трикове за HomePod Mini, чрез които ще получите максимум удоволствие от използването му.

 

  1. Управлявайте го със Siri

Взаимодействието с вашия HomePod Mini чрез Siri е много лесно. Можете бързо да пуснете музика от определени изпълнители, да стартирате и спрете възпроизвеждането, да получите отговори на въпроси, да поискате незабавни преводи и много други. По-малко известните команди включват контрол на силата на звука и прескачане 10 секунди напред.

 

  1. Настройте стерео двойка

Един от не много известните трикове за HomePod Mini е, чеможете да свържете две колонки като стерео двойка. Докоснете и задръжте един от HomePod Minis в приложението Home на вашия iPhone, докоснете иконката със зъбен механизъм в долната част, след това изберете Create Stereo Pair и следвайте инструкциите на екрана. Тази нова двойка високоговорители може да бъде избрана от повечето приложения и устройства ( с малки изключения) по същия начин като отделен HomePod Min.

 

  1. Бързо прехвърляне на звук между устройства

Можете да прехвърлите възпроизвеждане на аудио от вашия HomePod Mini на вашия iPhone и обратно, просто като докоснете горната част на вашия iPhone в горната част на високоговорителя. Преди това трябва да включите превключвателя за прехвърляне към HomePod , който е под General и AirPlay & Handoff в Settings. Перфектно е, ако например слушате подкаст, докато сте извън къщата, и искате да го прехвърлите на HomePod Mini, когато се върнете.

трикове за HomePod Mini 1

 

  1. Пускайте аудио от всяко приложение

Магията на AirPlay означава, че не сте ограничени само до Apple Music, когато става въпрос за възпроизвеждане на мелодии на HomePod Mini. Нищо, че Apple Music е единствената услуга, която отговаря на командите „hey Siri“ на високоговорителя. Можете да използвате всяко друго приложение, което харесвате, на вашия iPhone, iPad или Mac, след което да използвате възможността AirPlay, за да го прехвърлите към вашия HomePod Mini (който автоматично трябва да се покаже в списъка, ако е в същата wifi мрежа).

 

  1. Трикове за HomePod Mini като домофон

Функцията за домофон е наистина удобна. Отворете приложението Home на вашия iPhone, докоснете иконата за дома (горе вляво) и Home Settings , след което докоснете Intercom, за да го конфигурирате. Съобщенията могат да се изпращат чрез Siri или чрез иконата на Intercom в горния десен ъгъл на приложението Home. Можете да посочите определени стаи или групи от стаи в съобщението, ако не искате да говорите през всеки говорител наведнъж.

 

  1. Добавете поддръжка за много потребители

Един от любимите ни функционални трикове за HomePod Mini е това, че може да се използва от няколко души. Например Siri може да разпознава всеки потребител от семейството поотделно и да променя съответно отговорите се за календари, плейлисти и т.н. Новите потребители трябва да бъдат добавени в приложението Home на iPhone на човека, който е настроил високоговорителя. Докоснете иконата за дома (горе вляво), след това Home Settings, след това Invite. Поканените потребители получават подкана за настройка на собствените си телефони и могат да преминат през бърз процес на разпознаване на глас.

 

  1. Изключете историята на слушане

Не е задължително всичко, което се възпроизвежда на вашия високоговорител HomePod Mini, да се филтрира към препоръките на Apple Music. Това е един от приятните трикове за HomePod Mini, особено ако имате малки деца и техните детски песнички са ви омръзнали. За да ги избегнете, натиснете дълго иконата HomePod Mini в приложението Home на вашия iPhone. След това изключете превключвателя Update Listening History.

трикове за HomePod Mini 2

 

  1. Спрете възпроизвеждането, когато някой излезе

Още един полезен трик за HomePod Mini. Продължително натиснете HomePod Mini в приложението Home, докоснете иконата със зъбни колела в долния десен ъгъл, включете превключвателя за When Anyone Leaves Home, Pause Media. След това високоговорителят ще спира звука всеки път, когато излезете от сградата (или по-точно, когато вашият iPhone излезе). Докоснете Add Automation и можете да конфигурирате някои лични настройки, например възпроизвеждането да стартира отново, когато се върнете у дома.

 

  1. Намерете песен по текста

Това е трик, заимстван от Siri и Apple Music. Ако кажете: „Hey Siri, play the song that goes… “ и след това изрецитирате някой текст, интелигентният говорител ще се опита да намери желаната песен по думите ѝ. Ако резултатът ви харесва, винаги можете да кажете: „Hey Siri, add this song to… “ и след това да посочите някой от плейлистите във вашата библиотека.

 

  1. Кажете на Siri да спре да слуша

От друга страна, може би изобщо не искате Siri да слуша. Може би предпочитате просто да управлявате вашия HomePod Mini с помощта на другите си устройства на Apple. Или просто не искате децата да крещят всякакви команди. Можете да направите това в настройките на високоговорителя в приложението Home или просто да кажете: „Hey Siri, stop listening. “. След време, ако искате да възстановите функцията, можете да докоснете HomePod Mini и да кажете на Siri да започне да слуша.

 

 

Източник: gizmodo.com

 

Ако сте харесали статията, четете още такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.