Съхранение на снимки – коя платформа да изберем
fitbit

Сподели на приятел
2 793

Интернет трябваше да ни предложи един по-лесен начин за справяне с ежедневието, но на практика не всичко е толкова розово. Дори съхранението на снимки понякога може да бъде главоболие. За щастие през последните години цените на облачните услуги паднаха до абсолютния минимум, а много от платформите предлагат и достатъчно безплатно място за съхранение на любимите ни моменти от живота. Решихме да анализираме и представим някои от най-добрите услуги, специално създадени или не, за съхранение на снимки в облака.

Изборът за място за качване на снимки в мрежата е труден процес, основно заради огромния избор, предлагани възможности и конфигурации от различните услуги.

През 2019 г. услугата за съхранение на снимки Flickr промени предишната си политика да предлага 1TB безплатно съхранение на своите потребители, като вместо това ограничи безплатното съхранение до 1000 снимки. Както може да си представим това решение срещна голям протест от потребителите на Flickr. В следващата статия ще разгледаме различни платформи за съхранение, които може да заменят Flickr.

Времената се променят

Google – който досега предлагаше неограничено място за съхранение на снимки с висока резолюция снимки – обяви, че добавят ограничение в съхранението до 15 GB в профила ви в Google. С други думи, докато съхранението на снимки и видео понастоящем не се брои за част от вашите общо 15 безплатни GB място в акаунта ви в Google това скоро ще се промени. Колекцията от снимки ще бъдат част – заедно с вашите Gmail, файлове в Google Диск и други данни, които съхранявате в профила си. След като достигнете лимита от 15 GB ще трябва да закупите услугата Google One, за да увеличите капацитета си за съхранение.

Google Photos

Ако сте потребител на Google Photos, който намира всичко това за ограничаващо, може би ще потърсите друга платформа. Първо е добре да проверите алтернативите си. По-долу са дадени някои от основните услуги за съхранение на снимки  достъпни за вас, заедно с абонаментите. Така че може да разберете дали искате да прехвърлите снимките си другаде. В допълнение искаме да добавим, че сме се спряли на платформи основно за съхранение на снимки, а не като цяло на файлове, като OneDrive или Dropbox.

Google Photos

Съхранение

Google предоставя на всеки от своите потребители 15 GB безплатно място за съхранение. През последните няколко години обаче снимките се третират по различен начин. Google съхранява неограничен брой снимки безплатно, стига да им позволите да бъдат компресирани до 16 мегапиксела. (Според компанията снимки с такъв размер могат да бъдат отпечатани без промяна в качеството до размер 24 x 16 инча.)

Всичко се променя

Както бе споменато преди – от 1 юни 2021 г. Google ще включва снимки с оригинално качество в своето място за съхранение. След като достигнете този лимитн от 15 GB, ще трябва да закупите услугата Google One за допълнително място за съхранение.
Понастоящем Google One започва от 100 GB място за съхранение за $ 1,99 на месец и достига до 200 GB за $ 2,99 на месец и 2TB за $ 9,99 на месец.

Преди да се вземете решение да инвестирате в Google One, имайте предвид, че има няколко смекчаващи фактора, които Google предлага на своите потребители. Когато новият план влезе в сила, тогава започва да тиктака часовникът – снимките, които сте качили преди това, няма да влизат в ограничението от 15 GB. Освен това, ако сте собственик на мобилно устройство с марката Pixel, може да продължите да качвате висококачествени снимки, без да засягате ограничението си от 15 GB.

Flickr

Съхранение

Flickr също има безплатен план, но е ограничен до 1000 снимки. Също и снимковите файлове са ограничени до 200 MB, а видео файловете до 1 GB. За неограничено съхранение без реклами плащате или $ 6,99 на месец, или $ 59,99 годишно. Други предимства на платеното годишно членство включват статистика за това, кои от вашите снимки са в тенденция и разнообразни отстъпки от няколко компании, включително Adobe и SmugMug (който сега е част от Flickr).

SMUGMUG

Flickr

 

 

500PX

Съхранение

Канадската компания 500px всъщност е повече за професионални фотографи, отколкото обикновения потребител, който прави снимки и видео за удоволствие. Предлагат на професионалистите място за съхранение, изложение и лицензиране на тяхната работа. Така че, ако имате амбиции да започнете да съхранявате вашите снимки, 500px може да е платформата, от която се нуждаете.
Сайтът предлага два платени плана. Първият- еAwesome, предлага неограничени качвания, приоритетна поддръжка, без реклами, история на харесвани снимки. Както и слайдшоута в галерията и значка на профила за $ 35,93 на година или $ 6,49 на месец. Планът Pro добавя начин за показване на вашите услуги и организационни инструменти за $ 59,94 на година или $ 12,99 на месец. Няма безплатни планове, но можете да изпробвате плана Pro за две седмици, преди да се абонирате.

PHOTOBUCKET

Photbucket

Photobucket предлага ограничен безплатен план, който ви позволява да качвате до 250 снимки. Ако решите, че това е вашата палтформа може да започнете с плана за начинаещи с $ 5,99 на месец или $ 64,68 годишно, което ви дава 25 GB място за съхранение, заедно с реклами, защитено с парола споделяне на албуми и редактор на изображения.

DEVIANTART

Съхранение

DeviantArt наричана още „най-голямата общност на изкуството в света“ със социална мрежа за потребители, които се занимават с дизайн. Той предлага на посетителите широка гама от изображения, разделени в различни категории. DeviantArt дори има собствена платформа за публикуване, наречена Sta.sh – подчертавайки факта, че този сайт подобно на 500px е както за съхранение, така и за показване на вашето изкуство.

Безплатното членство

С безплатното членство в DeviantArt няма ограничения за това колко снимки качвате. За да получите достъп до общността на художниците и любителите на изкуството на DA. Основните членове се радват на допълнителни предимства.

AMAZON

Amazon

Amazon предоставя на своите членове на Prime допълнителни екстри. Заедно с видео предложенията, стрийминг на музика и други екстри, получавате неограничено място за съхранение на снимки за $ 119 на година.
Приятно предимство е, че може да споделите това неограничено място за съхранение с петима приятели или членове на семейството. Този пакет ще откриете под името Family Vault.

Това трябва да имате предвид, ако откажете членството си в Prime. В този случай, съгласно инструкциите на Amazon , „неограничените предимства за съхранение на снимки, свързани с членството приключват. Всички качени снимки се броят за ограничението ви за съхранение в Amazon Drive. Какво се случва с вашите снимки, ако не се абонирате за Amazon Drive, не е посочено.

Всички знаем, че снимките в днешно време са форма на комуникация, която има нужда от изключително голяма памет. Имаме файлове с важни лични, които са ни нужни по всяко време и на всяко място. Необходимо ни е и да осигурим запазването на ценната информация в случай на техническа повреда, загуба на компютър.

 

Ако сте харесали статията четете такива в нашия блог.

Полезни видеоклипове може да откриете в YouTube канала ни.

Източник: www.theverge.com